Nurullah Pala

Yolun açık olsun Bozkır’ın koca yüreklisi

05.06.2016 Nurullah Pala

Dünya Curling Federasyonu, ısrarlı bastırması sonucu Buz Pateni Federasyonu bünyesinden ayrıldı, curling…

 

Türkiye’nin nur topu gibi bir spor federasyonu daha oldu. Erzurumlu Kenan Şebin ve yönetici arkadaşları da curlingin kurucu federasyon yönetim kurulu olmasının gururunu yaşarken, tarih sayfalarındaki yerini aldılar.

 

Türkiye’nin çiçeği burnunda Curling Federasyonu yönetimi ilk toplantısını Erzurum’da gerçekleştirdi.

 

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Alpaslan Ceylan’dan sonra yeni bir Erzurumlunun da federasyon başkanı olduğu Curlingin yönetim kurulu toplantısını takip ederken, aldık Valiler kararnamesinin haberini…

 

Erzurum’un öz evladı olan Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin ile yönetici arkadaşlarını tebrik ederken, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın son Valiler kararnamesiyle Denizli’ye Vali atandığını öğrendik.

 

Vallaha niçin yalan söyleyeyim matematiğim iyi olmamasına rağmen hemen sarıldım, kaleme kağıda…

 

Şöyle bir hesapladım 7 Haziran 2013 yılında gelmiş, Sayın Vali Dr. Ahmet Altıparmak  Erzurum’a…

 

Yani 6 gün var ki, 3’üncü yılını tamamlamış olsun Erzurum’da Vali Altıparmak…

 

1089 gün süreyle Erzurum Valiliği görevini yürüten Dr. Ahmet Altıparmak, bundan böyle Denizli Valisi olarak görev yapacak.

 

Evet!...Son Valiler kararnamesinde büyük sürprizler yaşandı. Bazı Valiler Merkeze alındı.

 

Örneğin Erzurumlu olan ve son derece başarılı Valiler arasında yer alan Yozgat Valisi Abbdulkadir Yazıcı merkez valiliğine alındı. Kararnamenin belki de en büyük sürprizi bu…

 

Bir Erzurumlu olarak çok üzüldüm, bu değişikliğe…

 

Gümüşhane’de başarılı icraatlara imza atan Yücel Yavuz ise Trabzon Valiliğine tayin oldu, hayırlı uğurlu olsun.

 

Son Valiler Kararnamesiyle Denizli Valisi olarak atanan Dr. Ahmet Altıparmak da, Erzurum’a gelen en başarılı Valiler arasına adını yazdırarak gitti.

 

Kırşehirli olan Bozkırın Koca Yürekli insanı, daha Erzurum’a adım attığının ikinci gününde protokol kapısı yerine halkın giriş yaptığı kapıdan içeri girerek ilk icraatını yaparak  Dadaşların gönlünde taht kurdu.

 

Aslında Vali, unvanın, koltuğun her şeyin boş olduğunu ve üç günlük dünyada insanlığın, adamlığın ve hoş görünün ne demek olduğunu gösterdi bize…

 

Antalya gibi turizm cennetinden geldiği soğuk ama insanı mert Dadaşlar diyarında, en az bir Dadaş profili çizdi bizlere…

 

Büyükle büyük,  küçükle küçük olan Vali Dr. Ahmet Altıparmak sıra dışı bir Vali profili sergiledi Dadaşlar Diyarı’nda…

 

Dedik ya! Turizm cenneti Antalya’dan geldi, Erzurum’a… İşte  O, başarılı Vali, çabucak koyuldu, Erzurum’da işe…

 

Başladı icraatlara, öncelikle İstanbul’da astırdığı bilboard reklamları ile zihinlere kazındı. İstanbul ile Palandöken’in birbirine ne kadar yakın mesafede olduğunu kanıtladı herkese…

 

Sonra Yaz Futbol Kampları’nın öncüsü oldu şehirde…

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen başta olmak üzere Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ile GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil’in yanı sıra Palandöken’deki Otellerinde katkısı, bir çok Süper Lig ve diğer profesyonel liglerdeki futbol takımlarının Erzurum’da kamp yapmalarını sağladı.

 

TRT Erzurum Cup’ı düzenleyerek bir ilke imza attı.

 

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, bunlarla da sınırlı kalmadı bir çok organizasyonda öncülük etti. Onları saymaya kalksak bu sütunlarda yer kalmaz.

 

Erzurum’da üç yıl süreyle görev yapan Bozkırın Koca Yürkeli İnsanı Vali Dr. Ahmet Altıparmak, en çok da 9 Kasım Nene Hatun Yürüyüşü etkinlikleri ile hafızalara kazındı.

 

‘Zafer ve İnanç Yolu’ projelerindeki öncülüğü ve desteği ile tüm dünyanın tanımasını sağladı onlarca Erzurum tabyasının.

 

Evet!...Erzurum’daki görev süresince karizması, kişiliği ve duruşu ile bizlere örnek olan Bozkır’ın Koca Yürekli İnsanı, bundan böyle Denizli Valisi olarak görev yapacak.

 

Dileriz, Dadaşlar Diyarı’nda yaptığı başarılı Valilik görevine Ege Diyarı Denizli’de daha da artıracak.

 

Erzurum belki bir turizmci Vali’yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Ama Denizli de bu ülkenin bir ili, dolayısıyla Türkiye’nin bu cennet köşesi de hizmet beklemektedir.

 

Başarılar Vali Dr. Ahmet Altıparmak, yolun açık olsun.

 

Hoş geldiniz, Artvinli olan ve hemşehrimiz sayılan, sayın yeni Valimiz Seyfettin Azizoğlu…

 

Şimdiden Erzurum’daki yeni göreviniz hayırlı olsun, başarılı çalışmalarınız ve hizmetleriniz soyadınız ilk kelimesi gibi ‘Aziz’ olsun.

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 05-06-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları