Nurullah Pala

Uysal, sözünde durdu

07.01.2016 Nurullah Pala

Bir Federasyon başkanının Erzurum’a spor organizasyonu vermesi konusunda ille de Erzurumlu olmasına gerek yok. Aynen Samsunlu olan Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal gibi…

Uysal, geçtiğimiz yaz Erzurum gezisinde  ziyaret ettiği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde Erzurum’a  Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonası’nı vermek istediğini açıklayınca, o dönem GHSİM Spor Şube Müdürü olan şu anki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Başkanım biz sizden Büyükler Judo Türkiye Şampiyonası’nı istiyoruz” demişti. Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal ise, “Bir düşünelim, planlama yapalım, uygunsa Erzurum’a Büyükler Judo Şampiyonası’nı verebiliriz” demişti.

İşe o, federasyon başkanı Uysal sözünde durdu ve Erzurum’a Büyükler Judo Türkiye Şampiyonası’nı vermekle kalmadı. Ayrıca  iki ayrı önemli organizasyonda verdi. Öncelikle 22-24 Ocak’ta Büyükler Judo Türkiye Şampiyonası Erzurum’da yapılacak.

Bunun yanında 18-21 Ocak 2016 tarihlerinde birinci, ikinci ve üçüncü ‘dan’ kursu Erzurum’da açılacak. Bu organizasyonların ardından bir de 25 Ocak, 5 Şubat 2016 tarihlerinde 1. Kademe Judo Antrenör Kursu’na Erzurum ev sahipliği yapacak. Bu kursta büyük bir olasılıkla Erzurum’dan yedi sporcu da Antrenör olarak çıkacak.

Gerçekten Erzurum’da judo adına önemli faaliyetler bunlar, spor severler judoya doyacak, var mı bundan güzel  gelişme?…

Tabi bu anlamda kutluyoruz Fatih Uysal beyi Erzurumlu olmamasına rağmen, Erzurum’a yaptığı jestlerden dolayı.

Tabi bu şampiyonanın Erzurum’a alınmasında son derece iştahlı olan ve yürekten isteyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’e de teşekkür ediyorum.

Erzurum’da judonun gelişmesi anlamında Büyükler Judo Türkiye Şampiyonası çok önemli bir faaliyet olacak.

Erzurumlular ilk kez judonun şampiyonlarını çıplak gözle izleme şansı bulacak. Müsabakaların Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nin Yoncalık Kampüsündeki spor salonunda yapılacak olması, izleyici açısından ve tribünlerin dolması bakımından çok önemli. Bu kararı verenleri ve kapılarını bu büyük organizasyon için açacak Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’a teşekkürlerimi sunuyorum.

Evet!... Fatih başkan Erzurumlu değil, ama Erzurum’a olan ilgisini ve güveninin verdiği üç önemli faaliyetle gösterdi. Şimdi sıra bizde, Erzurum olarak öncelikle bu faaliyetlere en iyi şekilde ev sahipliği yapmalıyız ve salonu turnuva boyunca doldurmalıyız.

Tabi, bu tür organizasyonların Erzurum’a verilmesinde şehrin spor kenti olmasının yanında İl Temsilcisi Nurullah Diyarbakır ve onun en büyük yardımcısı Erdoğan Dönmez’in judoya dört elle sarılması ve şampiyon sporcular yetiştirmiş olmasının da katkısı büyük oldu, diye düşünüyorum, bu organizasyonlar için…

Ertuğrul Dönmez, Cengizhan Dönmez ve Zeynep Çelik gibi başarılı judocuların uluslar arası arenada başarılı olması kanımca Judo Federasyonu’nun iştahını kabarttı. Belki Fatih Uysal başkan ve ekibi Erzurum’a büyük bir turnuvayı vererek, şehirden daha nice şampiyon judocular yetişmesine ön ayak olacak. Çünkü bu şampiyonayı izleyen miniklerin içinden judoya ilgi duyarak, bu spora başlayanlar olacak. Haydi hayırlısı, şimdiden judolu günleri sabırsızlıkla bekliyoruz.

Fatih başkan sözünde durdu. Şimdi son sözü Erzurum söyleyecek. Bu da şampiyonayı en iyi şekilde sahiplenmek ve tribünleri doldurmakla olacak. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 07-01-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları