Nurullah Pala

Yazıcı + Altepe + Sağlam = Bursaspor

13.11.2013 Nurullah Pala

Ne bileyim; son yıllarda Bursaspor’a büyük sempati duyan futbol severlerden biriyim. Bursasporlu değilim ama Amcam kardeşlerim ve ablam Bursa’da ikamet ettiklerinden dolayı olsa gerek Bursa’ya Bursaspor’a hep ilgi duyuyorum. Erzurumspor’un olmadığı bir yerde, Süper Ligde Bursaspor’u Erzurum’dan bir parça görüyorum. Ne de olsa Türkiye’de İstanbul’dan sonra en fazla Erzurumlu Bursa’da yaşıyor. Geçmişte çok sayıda Erzurumlu ve Erzurumsporlu futbolcu da Bursa’da forma giydi. Faslı Muhammet ve Serkan ve son kalemiz Ömer Erdoğan, Niye Ömer Erdoğan diyorum, çünkü Galatasaray’dan sonra Bursa’ya gittiği için onu  televizyon ekranlarında gördüğümüzde hep bizim Ömer diye anıyoruz. Aslında Ömer Erdoğan, Erzurum’a Almanya’dan transfer edilmişti. Her neyse… Tüm bunları üst üste koyduğumda sizlerde Bursaspor’a olan ilgimi anlayışla karşılarsınız. Aslında Anadolu’nun ilk devrimini yapan Trabzonspor’da elde ettiği şampiyonluklarla biz futbol severlerin gönlünü fethetmedi mi? Vallaha babamın fanatik bir Erzurumsporlu olmasının yanında Trabzon’da askerliğini yapması ve Trabzonspor’a gönül vermiş olması yıllarca Trabzonspor’a sempati duymamı gerektirdi. Galatasaray’ın Avrupa’da elde ettiği başarılar Sarı-kırmızılı takıma gönül vermemizi sağladı. Ancak ben itiraf ediyorum ki, şehir takımları bende hep iz bırakmıştır. Futbol kenti olan Sakarya, Denizli, Malatya gibi illerin üst liglerde takımlarının olmaması da bir futbol sever olarak beni üzüyor. Adana Demirspor ve Kocaelispor’da yıllarca ilgimi çeken kulüpler arasında yer aldı.

Gelelim bir Erzurumsporlu taraftar olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Bursaspor ve futbolla ilgili açıklamalarına… Dün akşam saatlerinde abone olduğumuz İhlas Haber Ajansına düşen Recep Altepe’nin açıklamalarına… Recep Altepe, Türkiye’de takdir ettiğim belediye başkanlarından biridir. Yani Bursa’ya her gittiğimizde Türkiye’nin yeşil kentine yapılanları gördük. Bursa’nın çehresinin her geçen gün Altepe ile değiştiğine şahit olduk. Ancak, beni siyasetten çok Altepe’nin futbolla ilgili yaptığı tespitler mest etti. Altepe, “Bursa’ya yaptığımız stada parayı bastıran ismini verecek. Stadın tüm gelirleri Bursaspor’un olacak. Bir şehrin tanıtımında en önemli reklam aracı futboldur. Bizde Bursaspor’a en büyük reklam aracı gözü ile bakıyoruz” dedi. Evet!...Altepe doğru söylüyordu. Günümüzde futboldan daha büyük bir tanıtım ve reklam aracı yok. Bunu Erzurum’un yerel ve genel siyasetçilerinin de idrak etmesi gerekir. Zaten yıllardır da Trabzonspor, Trabzon’u sırtında taşırken, Trabzonlularda Trabzonspor’u baş tacı yaptılar. İşte bu yüzden de Trabzonspor Türkiye’nin dört büyük devinden biri oldu.

Bir kere daha kendisini bir futbol sever olarak rahmetle andığım Bursaspor’un efsane başkanı İbrahim Yazıcı bir devrim yaparak, Bursa’da ismini ölümsüzleştirdi. Ertuğrul Sağlam, Anadolu’da Trabzon efsanesinden sonra Timsah efsanesini yaratan Teknik adam olarak tarihe geçti. Bursaspor şampiyon olurken, Recep Altepe de şampiyon Bursa’da Büyükşehir Belediye Başkanı olmanın gururunu yaşadı.  Evet!.. futbol artık bir endüstri, futbol artık bir reklam aracı, gelin Erzurum’da da futbolu hep birlikte, el birliği ile ayağa kaldıralım. Bu şehirde bütün spor dalları olsun. Ama futbol bütün spor dallarının önünde bir lokomotif görevi yapsın. Bursa, Türkiye’de yeni bir çığır açtığı için bu yüzden Yazıcı+Altepe+Sağlam=Bursaspor diyorum… 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 13-11-2013
  
Yazarın Diğer Yazıları