Nurullah Pala

Herkes dikkatli olmalı

25.03.2016 Nurullah Pala

Malum hain terör olayları nedeniyle son dönemlerde canımız bir hayli sıkkın… Moralimiz bozuk, içimizden bir şey yapmak gelmiyor.

Terörün esas amacı da bu değil mi zaten?... İnsanlar, korksun ve sinsin…

Türkiye büyük bir devlet, 30 yılı aşkın süredir terör illeti ile mücadele ediyor. Etmeye de kararlı bir şekilde devam ediyor. Askerimiz, Polisimiz bu ülke insanının huzur ve refah içinde yaşaması için canını dişine takmış durumda. Gece gündüz demeden terörle mücadelesini sürdürüyor.

Son olarak terör çirkin yüzünü Avrupa’nın göbeğinde gösterdi. Yani Belçika’nın başkente Brüksel’de gösterdi. Daha önceki yazılarımızda da bahsetmiştik, terör adres sormuyor. Dini, dili, ırkı da yok terörün. Terör en son Belçika’da onlarca can aldı.

İnşallah, bundan böyle ülkemiz de dahil ülkemizin hiçbir yerinde terör olmaz.

Evet!... Hain terör yüzünden geçtiğimiz hafta Galatarasay-Fenerbahçe derbisi ertelendi, güvenlik gerekçesi ile…

Devletimizin ve sporumuzun yetkilileri en iyisini bilir. Çok önemli bir istihbarat alındı ki, bu maç ertelendi. Sonrasında sosyal medyadaki söylentiler ve çalkantılar varın siz hesaplayın.

Evet!... Terör yüzünden ülkemiz ateş çemberinden geçiyor. Tabi dünyanın değişik ülkeleri de öğle..

Devlet, hükümet ve spor yetkililerimiz bir karar verip, derbiyi erteledi. Allah korusun, maç oynansaydı ve kötü bir olay olsaydı, daha mı iyi olacaktı.

Bakın, bugün ne Fenerbahçe, Galatasaray’ı ilk kez yeniyor. Ne de Galatasaray’ı ilk kez yeniyor. İki takım birbirini defalarca yenmiş, ya da berabere kalmış. Sezon sonunda bir takım şampiyon olacak. Ya Beşiktaş ya da Fenerbahçe ikisinden biri şampiyonluk kupasını kaldıracak.

Galibiyetler, mağlubiyetler çok unutuluyor, ama ölümler, acı olaylar aslan unutulmuyor. Aynan Ankara’da, İstanbul’da yaşanan hain bombalı saldırılar gibi…

Evet!...Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) bir karar verdi ve derbiyi erteledi, saygı duymakla beraber, TFF’nin adil davranmasını da beklemek en büyük hakkımız. Burada TFF, hiçbir spekülasyona mahal vermeden bu derbiyi adilane bir tarihte oynatmasıdır.

Evet!...İşte Galatasaray-Fenerbahçe maçının ertelendiği gün, Dadaşlar Grubu Lideri Zafer Lömenler’in sosyal medya hesabından paylaştığı  açıklama çok güzel ve anlamlıydı. Taraftarların gruplar halinde gezmemesini ve toplu halde bir yerde bulunmamalarını istemişti.

Lömenlerin, bu açıklamasının ardından bende Erzurumlara sesleniyorum, bu hain terör saldırılarının yaşandığı ortamda Dadaşların dikkatli olması gerekir. Deyim yerinde ise attığımız her adımı ölçerek, biçerek atmalıyız.

Hafta sonunda Erzurum’da Düzyurt ile çok kritik bir doksan dakikaya çıkacağız, herkesin tribünlerde çok dikkatli olması ve ülke bütünlüğünün korunması yönünde tezahüratlar yapılması gerekir. Tribünde taraftarın oto kontrol mekanizmasını harekete geçirip, her taraftar, bir yanındaki taraftardan mesul olup, ona göre hareket etmeli.

BB Erzurumspor’un kritik final haftalarında ceza almaması ve saha kapatma olaylarının önüne geçmemiz için de herkesin Dadaş vakarı ile tribünlerde hareket etmesini ve sadece takımını desteklemesini arzu ediyorum.

Herkes çok ama çok dikkatli olmalı… 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 25-03-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları