Nurullah Pala

Periler yeni bir destan peşinde

21.04.2016 Nurullah Pala

Hani şu meşhur bisküvinin reklamı var ya,  Bisküvi denince akla hemen onun adı gelir misali…

 

Erzurum’da buz hokeyi denince akla ilk gelen kuşkusuz Narmanspor Bayan Buz Hokeyi takımı gelir. Namı diğer Buzun Perileri…

 

İşte o periler, şimdi yeni bir zafer peşinde…

 

Rakip İstanbul Buz Korsanları…

 

Korsanlar topunu, tüfeğini, techizatını kuşanıp, gelecek buzun son şampiyonu Narmanspor’u mağlup etmek için…

 

Rakip şu an Erzurum’a 2-1 önde gelecek. En büyük kozu bu olacak, bir de üç yabancısı…

 

Yani Narmanspor yabancı oyuncu konusunda rakibine oranla biraz dezavantajlı. Çünkü  Slovak hokeyci Suzana Dradakova sakatlığı nedeniyle final maçlarında oynayıp oynamayacağı henüz netlik kazanmış değil, geriye sadece yabancı oyuncu olarak Petra Dankova kalıyor.

 

Tabi Narman’ın perilerinin eksik oyuncusu bulunuyor. Ama fazlalığı da var. O da kızların yürekli oluşu…

 

 

Çünkü Narman’ın kızları yıllardır yüreği ile oynuyor. Büyük fedakarlık yapıyorlar. Yine öyle olacak hafta sonu…

 

Cana yakın, insancıl tavırları ile gönlümüzde taht kuran Antrenör Sevilay Kesteloğlu, saha kenarından kızları yönetecek. Saha içinde ise mangal yürekli kaptan Yeliz Yüksel, aynen İstanbul’daki maçta geri dönüşün baş mimarı olarak yine sahada müthiş işlere imza atacak.

 

Narman’ın kızları eğer, Cumartesi günü İstanbul Buz Korsanları’nı avlaya bilirse, Pazar günü çifte final bizleri bekliyor.

 

Kulaklarımız futbol takımımız BB Erzurumspor’un Tire’den alacağı sonuçla olacak. Gözlerimiz ise sahada buzun perilerinin üzerinde olacak.

 

Yani görünen o ki, Pazar günü bizleri zorlu iki sınav bekliyor.

 

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Eser başta olmak üzere Narman Kaymakamı Murat Eren, Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Erzurum Bölge Adliyeler Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Narmanspor Başkanı Hüseyin Yavuz, Cengiz Ceylan ve yöneticilerin desteklediği ve adeta üzerlerine titrediği Buzun Perileri, İnşallah hafta sonu bize zaferi yaşatacak.

 

Beş yıllık tarihinde müzesine bir şampiyonluk, iki de final kupası kazandıran Narmanspor, bu kez şampiyonluk kupasını ikilemek istiyor.

 

Bu güç ve kudrette var aslında Narman’ın yürekli kızlarında…

 

Haydi Periler, göreyim sizi başarırsınız. Çünkü siz geçen hafta bir mucizeye imza atarak, müthiş bir geri dönüşle maçı 6-5 kazandınız. Belki de o muhteşem geri dönüş bize zaten ikinci şampiyonluğun müjdeleyicisi oldu.

 

Siz perisiniz size destan yazmak yakışır, yazın şu destanı…

 

Haydi kızlar başarılar…

 

Haydi  Erzurum, haydi Oltu, haydi Narman, Haydi Pasinler, Haydi Aşkale, haydi tüm Dadaşlar, Cumartesi günü Narmanspor’u 3 Binlik Buz Arena’da yalnız bırakmayalım. Şampiyonluk yolundaki Narmanspor’un kızlarının işini vereceğimiz destekle kolaylaştıralım.

 

***

Narmanspor Bayan Buz Hokeyi’nin ikinci kez Türkiye şampiyonluğunu kovaladığı bugünlerde, şehrimizin futboldaki gurur kaynağı BB Erzurumspor, hafta sonu Tire’de zafer kovalayacak. Dadaş rakibinden bir puan koparabilirse, Turgutlu maçını bile beklemeden şampiyonluğunu ilan edecek. Başarılar Dadaş…

 

Tabi buradan bir başarı da Antrenör Ali Erzurumluoğlu yönetiminde Süper Lige koşan Aziziye Belediyesi Termalspor Hentbol takımına diliyoruz. Şimdiden elinize bileğine sağlık ve kuvvet versin Allah… Başarılar Termal’in aslanları… 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 21-04-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları