Nurullah Pala

Sevinç ve acıyı bir arada yaşamak

26.10.2015 Nurullah Pala

Günlerden 24 Ekim Cumartesi, sabah kalktığımızda dışarıdaki soğuk,

‘ Ey! Erzurum, hazır ol beyaz örtün kapıya yaklaştı’ dercesinde dışarıda bir hava… Yani birkaç gündür Erzurum’da kar havası var. Palandöken’in etekleri ne zaman beyaza bürünür, Ejder tepesi ne zaman beyaz gelinliğini giyer onu da Allah bilir. Ama kış mevsimi yaklaşmıştır Erzurum’un…

İşte bu soğuk günde sıkı bir şekilde giyindik ve Kazım Karabekir Stadı’nın yoluna koyulduk. Zonguldak Kömürspor’un Ege’de 3 puanı bırakması ile iştahımız kabarmıştı, liderlik koltuğu için. Bursa Nilüfer karşısında ne yapıp, edip 3 puanı almamızı gerekiyordu, aslında beraberlik bile liderlik için yetiyordu, ama galibiyet ballı kaymak olacaktı bizim için, doksan dakikanın sonunda istediğimizi de aldık. Maçın öyküsüne geçmeden önce stadyumda çok güzel anlar yaşandı. Öncelikle Sivaslı Yiğido 125 kilo güreş Dünya Şampiyonu Taha Akgül ile Dadaşların bağrından çıkan dünya üçüncüsü Yakup Gör, Kazım Karabekir Stadı’nı şereflendirdi. Erzurumlular da iki pehlivanı bağrına bastı. Sonrasında taraftarın yaptığı muhteşem kareografi, gerçekten büyüledi bizleri... Bu güzel gösteriden dolayı Dadaşlar Grubu nezdinde tüm taraftarı kutluyorum.

Dedik ya maç öncesinde Karabekir’de tarihi anlar ve güzellikler yaşanıyordu, işte o güzelliklerden biri de Cemal Polat tı… Kuşkusuz kendisi Erzurum’un futbol tarihine damga vuran Adam Cemal Polat… Biz onunla tattık bütün futbolun güzelliklerini, onunla erdik Süper Lig muradına… Cemal Polat, Erzurum’un futbol tarihine imza atan adam… Erzurumspor’un şampiyon olarak Süper Lige çıkmasını sağlayan adam Cemal Polat, Kazım Karabekir Stadı’na gelmişti. İnanın galibiyetten daha çok, Cemal Polat’ın tribünde olmasına sevindim. Oysa Cemal Polat’ı yanılmıyorsam, 2012 yılında en son Aşkale Belediyespor’un Kalkandere ile Bölgesel Amatör Ligde oynadığı maçta görmüştüm Kazım Karabekir Stadı’nda… Yıllar sonra onun gibi çok değerli bir futbol adamını tribünde görmek beni hem mutlu etti hem de gururlandırdı. İyi ki geldin Kazım Karabekir Stadına Cemal başkan… Hoş geldin efsane, dileriz devam eder bu gelişlerin…

Tabi Cemal Polat’ın tribüne gelmesi BB Erzurumspor yönetimi içinde manevi açıdan büyük moral… Tabi burada Kulüp Başkanı Ali Demirhan’ı kutluyorum. Aldığım habere göre Demirhan, her fırsatta Polat’ı arayarak ‘Başkanım seni tribünde görmek istiyoruz’ işte bu jestler karşısında daha fazla dayanamayan Polat, kendisine yapılan jesti karşılıksız bırakmamış. Polat’ın gelişi ile birlikte dana onlarca insanın BB Erzurumspor’un maçına akın edeceğine inanıyorum.

Maça gelince BB Erzurumspor liderlik koltuğunu ele geçirmek için ne gerekiyorsa onu yaptı, Bursa Nilüfer karşısında. Bir kere golü erken bulmak için çok agresif ve saldırgan bir oyun sergiledi Teknik Patron Besim Durmuş’un öğrencileri sahada…22’inci dakikada Hüsnü Zeybekoğlu’nun müthiş golü öz güven kazandırdı Dadaşa… Sonrası sağda Cebrail’in süper ortaları, Doğa İşeri’nin muhteşem futbolunun yanında  soldan muz gibi ortaları bunalttı Nilüfer defansını. Kaptan Mehmet ilk yarıda aldığı her kafa topu ile rakip stoperlere ‘İllallah’ dedirtti. Erhan Çelenk futbol resitali yaparken, kalede Ahmet devleşti. Defansta ise Doğan Can Otman oyundan sakatlanıp çıkana kadar hatasız oynadı, İbrahim de süperdi…

Emre Hasan Balcı’ya bayıldım doğrusu geldiği günden beri en iyi futbolunu sergiledi orta alanda. Hüsnü Zeybekoğlu, orta sahada ağır ağabeyi rolünü üstlenmeye devam ediyor. Ferit Erişçi, diğer maçlardaki etkili futbolunu bu maçta sergileyememesine rağmen ilk yarıda o da tempolu takımda arkadaşlarına ayak uydurmaya çalıştı. Ancak ikinci yarıda etkisiz bir görüntü sergileyince oyundan çıktı. Fatih Gül için özel bir paragraf açıyorum orta sahada çok etkili bir futbol ortaya koydu. Adam eksiltti, müthiş işlere imza attı. Savaş Tağa da uzun süren sakatlığının ardından oyuna girerek güzel bir gol attı ve ilerisi için oldukça güzel bir moral kazandı. Mehmet Yeniler ve Serdar da oyuna girdikten sonra iyi niyetle mücadele etti.

Sonuç itibari ile BB Erzurumspor taraftarının desteği ile kendisi için gerekli olan üç puanı alarak 2-1’lik galibiyetle liderlik koltuğuna oturdu. Kutlarız Besim Hoca ve talebelerini… Kazım Karabekir Stadı’ndaki güzel gecenin tek kötü ismi maçı yöneten Serdar Akkoçoğlu idi… Akkoçoğlu konuk takım lehine çaldığı düdüklerle ve BB Erzurumspor aleyhine verdiği kararlarla protesto edildi. Bir hakem sahada bu kadar art niyetli düdük çalamaz, ama inanın bunu Cumartesi akşamı Kazım Karabekir Stadı’nda yaşadık. İnşallah, hakemler bundan sonra daha adil bir maç yönetirler.

Evet!... Sonuç itibari ile galibiyetle ve lider olarak çıktık Kazım Karabekir Stadı’ndan ancak. Evimize döndüğümüzde aldığımız acı haber liderlik ve galibiyet sevincimizi kursağımızda bıraktı. Çünkü Turhan Hoca’nın ölüm haberini almıştık. Geçtiğimiz sezon BB Erzurumspor’u çalıştıran Turhan Özyazanlar’ın ani ölüm haberi ile yıkıldık. Mekanı cennet olsun. Turhan Hoca ile kısa sürede dost olduk, hatta daha birkaç hafta önce Kurban Bayramı’nda kendisi ile bayramlaştık. Ne diyelim ömrü buraya kadarmış, nur içinde yatsın. Türk spor kamuoyunun başı sağ olsun. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 26-10-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları