Nurullah Pala

Sürsürüspor’un vatan hassasiyeti

30.03.2016 Nurullah Pala

Malum, bu cennet vatanımız 35 yılı aşkın süredir terör belası yüzünden zor günler geçiriyor. Askerimiz, polisimiz terör illetine karşı yoğun bir mücadele ederken, zaman zaman şehitlerimiz oluyor ve canımız yanıyor.

 

Terör, artık Türkiye’nin dört bir yanında para etmiyor. Hakkari’deki vatandaş da, Edirne’de vatandaş da artık terör belasından yaka silkmiş durumda.

 

Artık kredisini tüketmiş ve prim bulamayan hain terör örgütleri, canlı bombalarla günlük hayatımızı zindan etmeye çalışıyor. Ama hiç kuşku yok ki, Allah bu cennet vatana ihanete kalkışanlara fırsat vermeyecektir.

 

1000 yılı aşkın süredir Anadolu topraklarında birlikte yan yana, omuz omuza, iç içe yaşayan her mezhepten insanımız, bundan böyle de İnşallah birlikte yaşamaya devam edecek.

Türkiye ile birlikte Avrupa ve dünya üzerindeki diğer ülkelerde de terör insanların ve ülkelerin canını yakmakta.

En son Ankara’da, Brüksel’de ve Pakistan’da patlayan hain terör canlı bombaları birçok can yaktı, ocaklara ateş düşürdü.

Evet!...Hain terör ne yaparsa yapsın, bu ülkeyi ne kadar bölmeye çalışırsa çalışsın, ne kadar dış mihrakların ve vatan hainlerinin maşası olursa olsun, İnşallah hiçbir zaman emeline ulaşamayacak.

 

Bugün Türkiye’de 7’den 70’e insanlar terörden bakmış ve yaka silkmiş durumda. Herkes huzur, istikrar ve yaşanabilir bir Türkiye istiyor. Devlet ve Hükümet yetkililerimiz de bunun için mesai harcıyor.

 

 

Teröre her yerden lanet yağıyor, ama Elazığ’dan gelen farklı bir tepki milyonlarca insanı duygulandırdı. Gakkoşların  Sürsürü Mahallesi’nin takımı Sürsürüspor, öylesine bir farkındalık yarattı ki, herkesin hayranlığını ve takdirini kazandı. Gakkoş dostlarımıza ulaşmadan önce, telefonda görüştüğüm TÜFAD Erzurum Şube Başkanı Abdusselam Gökçan, “Elazığspor’da top koşturdum, Sürsürü Mahallesi kalender bir Türkiye aşığı bir mahalle, dolayısı ile de bu pankart ile hepimizin takdirini kazandılar” dedi.

 

Neydi Efendim! o, Sürsürüspor’un sahaya çıktığı pankart, ne yazıyordu futbolcuların taşıdığı pankartta.

 

İşte Sürsürüsporlu Gakkoşlar, “Bize vatan delisi diyorlar, kafayı vatanla bozmuşsunuz diyorlar, çok şükür kafamız bozuk, kanımız değil” yazılı pankartı ile Türkiye’nin gündemine oturdu.

 

Önce Elazığ ASKF Başkanı Şahin Şerifoğulları’na ulaşıp, kendisini tebrik ettim. Zaten Şahin bey, ASKF başkanı olmadan önce Sürsürüspor’un kulüp başkanı imiş… Tebriklerimizi kabul ederek, “Evet Elazığ da en az Erzurum kadar vatan sever bir kent. Biz sadece bu ülkenin birer ferdi olarak, bu pankartın Elazığ’da açılmasından gurur duyduk. Şu anki kulüp başkanımız Yunus Atlı beyi ve teknik heyeti ile futbolcularını kutladık” dedi.

 

Evet!...Erzurum’un kardeş şehri Gakkoşlar diyarı Elazığ’da ASKF Başkanı Şahin beyin ardından Sürsürüspor Başkanı Yunus Atlı beye ulaştık. Yunus bey’in söyledikleri aslında bu ülkede Kürt sorunu değil de terör sorunu olduğunu gün gibi bir kez daha ortaya çıkarttı.

 

Yunus Atlı, “Ben Kürdüm, Zazayım, ama Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyım, ben bu ülkenin aşığıyım, zaten Elazığ Çırçır Mahallesi’nin Türkiye sevdalısı, Türk aşığı bir mahalle olduğunu da bilmeyen yoktur, bu cihanda” dedi.

 

Evet!...Yunus bey, açılıp açık yüreklilikle anlattıkça, inanın en az, futbolcularının açtıkları pankarttaki yazı kadar duygulanıp, heyecanlandım. Yunus bey konuştukça, onu can kulağı ile dinliyor ve hiç telefon konuşması bitsin istemiyordum.

 

Yunus Atlı, bir başka ifadeyle cesur yürekli Gakkoş kardeşimiz, Fransa’da yaşadıktan sonra Türkiye hasreti ile yanıp tutuştuğunu ve ülkemize döndüğünü belirterek, “Elazığ’a döndüm. Şu an kulüp başkanıyım, BAL Ligi’ne yükselme Play-Off maçında Karakoçan’a 2-0 mağlup olduk ve  şampiyonluk şansını kaybettik. Bu mağlubiyetin ardından, hiç kimse maçı ne yaptınız diye aramadı, herkes bizi o anlamlı pankartımızdan dolayı tebrik etti. Telefonlarımız susmak bilmiyor. Herkes açıp bizi tebrik ediyor” dedi.

 

Evet!...Konuştukça açılan aslan yürekli Gakkoş Yunus, hain terör olayları yüzünden, kulüp yönetimi olarak bir farkındalık yaratmak için böyle bir pankartı hazırlamayı planladıklarını ve bunu da Karakoçan maçı öncesinde hayatiyete geçirdiklerini belirterek, “Bu kadar ses getireceğimizi inanın bizde tahmin edemedik, gerçekten güzel oldu, Türkiye’de ses getirdik. Yığınla tebrikler alıyoruz. Belki bugüne kadar Türkiye hakkında çok güzel pankartlar hazırlandı, ama her halde en değişik olanı da bizim pankartımız oldu” dedi.

 

Evet!...Bir spor sahasında teröre karşı gösterilen tepki ve vatana olan bağlılık ile hassasiyet bugün Türkiye’nin gündemini meşgul etti.

 

Evet!...Biz Türkiye’yiz, her çeşit etnik kimliğimizle…

 

Evet!... Biz Türküz ve aynı zamanda da Müslümanız Elhamdülillah…

 

Türk müsün, Kürt müsün , Laz mısın, Çerkez misin, Boşnak mısın, Bulgar mısın,  Abaza mısın , Zaza mısın, Gürcü müsün diye kimsenin kimliğine bakmadık. Biz insanları Allah’ın yarattığı kul, Adem Aleyhisselam’ın oğlu, Hz. Muhammed’in ümmeti olarak gördük, bu topraklar üzerinde…

 

Evet! Ne demiş Şair  Mithat Cemal Kuntay: “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.”

 

Evet!...Biz de vatan aşığıyız, Dadaşı ile, Yiğidosu ile, Efesi, Zeybeki ya da Ankara Seymeni ile…

 

Evet!...Gakkoşlar diyarı Elazığ’da Sürsürüspor’un açtığı bu anlamlı pankart inanıyorum ki, Vatan aşıklığını ve birbirimize olan bağlılığımızı daha çok kuvvetlendirecek.

 

Hepinizi yürekten kutluyorum Sürsürüspor’un fertleri ve de Elazığlı Gakkoşlar… 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 30-03-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları