Nurullah Pala

Şampiyonluk sahalardan geçti

27.04.2016 Nurullah Pala

Erzurum bir hafta içinde çifte şampiyonluk sevinci yaşadı. Önce BB Erzurumspor’un şampiyonluk haberi İzmir’den geldi… Ardından Aziziye Belediyesi Termalspor’un Ankara’da Süper Lige yükselme zaferi ile coşkumuzu ikiye katlandı.

 

Coştuk mutlu olduk, caddelere sokaklara döküldük. Havalimanına koştuk…

 

İki gün gecemiz adeta havalimanında geçti. Önce şampiyon BB Erzurumspor’u karşıladık, sonra Süper Lige yükselen Termal’in aslanlarını…

 

Evet!...BB Erzurumspor beş yıldır 3. Lig girdabında mücadele ediyordu. Bir kez kılpayı kaçırdı Play-Off’u… Sonra iki kez oynadı Play-Off’ta ama olmadı bir türlü başaramadı Dadaşlar şampiyonluğu…

 

Kısmet bu sezona imiş…

 

Bu sezon gelen şampiyonlukta kuşkusuz şehir bütünlüğünün önemi çok büyüktü. Yani Valisi, Belediye Başkanı, Kulüp Yönetimi, taraftarı, teknik heyeti futbolcusu el birliği ile başardı, şampiyonluğu…

 

Tabi, takım şampiyon olurken saha koşullarını da gözardı etmemek lazım. Çok olumsuz hava şartlarında Bora Arena Park açtı kapılarını Dadaşlara… Mehmet Bora ve Yücel Karakoç’a teşekkür ediyoruz.

 

Sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Yüksek İrtifa Kamp Sahaları ve BB Erzurumspor’un kendi tesisleri ev sahipliği yaptı Dadaşların idmanlarına ve taktik çalışmalarına…

 

En önemlisi başarının ana kaynağı Kazım Karabekir Stadı oldu.

 

2011 UNIVERSIADE kapsamında stadın zemini alttan ısıtma sistemi ile yapıldı. Ancak Kış Spor Oyunları’nın açılış kapanışından sonra bir türlü kış mevsimlerinde saha zeminin ısıtması çalıştırılmadı.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’in göreve gelmesi ile birlikte durum değişti. Önce stadın alttan ısıtma sistemi yenilendi ve bu sezon kış boyunca BB Erzurumspor’un hizmetine sunuldu. Dadaş, lig maratonunda maçlarını kendi evinde pırıl pırıl, yemyeşil bir zeminde oynadı.

 

Taraftar da radyan sistemi sayesinde eksi 25 derece de bile sıcak tribünde maç izleyip, futbol coşkusunu yaşadı ve şehri adına tezahürat yaptı.

 

Öyle gün geldi ki, teknik heyet ve futbolcular bile saha zeminin kendi gözlerinden sakındılar. Maç arifesinde saha zarar görmesin diye halı sahada çalıştılar.

 

Tabi pırıl pırıl zeminde oynayan Dadaşlar, takır takır pas yaptı ve sonuca giderek de emeline ulaşıp attığı gollerle şampiyon oldu.

 

Tabi Kazım Karabekir Stadı’nın bu güzel görünümde olmasına katkı sunan başta Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç’a, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’e teşekkür ediyoruz, Kazım Karabekir Stadı için seferber oldular adeta, Dadaşlar adına…

 

Tabi Yakutiye ilçe müdürü Suat Yılmaz, Tesisler Şube Müdürü Harun İşçi, İnşaat Baş Mühendisi Serbülent Yaşar, Satın Alma Şube Müdürü Murteza Cengiz, Stat Amiri Yakup Çiltaş ve çalışma arkadaşları, tesisatçı personelin gayretlerini ve fedakar çalışmalarını da es geçmemek lazım.

 

Kısaca BB Erzurumspor’un şampiyonluğunda  GHSİM’de teşekkürü hak ediyor.

 

Tabi, Aziziye İlçesinde bulunan spor salonun zeminini de yeniledikleri için Termalspor, bu güzel salonda maçlarını kazanarak, Play-Off’a yükseldi ve hedefine ulaştı. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 27-04-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları