Nurullah Pala

Sekmen’in bu performansı ancak alkışlanır

08.08.2016 Nurullah Pala

Akşam demokrasi nöbeti tutuyor, sabah erkenden mesaiye başlayarak yapılması gereken işleri takip edip denetliyor. Günün belirli saatlerinde açılışlara ve belediyenin bünyesinde yapılan organizasyonlara koşuyor.

Hani, bu bizim  Erzurum’un Narman ilçesinden Selim Albayrak isimli yerel bir sanatçımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için bir beste yapmıştı, seçim dönemlerinde araçların hoparlörlerinden yankılanıyordu:

“Kim bu adam bu adam, Recep Tayyip Erdoğan” diye…

İşte bu günlerde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı içinde, “Kim bu başkan bu başkan, bu başkan Mehmet Sekmen” demek lazım.

Göreve geldiği günden biri, belediye başkanlığının yanı sıra adeta spor başkanlığı yapıyor.

Erzurum’da ilk il olarak Spor AŞ’yi kuran Sekmen, yaptığı uluslararası dev organizasyonlarla da Erzurum’un tanıtımına müthiş destek sağlıyor.

Son günlerde Darbe girişiminden sonra gece gündüz uyumayan Sekmen, yine de pozitif enerjisini koruyor, Maşallah…

Sağına soluna enerji saçıyor…

Akşam demokrasi meydanlarında yaptığı konuşmalarla vatandaşı coşturan Sekmen, spor organizasyonlarına yaptığı katkılarla da tribünleri coştururken, insanlara dünya şampiyonlarını izletiyor.

Bu teniste de, karatede de, güreşte de,  Atletizmde de, judoda da , kış ve buz sporlarında da öyle oldu.

En büyük paydaşları GHSİM’nin yanı sıra TFF ve diğer spor federasyonları ile kurduğu iyi diyaloglar sayesinde şehrin spor kenti olmasında müthiş katkı da bulundu.

Evet!... Sekmen geldi BB Erzurumspor futbolda da şampiyon oldu. Kim ne derse desin, Sekmen’in Mavi-beyazlı kulübe yaptıkları yadsınamaz…

İddia ediyorum, eğer Sekmen kafadan Erzurum’da olsaydı, inanın o günülerimize ve kalbimize kazdığımız 1968’de doğan çift başlı kartal armalı Erzurumspor’umuz da şimdi yaşıyor olurdu.

Düşünün ki, o kapanan Erzurumspor’da SGK ve vergi borcu olan onlarca yöneticinin can simidi olan Sekmen, yaptığı bir atraksiyonla onlarca eski yöneticinin idmanına koşarak, onların vergi ve SGK primlerini ödedi.

Zaten o, çıkışı ile birlikte Sekmen’in sporda ne yapacakları bize ışık tutmuştu.

Tutmaya da devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı sporda şu ana kadar S.O.S vermedi.

İnşallah bunda böyle de spora olan hizmetleri artarak devam eder.

Evet!...Erzurum, Türkiye’ye 15 Temmuz’da yapılmak istenen Darbe girişiminin ardından ilk kez dev bir turnuvaya ev sahipliği yaptı.

Başta Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve   Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile  Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitçi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil  ile diğer yetkililerin fedakarca çalışmaları sonucunda Erzurum dört gün boyunca adeta karateye doydu.

Dünyanın en iyilerini tatamide izleme şansı buldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, sporcular ve yabancı konuklara yaklaşımı ile müthiş bir performans gösterdi.

Başkan Sekmen’in bu performansı ancak alkışlanır…

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 08-08-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları