Nurullah Pala

Şampiyonluğa direk etki eden yöneticiler

17.06.2016 Nurullah Pala

BB Erzurumspor’da olağanüstü kongreye sayılı günler kaldı. Yönetim nasıl şekillenecek, kim başkan seçilecek, takımı şampiyon yapan başkan olarak tarihe geçen Ali Demirhan’ın kongrede karşısına rakip çıkar mı? soruları bugünlerde en çok gündemde olan sözler…

Evet!...Turgutlu maçının son düdüğünden sonra kaldırılan şampiyonluk kupasından istifalar birbirini kovaladı.

Geçmişte Cemal Polat, Erzurumspor’u Süper Lig’e taşırken, birkaç yönetici çıkıp “Bu gömlek bize artık, büyük gelir” diyerek istifa etmişti.

O gün Cemal Polat, yeni yönetim yaparak Süper Lig’de başkanlığa devam kararı almıştı.

Bugünkü tablo ise değişik…

Demirhan’ın yönetiminden istifa eden isimler, şampiyonluk yemeği ve kupa töreninde yaşanan gelişmelere isyan edip ayrıldı.

Kanımca en az Teknik Direktör Ahmet Yıldırım ve futbolcuları kadar şampiyonlukta payı ve teri bulunan Serkan Daş dışında diğer yöneticilerin istifası benim açımdan çokta önemli değil.

Çünkü, futbolun içinden gelen takım, yönetim, taraftar ve futbolcu arasında adeta köprü vazifesi yapan. Daş’a şampiyonluk kutlamalarında görülen revayı doğrusu bende kabullenemiyorum.

Adamı bırakın şampiyonluk platformuna sokmayı, maalesef üzülerek söylüyorum Serkan Daş’ın madalyası resmen gasp edilmiştir.

Yakından tanıdığımız bir arkadaşımız olduğu için onun nasıl sabırlı bir insan olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğer o gün ona yapılan hareket bize yapılmış olsaydı, inanın yaygarayı koparmıştık.

Serkan Daş, yine çıkıp Ali Demirhan’a teşekkür etti, iyi bir başkanlık yaptığını söyledi.

Daş’ın söylediklerini kaçımız yapabiliriz ki?...

Serkan Daş, Turgutlu maçının ertesi gününde istifa kararı alarak, “Ben yokum” dedi.

Bu saatten sonra Daş’ı ikna edip, etmeme kararı tamamen Ali Demirhan’ın görevi.

Ancak Demirhan, Serkan Daş ile birlikte adeta yapışık ikizi olan Uğur Yürekseven’in yanına yeni bir Serkan Daş ilave eder mi? onu da Cumartesi günü göreceğiz.

Evet!... Yapışık ikizler Serkan Daş ile Uğur Yürekseven’in başarılı hizmetlerinden sonra geçelim şampiyonlukta adı geçen diğer kahramanlara…

Hem belirteyim, 31 kişilik listede tanışamadığımız bir çok isim oldu, belki de o isimler birer görünmez kahramandı, kusura bakmasınlar, ama ben gördüklerimi yazmak zorundayım.

Zafer Ergüney, Zafer Aynalı yeni yönetimde mutlaka olmalı.

Özellikle yapılan tesisleşme de bu iki isme çok büyük görev ve sorumluluk düşmüştür, düşmeye de devam edecektir.

Zafer Ergüney, Tire maçında kafile başkanı olarak gittiği Ege’de şampiyonluğu garantileyen bir yönetici olmanın mutluluğunu yaşadı.

Zafer Aynalı, yapılan tesisle yakından ilgileniyor ve adeta kendi binasını yaptırıyor muş gibi bir titizlik gösteriyor. İtina ile işleri takip ediyor.

Yunus Kop, sezon içinde BB Erzurumspor’un görünmez kahramanlarından biriydi.

Kulüp İdari Amiri olarak taraftar, yönetim arasında köprü görevi üstlendi.

Tesislerdeki imkanlardan A takım kadar, alt yapının da faydalanmasını sağladı. Geçmişteki tecrübesinden yola çıkarak, yöneticiliğin nasıl yapılmasını gerektiğini çok iyi kanıtladı.

Kanımca, Yunus Kop yeni dönemde de mutlaka ama mutlaka yönetimde olmalı…

Bülent Taşkesenligil, siyasetteki bilgi becerisini spor yöneticiliğinde de sağlayanlardan biri oldu. Konulara olan hakimiyeti ile yöneticiliğin hakkını verdi.

Murat Aslan, Celal Emrah Yüce, deyim yerinde ise Ali Demirhan’ın sağ ve sol kolu oldular. Tabi Tuncay Atasever, Kenan Sezer ve Hakan Oral’ı da bu kareye dahil edebiliriz. Bu yöneticilerde yöneticiliğin hakkını verdiler.

Bu durumu BB Erzurumspor camiasında bilmeyen yoktur, sanırım...

Tayyar Bakaç ve Abdullah Duman’ın da kulüp için harcadıkları önemli mesaiye hep tanık olduk.

Taner Tugay ise işini sessiz ama düzgünce yapanlardan biriydi. Deyim yerinde ise kendisine verilen Alt Yapı Sorumluluğu görevini profesyonelce yerine getirdi. Sağa, sola bakmadan sadece kendi işini yapmanın gayretini gösterdi.

Büyük bir ihtimalle yeni yönetimde yer alacağına kesin gözü ile bakılıyor.

Yeni yönetimde kimler yer alır, bir sürprizle karşılaşır mıyız?, yönetici sayısı kaç olur? Bunu bilemeyiz. Ama üstte de belirtiyim gibi işini doğru yapmaya çalışan isimler bunlardı.

Kanımca, taraftar, futbolcu, teknik direktör kadar bu isimlerinde başarıda rolü oldu.

Denetleme kurulundan Ebubekir Özcan ve Ahmet Dal’ın da bir yönetici gibi çalıştığına şahit olduk. Bunu da belirtmek isterim.

Kalın sağlıcakla…

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 17-06-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları