Nurullah Pala

Şimdiden uyarıyorum

07.05.2015 Nurullah Pala

Spor ne ilginç, ne garip değil mi? Ligden düşmesi kesinleşen bir takım şampiyon adayını mağlup edebiliyor. Favori gösterilen bir boksör, rakibi karşısında nakavt olabiliyor. Düşünsenize, önceki günde dünyanın en hızlı adamı Usain Bolt’un takımı geçildi.

Dünya üzerinde en çok hayranlık duyduğum branşlardan birisidir 100 metre yarışları… Atletizmde bazı spor branşlarına bayılırım. Uzun atlama, yüksek atlama, sırıkla yüksek atlama her zaman büyük ilgimi çekmiştir. Bu yarışları büyük bir heyecan ve ilgiyle izlerim...800 metre engelli yarışlarını izlemeye bayılırım… Birde 100 metre yarışları varsa hiç dayanaman nefes bile almadan, gözümü kıpırdatmadan izlerim rüzgarın oğullarını…

Evet!...Dünyanın tanıdığı rüzgarın oğlu Usain Bolt’un takımı, ABD’ye geçildi. Yani şunu vurgulamak istiyorum, spor da dün yok bugün var. Yakutiye Belediyespor’un otobüsündeki giydirmeye de yazıyor ya! İyiler her zaman kazanır.

Evet!...Sporda her zaman iyi olmak zorundasın ve kendini hep kazanma odaklı hazırlamalısın, müsabakalara… Spor öylesi zevkli ve öylesine de ciddi bir şey ki; anlık dalgınlık seni hüsrana uğratabiliyor. İyi hazırlanmamış isen rakibin seni mağlup edebiliyor.

Bu  gerçek takım sporları içinde ferdi sporlar içinde geçerli.

Evet!... futbolda üç hafta öncesine kadar benim şahsi iddiam, ya Erzurumspor şampiyon olur, ya da Sakarya şampiyon olur, diyordum. Ama olmadı aradan sıyrılan Anadolu Üsküdar şampiyon oldu. Sakaryaspor  Play-Off’u garantiledi. Erzurum’un ise 90 dakikası daha var, Play-Off’u garantilemek için…

Yani iddiayı kendimce kaybetmiş oldum, ilk rauntta… Ama daha ikinci bir raund daha var, en azından Erzurum ve Sakarya’nın önünde… İnşallah Erzurumspor Play-Off’ta şampiyon olur ve tahminim tutar.

Burada Erzurumlulara sesleniyorum. Bu şehrin futbol takımının bir an bile artık 3. Ligde oynamaya tahammülü kalmamıştır. Çünkü bu şehrin artık zaman kaybetme lüksü yok… Bu takım bu sezonun sonunda ya 2. Lige çıkacak,  ya  da çıkacak, İkinci bir alternatifi yok… Görüyorum ki, Dadaşlar Grubu ve üyelerinin dışında şehrin üzerine adeta ölü toprağı serpilmiş… En azından Dadaşlar Grubu ve üyeleri yüzlerce kilometre yol kat edip deplasmanlara gidiyor. Yöneticiler ile birlikte Erzurumspor için dertleniyorlar. Benim serzenişim şehre…Silivri mağlubiyetiyle sanki dünyanın sonu gelmiş, sanki şampiyonluk diye bir şey kalmamış gibi bir hava sezinliyorum. Oysa yok böyle bir şey, eğer şehir olarak öncelikle Anadolu Üsküdar maçında kenetlenirsek, tribünleri doldurursak, teknik heyet ve futbolculara sahip çıkarsak inanın başarırız, biz bu işi…Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran bu şehir silkinirse başaramayacağı bir şey kalmaz…Yeter ki, inanalım, yeter ki, 2. Lige çıkmayı çok isteyelim. Yeter ki, üzerimize son günlerde çöken ölü toprağımı atalım, yeter ki, Ankara Demirspor maçında olduğu gibi 23 bin taraftarın tribünde olmasını sağlayalım.

Evet!.. Şimdiden tüm şehrin insanını uyarıyorum, yol yakınken takımın önce Play-Off’a kalmasını ardınrdan da  Play-Off maçlarını kazanarak 2. Lige çıkmasını sağlayalım. Artık 3. Lig bana ve benim gibi düşünen Erzurumlulara ıstırab veriyor. 2. Lige çıkmanın yolu kenetlenmekten geçiyor. Gelin bunu bu hafta sonu başaralım. Kalın sağlıcakla… 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 07-05-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları