Nurullah Pala

Bu stat ölüyü canlandırır

09.04.2014 Nurullah Pala

Orhangazi beraberliği ile play-off yarışından kopmayan ve bu iddiasını güçlendirmek isteyen Erzurum Büyükşehir Belediyespor ile artık ununu elemiş ve eleğini asmış bir şekilde Erzurum’a gelen Sancaktepe Belediyespor’un mücadelesi vasatı aşamadı. Hatta ilk on dakikayı çıkarsak, vasatı bile bulamadı.

Sancaktepe takımı geçen yılki görüntüsünden çok uzak. Yani o, imrenilen takım gitmiş, yerine başka bir takım gelmiş… Yani geçen sene Altınorduspor’a giden ve geçen sezon Erzurum Büyükşehir Belediyespor’unda gündemine giren Doğan Ateş, yuvasına geri dönmüş ve sadece Sancaktepe adına oyunu ateşlemeye çalışan tek futbolcuydu. Zaten direkten dönen frikiği gol olsa, Erzurum’un galibiyet işi zora girecekti. Neyse ki; Doğan Ateş’in ateşlemeye çalıştığı fitil yanmayınca Erzurum’un ekmeğine yağ sürülmüş oldu. Teknik Patron Yavuz İncedal’ın öğrencileri, kolay bir galibiyet elde etti. Yani işi çok erken bitirdi. Hem de 1. dakikada Resul Ekrem’in kırmızı kart görüp, sahada 10 kişi kalmasına rağmen… Yine de Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un iddiasının devam etmesi için iyi bir galibiyet oldu, Sancaktepe maçı… Erzurum ekibinde kalede yine İlker devleşti. Vasat oyunda bile kalesinde üç net gol kurtardı. Erdinç ve Onur’da günündeydi. İyi kademe yaparak rakibi ceza sahasına sokmamaya çalıştı. Hatta Erdinç Pekgöz için bir parantez açmak gerekirse, iğne ile çıktığı maçlarda her geçen gün futbolunun üzerine bir şeyler koyuyor. Ve aşama kat ediyor. Böyle devam ederse, çok iyi yerlere gelecektir. Fatih Arat, Muhammet Fettahoğlu ve Sefer Sever’de hırslı ve istekliydi. Zaten Muhammet güzel futbolunu birde şık bir kafa golüyle süsledi. Özellikle Fatih Arat hem yerden, hem de hava toplarında takımı adına çok yararlı işlere imza attı. O anda insanın içinden ‘keşke Deniz’de olsaydı sahada’ diye içinden geçirdi. Ancak sarı kart cezalısı olduğu için sahada yer almıyordu.

 Evet!..Dün Erzurum Büyükşehir Belediyespor, kendisi için yeterli olan üç puanı alarak sahadan ayrıldı ve iddiasını korudu. Bu maçta özel bir konuğumuz vardı. Erzurumspor’un efsane stoperi Ali Rıza Salcı… Şu anda Sancaktepe Belediyespor Teknik Direktörü Semih Yuvakuran’ın yardımcılığını yapıyor. Hak mahrumiyeti cezası almasına rağmen, Erzurum’da hasret gidermek için gelerek hem tribünlerden takımını izledi. Hem de dostları ile sohbet etti. Efsane stoper, 3. Lig’in istikrarsızlığından bahsederken, yaş sınırlamasının olmasına adeta isyan ediyordu. Erzurum’daki geçen günlerini unutamadığını ve Erzurum’un kendilerinin gönlünde ayrı bir yeri olduğunu belirten Salcı, boş tribünleri görünce şaşırdı. Salcı: “Bu stadın tribünleri tam dolu olsa,  ölüyü diriltir.” Evet!.. Bizde Ali Rıza’nın bu görüşüne katılıyoruz, bunu geçmişte yaşadık. Ancak şimdi o günlerin geri gelmesini bekliyoruz.

Ali Rıza Salcı, “Erzurum’da hiç unutamadığım gün ise Çanakkale Dardanelspor’u Süper Lig’de iken 1-0 yenil ligde kaldığımız gündü” dedi. Efsane ile 90 dakikalık süre geçirmekte bizim için büyük bir zevkti. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 09-04-2014
  
Yazarın Diğer Yazıları