Nurullah Pala

Suçumuz Doğulu olmak mı?

18.08.2016 Nurullah Pala

Son günlerde Erzurum’da TÜFAD Şube Başkanı Abdusselam Gökçan’ın feryatlarını Pusula gazetesinde gündeme getiriyoruz.

 

Efendim, malumunuz konu Erzurum ve bölgedeki bir çok ilin akademi liglerinde daha gönce mücadele eden takımların yeni sezonda bu liglere alınmaması…

 

…Ve TÜFAD Şube Başkanı Abdusselam Gökçan’ın da bu karara isyanını günlerdir sayfalarımıza taşıyoruz.

 

TFF Coca Cola Akademi Futbol Gelişim Liglerine sadece profesyonel takım olan BB Erzurumspor’un alt yapıdaki yaş grupları dahil edildi.

 

Palandöken Belelediyespor, Yakutiye Belediyespor ve bu sezon lige katılmak için bir hayli iştahlanan ve yatırım yapan Harbişspor’un başvuruları kabul görmedi.

 

Oysa Akademi Ligleri’nde şu ana kadar Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile birlikte en iyi temsilcimiz Yakutiye Belediyespor ve Palandöken’di.

 

BAL Ligi takımının kapatılması ile birlikte, tüm desteğini Erzurum için veren Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, tüm imkanlarını U19, U17, U16, U15 yaş ve U14 yaş takımları için seferber etmişti.

 

Tabii, BB Erzurumspor yönetimi de öyle…

 

Evet!...Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un destekleri sonucu Yakutiye Belediyespor Coca Cola Akademi Gelişim Liglerinde Erzurum’un öncü kulüplerinden biri oldu.

 

Yakutiye’yi gören kulüplerin akademi ligleri için iştahı kabardı.

 

Son iki yılda Büyükşehir’in yanı sıra Palandöken Belediyesi de akademi liglerine ağırlık verdi.

 

Bu sayı belki daha da çok artacaktı ki; bu gelişimin önüne Cezmi Turhan set çekti.

 

Yani bu yıl Harbişspor da lige girecekti, belki seneye yeni kulüplerimiz başvuracaktı, Coca Cola Akademi Gelişim Ligleri için, ancak olmadı.

 

Şimdilik Erzurum, Ağrı ve Baybut, Kars, Bingöl, Ardahan, Iğdır gibi illerin amatör takımlarının alt yapıları Coca Cola Akademi Ligi için devre dışı bırakıldı.

 

Bekleyiş sürüyor bir umutla…

 

Zaten konuyu TÜFAD Erzurum Şubesi, TFF Eğitim Müdürü Yücel Uyar’a taşıdı.

 

Uyar,  belki de bir ayar çekecek, fikstürün yeniden belirlenmesi için.

 

UEFA Pro ve Antrenör Kursları’nı Erzurum’a veren Yücel Uyar’ın amatör kulüplerin Coca Cola Akademi Gelişim Liglerinde bu sezonda yer alması için Cezmi Turhan’ı ikna edeceği inancındayım.

 

Evet!...Geçtiğimiz yıllarda amatör takımların alt yapı yaş gruplarını gelişim liglerine dahil eden TFF Coca Cola Akademi Gelişim Ligleri Departmanının başındaki isim Cezmi Turhan’ın attığı yanlış adımdan geri adım atacağını ümit ediyorum.

 

Çünkü, Erzurum ve Bölgede futbolcu olmak isteyen yetenekli çocukların umutlarını kırmamak lazım, öyle değil mi Cezmi bey?…

 

Evet!...Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Bingöl, Ağrı ve Bayburt’ta da birbirinden yetenekli genç futbolcu adaylarının suçu doğulu olmak mı?...

 

Bu illerde profesyonel futbol takımı sayısının az olması bu çocukların suçu mu?

 

Bu bölgenin ekonomik anlamda geri kalmasının sorumlusu bu çocuklar mı?

 

Tabii ki, hayır…

 

Evet!...Hiç bir çocuk kendi isteği ile istediği yerde dünyaya gelmiyor.

 

Erzurum ve çevresindeki illerdeki çocukların Bu topraklarda dünyaya gelmesi tamamen Allah tarafından kaynaklanmıştır.

 

Batıda profesyonel kulüp sayısı fazla diye, oradan fazla profesyonel takımın alt yapısını akademi liglerine alacaksınız, doğudakilere ‘Hayır’ diyeceksiniz, böyle bir mantık, çağ dışı…

 

Ülkemizin başında sporu seven ve eski bir futbolcu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan varken, siz doğulu çocukların spor yapma isteğini elinden alamazsınız Cezmi Turhan bey…

 

Erzurum kadar bir ülke olan İzlanda’da UEFA ve FİFA’dan gelen maddi kaynaklar tamamen futbola aktarılırken, bizde niçin para gençlikten kısılır anlamış değilim.

 

Eğer, TFF’yi,  Yakutiye, Palandöken, Harbişspor ya da Bayburt, Aradahan, Kars,Iğdır ve Ağrı gibi illerin takımlarına yapacağı yardımlar batırmaz, bunun da böyle bilinmesi gerekir.

 

Eğer, ülke olarak gözümüzü devşirme futbolculara çevirmeyeceksek, Almanya’daki Türk futbolcuları umut kapası görmek istemiyorsak, TFF önce kendi içimizdeki yeteneklere sahip çıkıp destek vermek zorundadır.

 

Çünkü, yetenekler sadece İstanbul, İzmir, Ankara’dan çıkmıyor.

 

Yurdun dört bucağında ne cevherler var, ama bu cevherler verilecek destek ve onlara yaptırılacak çok sayıdaki müsabaka ile Türk futboluna kazandırılacak.

 

Bunu yapacak olan da sizlersiniz sayın TFF yetkilileri…

 

Lütfen bu bölgedeki 10 takımdan, 1000 futbolcunun, 50 antrenörün kaderi ile oynamayın.

 

Futbolcu olma ya da antrenör olarak kendini geliştirmek isteyen teknik adamlarının suçunun Doğulu olması mı?...

 

Ben kesinlikle bölge ayrımı yapma niyetinde değilim, ama gerçekler ortada…

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 18-08-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları