Nurullah Pala

Yiğit ölür şanı kalır

02.11.2015 Nurullah Pala

Bir Cuma sabahı bir yiğidin ölümü ile uyandık… 30 Ekim 2015 televizyon ekranlarının alt yazılarında, şeritten Sinan Şamil Sam’ın ölüm haberi geçiyordu.  Çok değil ikiz kardeşi diyebileceğimiz bir insan olan Mehmet Ali Uçar da 10 Temmuz 2013’te genç yaşında göçtü bu fani dünyadan…İki yıl aradan sonra en az onun kadar sevdiğimiz, en az Mehmet Ali Uçar kadar can kardeşimiz dediğimiz Sinan Şamil Sam’ımızı göç verdik, bu dünyadan ahirete, mekanı cennet olsun.

Gazetemizin değerli yöneticisi Kenan Güneş, maziden bir fotoğraf paylaşmıştı, kendi sosyal medya hesabından. Aramızdan ayrılıp ebedi istirahatgahına göç eden Mehmet Ali Uçar ile Sinan Şamil Sam’ın birlikte çekildikleri fotoğrafı yayınlayarak, iki değerli kardeşimizin artık bu dünyada olmadıklarını belirtmişti. Kendisi de eski bir boksör olan Kenan Güneş’in paylaştığı fotoğraflarla bizde maziye gittik. Sinan Şamil Sam, 1974 yılında Almanya’nın Frankfurt kentinde dünyaya gelen Karslı bir kardeşimiz, o bir Karslı idi, ancak ömrünün epey bir bölümünü Erzurum’da kamplarda geçirdi. Onu biz ilk önce Boks Milli Takımı’nın Erzurum kampında tanıdık. 1995’li yıllardı, hiç unutmuyorum Yolspor boks salonunda milli takımın idmanını izlerken, gözlerim heybetli iki adama takılmıştı. Sinan Şamil Sam ve Mehmet Ali Uçar, kum torbasında vurduklarında ‘küt’ diye sesler geliyordu. Badiler çalışmasında iki boksörün idmanda birbirlerine attığı yumrukları anlatamam size… Çok korkunçtular, ama antrenman bittiğinde kardeş kardeş soyunma odasının yolunu tutuyorlardı.

 

köşe yazısına foto

Gün geldi Mehmet Ali Uçar, jübile kararı aldı. Sinan Şamil Sam da, kardeşinin jübilesinde onunla maç yapma onurunu yaşadı. Türkiye’nin ağır sikletteki boksörlerinden Mehmet Ali Uçar’ı 2013’te kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, Sinan Şamil Sam’ın geçtiğimiz hafta içi hayatını kaybetmesi ile yasa boğulduk. Spor yaşamında 34 profesyonel maçından 31’ini kazanan  Dünya Kıtalararası Ağır Siklet Boks Şampiyonu unvanına sahip bir Doğulu’yu kaybetmenin acısını yaşıyoruz.

Evet!… Sinan Şamil Sam’lar kolay kolay yetişmiyor. Sinan yakalandığı karaciğer yetmezliği hastalığına daha fazla direnemedi ve ecele o da genç yaşta yenik düştü. ‘Boğazın Boğası’ rakiplerini ringlerde dize getirdi. Ancak ecele karşı koyamadı. Bizleri yaradan Yüce Allah, onun bu dünyadaki ömrünü buraya kadar kılmış, Mevlaya karşı boynumuz kıldan ince. Yapacağım bir şey yok, bu ölümlü dünyada duadan başka… Bizde Sinan Şamil Sam’a Allah’tan Rahmet kederli ailesine ve Türk halkına başsağlığı diliyoruz. Mekanın Cennet olsun Boğazın Boğası… Yiğit ölür Şan kalır… Senin de kırılamaz rekorların ve şampiyonlukların bu ülkede birer şan olarak kaldı. Tüm dünyaya ‘Boğazın Boğası’ dedirttiğin için bir spor sever olarak sana minnettarız Sinanım rahat uyu… Ruhun şadolsun şampiyon… 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 02-11-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları