Nurullah Pala

Uğur Bayarslan’ı kutlarken

17.11.2016 Nurullah Pala

Bayarslan ailesi denince akla spor gelir... Uğur’u, Levent’i, Volkan’ı Gürkan’ı, Bahadır’ı  hepsi Bayarslan soyadını taşıyan sporculardı.

 

Hatta, her zaman bir Erzurum beyefendisi olarak gördüğüm Aytaç Bayarslan, TFF’nin Bölge Müdürlüğü’nü de yaptı.

 

Levent Bayarslan ile geçmişte BB Erzurumspor çatısı altında top koşturduğumuz da oldu.

 

Levent de en az Uğur Bayarslan kadar yetenekli idi...

 

 

 

Tabi Bayarslan ailesinin en favorileri kuşkusuz şu an teknik direktör diplomasına sahip olan Uğur Bayarslan ve Süper Lig Hakemi Volkan Bayarslan…

 

Volkan Bayarslan, Süper Lig’de belki İstanbul Bölgesi Hakemi olarak yeşil sahalarda düdük çalıyor, ancak o bir Erzurumlu olarak bizim göğsümüzü kabartan bir Dadaş…

 

Küçük bir futbol sever olarak giderdik, Erzurumspor maçlarına…

 

Abdusselam’ı, Naci’si, kaptan Sebahattin’i, Sebati’si, Necdet’i, Uğur’u, Öner’i, Büyük Fatih’i, Küçük Fatih’i İzlerdik Erzurumspor forması ile…

 

O kadar çok sayıda takımda Erzurumlu oynuyordu ki, bizlerde genç birer sporcu olarak imreniyorduk.

 

Özeniyorduk, Erzurumlu futbol yıldızlarına…

 

 

 

Bir çoğu idolümüzdü.

 

Vallahi hepsi de çok iyi futbolculardı. Ancak futbolcu olarak benim her zaman favorim Abdusselam Gökçan’dı.

 

Namı diğer Abduş Hoca…

 

O zaman saçını arkadan uzatan futbolcular modaydı, Abduş da fuleli futbolcu olması ve forvette görev yapması nedeniyle daha da bir ilgi odağıydı ve her zaman radarımıza giren bir isimdi.

 

Kazım Karabekir Stadı’nın tribünlerinde maç izlerken, hepimiz sahada Abduş’un yerinde olmak istiyorduk.

 

Ne de olsa Erzurumluyuz ya…

 

Kaleciliği sevmeyiz, ille de golcü olmak isteriz, her halde Abdusselam’ın futbolculuğuna özenmemiz de bu nedenle idi…

 

Allah için Abduş da iyi golcüydü.

 

Ama sahada sakin kişiliği ve her mevki de oynayabilme yeteneği ile adı ‘Joker Uğur’ olarak da bilinen Uğur Bayarslan da idol olacak isimlerden biriydi.

 

Onun rövaşata ile attığı golü de unutmamakla birlikte, Uğur Bayarslan da Erzurum doğumlu değerli futbolculardan biriydi.

 

Amatör takımlarda oynarken, Kanal 25 Televizyonu’nda çalışırken Uğur Bayaraslan’ı daha da yakından tanıma şansı buldum.

 

O güne kadar Abdusselam Gökçan’ın (Abduş) futbolculuğunu örnek alan birisi olarak Uğur Bayarslan’ın da beyefendi yanını kendime örnek almaya başladım.

 

Erzurumspor’da teknik direktörlük yapmanın yanı sıra Fethi Demircan’ın yardımcı antrenörlüğünü üstlendiği ve Alt Yapı Teknik Direktörlüğü yaptığı dönemde Uğur Hoca ile daha fazla mesai harcamaya başladım.

 

Antrenmanlarını takip ettim, çok sayıda haberini yaptım Uğur Hoca’nın…

 

 

 

Öyle günler oldu ki, Uğur Hoca’nın taktik idmanlarında oynamak istediğimde kendi nezakete bu isteğimi kabul ederek, bir çoğu daha sonra çeşitli profesyonel takımlarda oynamış, bir çok arkadaşla aynı antrenmanda yan yana top koşturma şansı da yakaladım.

 

Tabi, bugün köşe yazmam hasebiyle Uğur Hoca’ya o günlerdeki nezaketi ve bizleri kırmama adına gösterdiği sabırdan dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

 

Erzurumspor’un eski yıldızı, şimdinin teknik direktörü olan Uğur Bayarslan, son dönemlerde teknik adam olarak kendini miniklere adamıştı, DSİ Spor Salonu’nda geçtiğimiz  yıllarda Atatürk Üniversitesi Futbol Okulu’nu çalıştırdı.

 

İşte o, Uğur Bayarslan, geçtiğimiz sezonda Yakutiye Belediyespor U19 Yaş Takımı ile bir çok başarılı sonuca imza attı.

 

Şimdi ise UEFA Pro Lisansı kursuna katılarak lisansını güncellemenin gururunu yaşadı.

 

30 yılı Erzurumspor çatısı altında geçen Uğur Bayarslan, ne kadar büyürse büyüsün, hangi diplomanın, hangi en üst düzey  UEFA pro lisansının sahibi olursa olsun, mütevaziliğinden hiçbir şey kaybetmediğini gördük.

 

Belki bugün o üst düzey lisansın sahibi bugün her hangi bir takımın başında değil ama inanın bu iyi niyetinin bir gün onu güzel yerlere taşıyacağına inanıyorum.

 

Uğur Hoca ile dün bir araya geldiğimizde verdiği demeçleri ise inanın özlemiştik.

 

Ne diyor, Uğur Hoca: “Ben ille de bir takımda teknik direktörlük yapacağım diye bir düşüncem yok. Futbolun neresinde hizmet etmek lazımsa orada hizmet ederim.”

 

Ayrıca, iyi niyet ve samimi duygularla Erzurum’da daha nice UEFA pro lisanslı teknik adamların çıkması gerektiğini söylemesi ve antrenörlerin TÜFAD etrafında kenetlenmesi gerektiğini vurgulaması da ders niteliğindeki mesajlardı, Uğur Hoca’nın ağzından çıkan…

 

Evet Bölgemizde futbolun daha çok gelişmesi ve sevilmesi için Erzurumlu teknik adamlara da kapıların açılması lazım.

 

Bu sadece Erzurum için geçerli değil, Erzincan’ı, Elazığ’ı, Kars’ı, Iğdır’ı, Bayburt’u bütün iller Erzurum ve bölge futboluna hizmet etmiş eski futbol yıldızlarına kucak açmalı diye düşünüyorum.

 

Uğur Hoca’nın beklentilerinde kesinlikle ‘birilerinin koltuğunda gözü var’ olarak da değerlendirilmemeli, çünkü kendisi BB Erzurumspor’un başında başarılı bir teknik adamın olduğunu ve alt yapıda çalışkan antrenörlerin olduğunu zaten kendisi de yaptığımız haberde ifade ediyor.

 

UEFA Pro Lisansını alan Uğur Bayarslan’ı kutlamakla birlikte, verdiği demeçler ve sergilediği engin görüşleri için kendisine teşekkürler.

 

İyi ki, sizin gibi bir futbol adamını tanımışız, Uğur Hocam. İyi ki, varsınız.

 

Başarılar…. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 17-11-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları