Nurullah Pala

Erzin’deki ayıbınızı temizleyin!

24.02.2016 Nurullah Pala

Bir kere kafadan kestirip atayım, bugünkü Düzcespor maçını kimse çantada keklik görmesin. Konuk takımı ilk devrede farklı mağlup etmiştik, ancak durum bugün çok farklı…

Düzce ekibi son maçında da galip gelerek puanı 28’e yükseltip, ateş çemberinden kurtuldu. Şimdi Erzurum’dan puan ya da puanlar kopartıp, iyice rahatlamak istiyor.

Takımın başında da futbolseverlerin ve de Erzurumsporluların yakından tanıdığı bir isim var, Ekrem Al…

Ekrem Hoca’yı yıllardır yakından tanıyan birisi olarak onun ne kadar idealist ve başarıyı arzulayan biri olduğunu biliyorum. Kurt, teknik adam bugün Erzurum’a rakip oluyor ve Dadaşlar diyarında BB Erzurumspor’un saha içinde işini güçleştirecektir.

Zaten maçta zor geçecek, bu kesin… Bilemiyorum hafta içi mesai saatinde oynanacağı için karşılaşmaya ne kadar taraftar gelir, takıma ne kadar sirayet eder, bu ancak maç saatinde belli olur.

Benim esas değinmek isteğim konu, Erzin maçında alınan skandal mağlubiyet…70 dakikayı aşkın süre sahada 10 kişi ile mücadele eden Erzin Belediyespor’a 3-1 mağlup olduk. Aradan günler geçmesine rağmen, taraftar bu acı mağlubiyeti hazmedemiyor. Yani Erzurum 10 kişi kalsaydı, üç gol yemiş olsaydı, inanın taraftar bunun kadar ıstırap duymazdı.

Evet!...10 kişi kalan rakipten 3 gol yemenin üzüntüsünü günlerdir unutamıyor Dadaşlar…

Bu hezimeti de ancak seri galibiyetler ve sezon sonunda gelecek olan şampiyonlukla unutabiliriz.

Bunun içinde bugün başta Teknik Direktör Ahmet Yıldırım ve talebelerine büyük sorumluluk düşmektedir. Biliyoruz ligde kolay maç yok, bundan sonra da kolay mücadele olmayacak, ama Erzurumlu artık takımından şampiyonluk bekliyor. Dadaşlar, bu 3. Lig girdabından sezon sonunda kurtulmak istiyor. Yani soğuk kentin, sıcak kanlı insanları artık 3. Ligden sıkıldı, üst liglerde takımını görmek istiyor.

Evet!...Erzurum, son yıllarda hiç bu kadar skandal sonuca imza atmamıştı, bu Erzin’de oldu. İşin doğrusu bugün belki de Erzin ile sahaya yeniden çıkıp maç yapsa Erzurum, rakibini ezer, ama o gün kötü oynadı ve kaybetti. Mağlubiyetten çok, 70 dakika içinde rakip on kişi iken Dadaşların iki gol yiyerek 3-1 yenilmesi taraftarın kanına dokundu.

İşte bugün Erzin Belediyespor’dan alınan hezimetin ayıbını temizleyecek olan Teknik Patron Ahmet Yıldırım ve talebeleridir.

Biz bugün kendilerinden bunu bekliyoruz.

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 24-02-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları