Naci Ergen

Dilek Okuyucu"Niye İstifa Ettin!Niye Tekrar Aday Oldun?"

12.12.2016 Naci Ergen
Türkiye Buz Pateni Federasyon Başkanlığı görevini yapan Dilek okuyucu, bir süre önce görevinden istifa etti ve bir basın açıklaması yaparak istifasını kamuoyu ile paylaştı.
 
 
Bir Erzurum’lu olarak Dilek hanımın istifasını üzüntüyle karşıladım. Çünkü sonuçta bir Erzurum’lu federasyon başkanı doğru dürüst bir gerekçe göstermeden istifa etmişti. Peki Dilek Okuyucu basın açıklamasında ne demişti! İşte Okuyucunun Basın açıklaması. 
 
 
“23 Mayıs 2014 tarihinden itibaren yürütmekte olduğum Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanlığı görevimden önümüzdeki Erzurum EYOF 2017 ve Almaty Winter Universiade 2017 öncesi daha güçlü ve dinamik bir yapılanma oluşabilmesi adına istifa etmiş bulunuyorum. Lütfen, hiçbir dedikoduya itibar etmeyiniz. Demokratik bir hakkımı kullanarak seçime girdiğim gibi yine demokratik bu hakkım olan istifa müessesinden yararlanarak en üst yetkili organımıza yani Genel Kurulumuza müracaat etmeyi en doğru yol olarak gördüm.
 
 
Çalışma dönemim süresince emek veren başta Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım olmak üzere, tüm kurullarımıza, Federasyon ofisimize, kulüplerimize, teknik adamlarımıza ve bana çok büyük gurur ve mutluluk yaşatan asli unsurumuz olan sporcularımıza ayrı ayrı teşekkürü borç bilirim.” 
 
 
İSTİFA GEREKÇESİ NEDEN SAKLANDI? 

 

Dilek Okuyucunun istifa etmesi ile Buz federasyonu yönetimi kongreye gitti ve hafta sonu kongre yapıldı. Dilek hanım ise kongre öncesi ani bir manevra yaparak yeniden Başkanlığa aday oldu. Erzurum’dan dört isim Dilek hanımın yönetiminde görev almıştı. Ancak istifa ederken bu dört isme nedense hiç danışma gereği hissetmedi.

 

Neyse gelelim kongreye.

 

Kongre yapıldı ve dilek hanım bir oy farkla seçimi kaybetti. Sonuç açıklandı sosyal medyada kıyamet koptu. Neymiş efendim Erzurum’lu lar kendi hemşehrisini desteklememiş. Adamlar bir anda vatan haini ilan edildi. Yapılan yorumlar dilek hanımın büyük haksızlığa uğradığını ve haksız şekilde kaybettiğini belirtiyordu.

 

Peki güzel kardeşlerim Dilek hanıma neden şu soruyu sormadınız. “ sayın başkan iyi kötü başkanlık sendeydi, neden istifa ettin?. Acaba kendinmi istifa ettin yoksa yönetimdeki Kocaeli grubunun bazı iddiaları yüzünden mi istifa etmek zorunda kaldın. Madem istifa ettin niye tekrar aday oluyorsun. Erzurum delegasyoyunu neden kullandın. Kendi egoların yüzünden Erzurum’u ve Erzurum da ki insanları niye komik duruma düşürdün. Basın açıklamanda demişsin ki “Lütfen, hiçbir dedikoduya itibar etmeyiniz”? bu dedikoduları neden açıklamıyorsun!.

 

Aslında bu dedikodular yüzünden Erzurum ismi bile lekelendi ama sen bunu önemsemiyorsun. Kusura bakma dilek hanım bana gelen bilgilere göre “EVRAKTA SAHTECİLİK” varsa bence çıkıp açıklama yapman ve gerçek manada istifa nedenini söylemen lazım… 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 12-12-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları