Naci Ergen

Bürokrat Ve Vali Bey'in Spor Keyfine Diyecek Yok!

02.02.2016 Naci Ergen

Hükümet her fırsatta halkın spor yapması için tüm kapıları açıyor. Spor insanoğlu için sağlık açısından en önemli faktördür. İmkanlar tesisler ve salonlar, halkın spor yapması için tesis edilir.

 

Bu kaçınılmaz bir gerçektir. Erzurum’da bir devlet kurumu veya şöyle diyelim bir bürokrat var ki spora ve sporcuya adeta düşman olmuş durumda. DSİ bölge müdürlüğü görevine üç yıl önce atanan Sabahattin Çapkınoğlu, üç yıldır Erzurum’da ama sanki geldiğine de geleceğine bin pişman olmuş durumda.

 

Düşünün bir kere üç yıl önce Erzurum’a atanan bir bürokrat ailesini bile Erzurum’a getirme tenezzülünde bulunmuyor. Neyse bunları geçelim. Bakın devlet su işleri Erzurum sekizinci bölge müdürlüğününün bünyesinde bir DSİspor vardı. Vardı diyorum çünkü şimdilerde yok?. Önceleri güreşten tutunda judo, basketbol, atletizm, voleybol, satranç, boks, kayak, hatta çocuklar için futbol okulu bile vardı.

 

Peki şimdi neyi var!

 

Yani hangi branşta hizmet veriyor sayalım, boks ve basketbol, bide geçen yıla kadar kayak vardı. Hani bir söz vardır ya “ne oldum değil ne olacağım” diye. İşte yeşil beyazlı kulüpte şimdi tam bir keşmekeşlik yaşanıyor.

 

Peki bunun sorumlusu kim!.

 

Tabiî ki hem yönetim hemde bölge müdürü Sabahattin Çapkınoğlu. Daha önceki yazılarımda bölge müdürünün müfettişi bahane göstererek spor salonunu halka kapattığını hatta personelin bile spor yapmasını yasakladığını ifade etmiştim. Yazılarımın ardından bölge müdürü personele yasağı kaldırdı ama halka yasak koydu.

 

İki yıldır salon kapalı!.

 

Pardon halka kapalı. Edindiğim bilgilere göre Erzurum’dan gitmek için adeta semaya ellerini açarak dua eden Bölge müdürü Sabahattin Çapkınoğlu, haftanın bir günü yani Salı günleri Vali Beyin voleybol sevdasına ortak oluyormuş. Yani vali beye şirinlik yaparak hiç anlamadığı voleybolu oynuyormuş. Peki vali bey ile spor düşmanı bürokrat Sabahattin Çapkınoğlu nerde oynuyor bu voleybol’u! Halka yasakladıkları spor salonunda. Haaa unutmadan DSİ spor salonunda birde yaşam boyu spor yapılıyordu. Yani sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden tutunda halk’tan bazı vatandaşların katıldığı yaşam boyu spor. O bile engellendi.

 

Bir tarafta Erzurum’un tanıtımı için çaba gösterdiğini söyleyen ve halkı devamlı spor yapmaya davet eden bir vali! Diğer yanda ise halkın spor yapma imkanını ellerinden alan bir bürokrat. Bu bürokratın salonu kapatmasının nedeni, “müfettişin elektirik su ve ısınma giderlerini neden devlet karşılasın” mantığı. Halka gelende müfettiş raporu! Kendilerine gelende devlet imkanı?. Halkın spor yapma imkanını elinden alan ve protokole özel muamele gösteren Dsi Bölge Müdürü Sabahattin Çapkınoğlu, siyasileri bile hiçe sayıyor.

 

Eski sağlık bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ’ın bile basketbol forması giyerek spor yaptığı salonu halka kapatan başarısız bürokrat, bunlarla yetinmeyerek kulübün maddi gelirlerinide birer birer kesti. Teke deresi başta olmak üzere düğün salonunu yönetimin elinden alan bölge müdürü, adeta kulübün kapanması için tüm kozlarını oynadı. Haftanın Salı günleri Vali Bey’e özel ilgi gösteren ve devletin tüm imkanlarını sunan Sabahattin Çapkınoğlu, acaba Salı günleri yakılan elektiriğin, suyun ve doğalgazın hatta meyvelerin parasını cebinden mi ödüyor merak ediyorum.

 

Gazeteci abim Ötürk Akkok bir yazı yazmış ve “Erzurum S.O.S. veriyor”demiş. Sevgili üstad Erzurum neden S.O.S vermiyorki?. Sayın valim Ahmet Altıparmak’a sesleniyorum. Sayın Valim halkın spor yapma imkanını elinden alan bu bürokrata neden hesap sormuyorsunuz. Sizin spora bakış açınız sadece kendinizemi!. Devlet imkanlarını kullanırken halkın parası ile bu imkanların kullanıldığını bu bürokrat bilmiyormu. Kimin malını kimden yasaklıyor. Neden hep halka yasaklar konuluyor. Aynı yasağı sizin içinde uygulasa acaba tepkiniz ne olur. Gerçi size karşı öyle bir hadsizlik yapamaz ama nedense halka yapmayı biliyor. Halkın spor hakkını bu Erzurum’u sevmeyen bürokrat’dan alın ve halka geri verin. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 02-02-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları