Nurullah Pala

Sen Ronaldinho’yu getirmeye devam et başkan

21.03.2017 Nurullah Pala
Takvim yapraklarına bakın, 24 Şuat 2017…
 
 
Pusula’nın 19. Sayfasının manşeti, Ronaldinho bombası…
 
 
BB Erzurumspor’un tamda şampiyonluk için havaya girdiği bir maçın arifesiydi…
 
 
Yani İstanbulspor-BB  Erzurumspor’la oynayacaktı. Bu maçtan önce yaptığımız haberlerde yorumlarda karşılaşmanın önemine değinerek, mücadeleyi kazanan takımın şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaj yakalayacağını ifade etmiştik.
 
 
Bu karşılaşmanın heyecanı sürerken, dün bir süre facebookta, bir süre dünkü Zonguldak-Erzurum maçını canlı yayınlayan  hemşehrimiz ünlü tiyatrocu Murat Balkuş’un, Radyo Renk’te yaptığı programına katılan BB Erzurumspor Başkanı Av. Ali Demirhan bombaları peş peşe patlatıyordu.
 
 
O kadar iddialı konuşuyordu ki, Demirhan, daha kurumsal bir kimliğe bile bürünmemiş, BB Erzurumspor adına Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu’ndan bile söz ediyordu. 
 
 
Dilin kemiği yok nasıl olsa, ‘bomba’ açıklamalarına devam eden Demirhan, futbolu bırakmış, kilo almış Ronaldinho’yu Erzurum’a getireceğini söylüyordu.
 
 
Demirhan, ‘bombaları’ patlatırken, bizde gazeteci olmamızdan dolayı sıcağı sıcağına yapılan açıklamaları hemen sayfalarımıza taşıdık. 
 
 
*** 
 
 
Bizim için Demirhan’ın söyledikleri önemliydi, çünkü o binlerce taraftarı peşinden koşturan bir kulübün başkanı ve şehrin temsilcisi idi…
 
 
İşte ne olduysa o açıklamaların ardından olan oldu BB Erzurumspor…
 
 
Rakipler  kılıçlarını kınından çıkarıp üzerimize saldırdı, yeşil sahada…
 
 
Önce  26 Şubat’ta İstanbulspor’a boyun eğdik.
 
 
Beş maçta iki galibiyet üç mağlubiyet oldu mu şimdi başkan…
Hem takım içinde “Ronaldinho gelirse, bizim akıbetimiz ne olacak” diye kara kara düşünen yerli futbolcuları huzursuz ettin.
 
 
Hem de rakiplerin bize karşı hırs yapmasını sağladın.
Yeri miydi, sırası mıydı? başkan bu açıklamaların… 
 
 
*** 
 
 
Ömrünü Fenerbahçe’ye adamış, Aziz Yıldırım’ın, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın hiç büyük konuştuğunu görmedim başkan…
 
 
Yıldırım ve Orman hiç tribünlere oynamadılar.
 
 
Hatta Beşiktaş’a o nokta transferleri yapan hem ligde hem Avrupa’da Kara Kartal’ın yoluna devam etmesini sağlayan Fikret Orman hiç mütevaziliği elinden bırakmadı başkan…
 
 
Hiç bu insanların meşhur olma hevesiyle ünlülere mikrofon tuttuğunu gördün mü başkan?…
 
 
Her halde siz de demek istediğimi anlamışsınızdır.
 
 
Evet!..Takvim yapraklarına bakın 24 Şubatta Ali Demirhan’ın iddialı açıklamalarının ardından kaybettiğimiz puan dokuz…
Koyun dokuz puanı, puan hanemize, lider İstanbul’un dört puanda önünde olacaktık. 
 
 
Ama olmadı, başkanın vakitsiz açıklamaları bizi bu noktalara getirdi.
 
 
Bakın arada sadece beş puanlık bir fark oluştu, zirve ile BB Erzurumspor şampiyon olabilir. Futbol sürprizlere açık bir spor, ama çekirge bir sıçrar iki sıçrar.
 
 
Bize iki kez altın tepside liderliği ikram eden İstanbulspor artık, bize zirveyi ikram eder mi? Onu da kalan altı hafta sonunda gereceğiz.
 
 
*** 
 
 
Dün Erzurum kötü oynadı, kaybetti. Aleyhimize çalınan penaltı düdükleri, eksik futbolcuların çokluğu, kaptan Mehmet’in vakitsiz kırmızı kart görmesi, mağlubiyetin tutu biberi oldu.
 
 
Geleceği Allah’tan başka kimse bilemez, ama görünen o ki, çok sevdiğim değerli ağabeyim Celil Kalkan’ın, “Vallahi olacak, billahi olacak” türküsünü seslendirenler, kefaret ödeyecek…
 
 
Siz yine Ronaldinho’yu getirmeye, Erzurum’dan çok milyonları cebine indirmeye gayret eden menajerlerin aklına uymaya devam edin… 
BU YAZININ EKLENME TARİHİ 21-03-2017
  
Yazarın Diğer Yazıları