Nurullah Pala

Türk bayrağını al maça koş

17.09.2015 Nurullah Pala

…Ve beklenen gün geldi çattı. Erzurum’da bugün milli maç var. Bugüne kadar her halde Erzurum’da Türkiye-Hırvatistan maçını duymayan kalmamıştır. Son kez hatırlatalım, bugün Erzurum’da Türkiye A Milli Bayan Futbol takımımızın Hırvatistan ile maçı var.

2011 Üniversiade ile birlikte bir çok buz ve kış sporlarında uluslararası spor arenasında dev organizasyonlara ev sahipliği yapan, yapmaya da devam eden Erzurum, futbolda bir milli mücadeleye sahne olacak. Hem de kritik bir karşılaşma bizleri bekliyor, Kazım Karabekir Stadı’nda…

Erzurum ilk kez futbolda milli maça ev sahipliği yapacak bugün… A Milli Bayan Futbol Takımımız, saat 17.30’da Hırvatistan ile Avrupa Şampiyonası Grup Maçına çıkacak… Artık tüm hazırlıklar tamam, milliler maç saatini bekliyor. Biz Erzurumlulara düşen tek görev gidip tribünleri doldurmak ve 90 dakika boyunca bayan milli futbolculara destek vermek… Şahsen ben Millilerin Erzurum’a geldiği günden beri takipçisiyim. Kızlarımızı teknik taktik idmanlarında görünce, Avrupa’nın bir çok takımından daha iyi konumda olduğumuzu iddia edebilirim. Hepsi bir birinden sempatik ve cana yakın kızlarımızın çalışma arzusu ve hırsları en az Teknik Patron Talat Tuncel, yardımcı antrenör Aytürk Kıyıcı ve kaleci antrenörü Özden Öngün ve Kamp Sorumlusu Kemal Coşkun kadar beni de umutlandırıyor Hırvatistan karşısında galibiyet için…

Dedim ya; A Milli kadın futbol takımımız yeni yeni kurulan bir ekip olmasına rağmen idmanlarda çok iyi izlenim verdi. Üstün fiziğe sahip kızlarımızda var… İyi şut atan ve top tekniği yüksek olan kızlarımız da… İşte bu tablo beni de şimdiden Hırvatlar karşısında heyecanlandırıyor ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak umutlandırıyor. Bugün terörün ve gizli mihrakların huzurumuzu kaçırmaya çalıştığı bugünlerde Erzurum’da bugün oynanacak olan Türkiye-Hırvatistan maçının Milli birlik ve beraberliğimiz adına çok önemli bir sportif etkinlik olarak görüyorum. Bu maça gidecek olan herkesin tek gayesi Ay-yıldızlı ekibimize destek vermesidir. Türkiye’nin bayanlar futbolunda önünde zorlu maçları bulunuyor. Mesela Almanya ve Rusya gibi bayan futbolunda dev ülkeler var. Ancak biz bugün Hırvatistan’ı mağlup edersek, hem müthiş bir moral hem de öz güven kazanmış olacağız. Erzurum’da bulunduğu süre içinde mütevazi olan ve bizlere haber konusunda desteğini esirgemeyen Talat Tuncel hocamızı ve sporcularını 90 dakika boyunca desteklemek, biz Erzurumluların boynunun borcudur. Bu desteği Dadaşların vereceğinden en küçük bir kuşkum yok.

Hem galip geleceğimize, hem de Erzurum olarak bu milli sınavdan başarı ile çıkacağımızdan şüphe duymuyorum.

O halde ne duruyorsun Erzurum haydi maça… Dadaşlarım ellerinize ay yıldızlı Türk bayraklarını alarak koşun maça… Gün birlik, Türkiye’ye destek verme günüdür.

Not: A Milli Bayan Futbol Takımımıza ve teknik heyetimize Hırvatistan karşısında üstün başarılar diliyorum.  

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 17-09-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları