Naci Ergen

KENDİ DEĞERLERİMİZİ NEDEN GÖRMÜYORUZ?

13.07.2016 Naci Ergen
               Liderlik veya yöneticilik bir sanat, kabiliyet, hüner veya beceri ister. Bakın ülkemizde iyi bir lider konumunda  tartışmasız tek isim söylenir oda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bugün MHP veya CHP genel Başkanları kendi parti içlerinde yani en yakınındaki isimler tarafından bile eleştirilirken, sayın Cumhurbaşkanı siyasi yaşantısı boyunca ekibinden ve halk’tan büyük sevgi, destek almıştır.  Siyasi parti, sivil toplum kuruluşu, vakıf, dernek veya toplum yararına kurulan oluşumların başındaki kişiler, görevlerinin sorumluluğunu yerine getirmek zorundadır. Milletvekilleri seçildikleri illerin sorunlarını yerinde tespit edip, ilin problemlerini çözmek adına Türkiye Büyük Millet Meclisinde gayret göstermeli ve özellikle’de ilde görev yapan bürokratları sıkı bir şekilde denetlemelidir. Ancak ülkemizde denetim mekanizmasının iyi olmadığı da bir gerçektir. 
               
 
                İlimizde sayısız ve işinde son derece başarılı olan ancak hiçbir zaman ön plana çıkarılmayan “gizli kahramanlar” var. Bunlardan birkaç tane örnek gösterebilirim. Aslında isim yazdığım zaman bu sefer farklı algılanabilir. Yani yazacağım isim için beklide “çok abartıyorsun” diyebilirsiniz. Veya farklı düşüncelere hasıl olabilirsiniz. Ama sezarın hakkını da  sezara vermek gerekir. Uzun yıllardır DSİ camiasın da hizmet veren ayrıca DSİ spor’da kulüp başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Kemalettin Yentimur,  “iyi bir idareci nasıl olur “ sorusuna en güzel cevaptır. Dsi camiasında dört dönemdir Kulüp Başkanlığı görevini yapan ve bununla beraber yine spor camiasında boks bölge temsilciliği, kurumda ise destek hizmetleri geliştirme şube müdürlüğünü yürüten Yentimur,  bence keşfedilmemiş bir değerdir. 
             
             GİRESUNLU MÜDÜR GELMİŞ VE GİTMİŞ!
 
Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü’nde şube müdürü olarak görev yaparken, geçtiğimiz mayıs ayında Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne atanan ve bu ataması da tepkiyle karşılanan "Makina Teknoloji Öğretmeni" Kemal Gürgence’nin, Erzurum’a gelerek görevine başladığı, daha sonra da “geçici görevle” Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne gönderildiğini belirtmiştik. Kendi içimizdeki değerleri görmeyen veya görmek istemeyenler, yaşanan bu tablo karşısında seslerini dahi çıkarma cesaretini gösteremedi. Gerçi halen daha net bir adım atılmış da değil.  Giresunlu Kemal Gürgence’nin, müdür olarak görevine başladığı, daha sonra “jet hızıyla” Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne “geçici görevle” atanması bir tarafa Erzurum gibi, kadim bir kültüre sahip şehrin kültür ve turizm müdürlüğünde yaşanan bu skandal gel-gitlere siyasilerin kayıtsız kalması da ayrı bir üzüntü kaynağı oldu. 

 

               Bakın sadece Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü değil, diğer müdürlüklerde de bazı taşların yerinden oynaması gerekli. Çünkü memleket’ de sadece koltuğunu korumak için görev yapanları biliriyoruz. Sayın sağlık bakanı başta olmak üzere Milletvekillerinin ilde danışmanları var.  danışmanlar biraz daha Erzurum’un değerlerine sahip çıksalar bence Giresunlu bir öğretmen değil de çok başarılı bir değerimiz olan Kemalettin Yentimur gibi veya işinde son derece başarılı ancak “gizli” damgasını yinen devlet memurlarımız yani gizli kahramanları bence ortaya çıkarmalıdır. Madem bu inlarlar bu memlekete hizmet ediyor vede işin hakkını veriyorsa o zaman neden ithal bürokratları kabullenelim ki. Erzurum, sağlık, kültür, spor ve eğitim’de marka şehir diyorsak eğer, o zaman bu kurumların başındaki bürokratlarında iyice bir gözden geçirilmesi gereklidir. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 13-07-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları