Nurullah Pala

Güzel şeyler de oluyor

15.06.2015 Nurullah Pala

Erzurum’da amatör futboldaki geri gidişi falarca kaleme aldım. Her geçen gün azalan futbol takımı ve amatör futbolcu sayısındaki düşüşü hep dile getiren isimlerden biri oldum. Düşünün ki, bir zamanlar Süper Amatör Lig, Birinci Amatör Küme ve 2. Amatör Küme olmak üzere üç ayrı kategoride Erzurum’da amatör maçlar oynanıyordu.

Şu an yeşil sentetik çim saha olan 3 Temmuz Stadı’da o günlerde tozlu, topraklı, çamurlu, karlı ve buzlu sahaya rağmen onlarca kulüp bu sahada mücadele edip, şampiyonluk için bu statta top koşturuyordu. Antrenmanlar 3 Temmuz Stadı’na sıkışıp kalıyordu. Birkaç metre kare alanda üç dört takım idman yapıyordu. Abartmıyoruz, 3 Temmuz Stadı’nın tozunu yutmuş bir çok isimde buna şahittir.

Gün geldi Devlet ve Hükümet tüm Türkiye’de olduğu gibi Erzurum’da da spor tesisi devrimi yaptı. Modern statları ülkemize kazandıran hükümet, değim yerinde ise köylerimize bile sentetik futbol sahaları kazandırdı. Erzurum GHSİM’de Erzurum’a önemli futbol sahaları kazandırdı. Oltu, Aşkale, Pasinler, İspir, Uzundere gibi ilçelerde UEFA kriterlerine uygun sentetik çim sahalar yapıldı. Yapılmaya da devam ediyor. Altı ilçeye daha Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü sentetik çim sahalar yapacak. Var mı gençliğe bundan daha önemli bir yatırım.

Erzurum’da onlarca sentetik çim sahaya ve tesise rağmen, amatör futbol kulüp sayısındaki düşüş üzüntü yaratmaya devam ediyor. Özellikle de kamu kurum ve kuruluşlar ile yatırımcı kuruluşların isimlerine taşıyan kulüplerin olmaması son derece düşündürücü… Aslınca Erzurumdaki bütün belediyelerin futbol takımı olmalı. İlle de hedef takımı kurmalarına gerek yok. Ama Erzurum çocuğuna spor yaptırmak için faaliyet gerçekleştirip, liglere iştirak etsinler yeter…

Evet!... Resmi kurumların futbol takımı kurma konusundaki şaşı bakışına inat, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) bünyesinde hizmet veren Sağlık Gençlikspor gönülleri fethedecek bir girişime imza attı. Yıllar önce amatör liglerde rakiplerine sahada kök söktüren Sağlıkspor son yıllarda futbolda yeniden vücut buldu. Bu da Türkiye’de futbolun beşiği olan Trabzonlu bir tıp bürokratı sayesinde gerçekleşti.

Evet!...Aslen Trabzonlu olan BEAH Başhekimi Prof. Dr. Bilgehan Erkut ve Hastane Müdürü Teoman Turhan’ın destekleri ve direktifleri ile Sağlık Gençlikspor futbol şubesini hayatiyete geçirdi. Çok da güzel bir işe ve hizmete imza atmış oldu. 30 yılı aşkın süredir futbolun içinde olan deneyimli futbol adamı ve antrenör Selahattin Akkaya’nın da kişisel gayretleriyle çeşitli yaş gruplarında futbol takımları oluşturuldu. Yıllarca Sanayispor’da benimde yöneticiliğimi yapmış olan Akkaya, Sağlık Gençlikspor’a ve Erzurum’a yeni yıldızlar kazandırmak için kolları sıvadı. Haydi hocam işin kolay ve rast gele…

Evet!... BEAH Sağlık Gençlikspor ile birlikte Erzurum futboluna katkı sağlamak amacıyla ve sadece öğrencileri zararlı ve kötü alışkanlıklardan uzak tutma hedefiyle yola koyulan Muhammet Yaser Taşkesenlioğlu, Ramis Başkaya, Murat Turan, Fırat Altınok ve İshak Alaserhat, Olimpik Adımlar Spor’u kurdu. Mavi-beyazlı forma ile gençleri sahaya sürdü. Şimdi onlarca çocuk Antrenör Fetullah Demir ile Ebubekir Karaman yönetiminde liglerde mücadele eteminin sevincini yaşıyor. Erzurum’un sporuna yaptıkları kaktıdan ve öğrencilere harcadıkları mesaiden dolayı başta Olimpik Adımlar Spor Kulüp Başkanı M. Yaser Taşkesenlioğlu ve kaderbirliği yaptığı arkadaşlarını kutluyorum.

Evet!...Yazımın başlığını da attığım gibi ilimizde sporda güzel şeylerde oluyor. Her geçen gün kan kaybeden amatör futbol kulüp sayısındaki düşüşe ‘Dur’ diyen kurumlardan biri olan BEAH yönetimine teşekkür ediyoruz. BEAH bünyesinde taekwondodan sonra futbolda yeniden ses getireceğe benziyor. Bugüne kadar  deneyimli taekwondo anterönrü Kemal Yıldıran yönetiminde bir çok şampiyon taekwondocu çıkararak gurur kaynağımız olan BEAH Sağlık Gençlikspor, şimdi futbolda da iyi işler yapmaya aday… Bu anlamda işin başında Başhekim Prof. Dr. Bilgehan Erkut’un olması büyük şans. Hastane Müdürü Teoman Turhan ve Antrenör Selahattin Akkaya’nın da gayretleri umut ediyorum ki, bu güzide spor kulübünü hem eski parlak günlerine döndürecek. Hem de adı gibi sağlıklı genç nesiller yetiştirecek.

Evet!... Erzurum’da amatör futbolda güzel şeyler de oluyor. BEAH ve Olimpik Adımlar Spor Kulübü inanıyorum ki, bir çok kesime yol gösterici ve imrendiren bir gelişme olacak. Teşekürler Sayın Başhekim Prof. Dr. Bilgehan Erkut… Futbolun beşinden gelen bir bürokrata da bu hareket yakışırdı zaten… Darısı diğer bürokratların başına…

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 15-06-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları