Naci Ergen

Erzurum sevdalıları!...

13.04.2016 Naci Ergen

Bekara karı boşamak kolay derler. Bir başka ata sözü davulun sesi uzaktan hoş gelir. Aslında atalarımız geçmişte o kadar güzel sözler söylemişler ki birileri anlasın da yaptıkları hatalardan ders çıkarsınlar diye. Şimdi diyeceksiniz ki sen ne diyorsun!..

 

Son yazımda Büyükşehir Belediye Erzurumspor için düzenlenen gece ile alakalı düşüncelerimi ifade etmiştim. Yazıyı yazmadan önce İstanbul Maltepe Erzurum’lular vakıf Başkanı Sayın Süha Dengizek ile telefonda görüştüm. Geceye kimlerin davet edildiğini kimlerin gelmediğini sordum. Sayın Dengizek’ te davet ettikleri birçok ismin gelmediğini bana iletti.

 

Bu isimler içerisinde İstanbul’daki Avrupa yakası Erzurum’lular dernek Başkanı Osman Nuri Toraman’ın olup olmadığını Başkan Süha Beye özellikle sordum. Özellikle üstüne basa basa dedim ki “Osman Nuri Toraman Başkanı davet ettiniz mi” diye. Süha Başkan da “evet davet ettik ancak gelmedi” ifadesini kullandı.

 

Bende yazımda Osman Başkan’a neden Erzurumspor için düzenlenen geceye katılmadığını sordum. Hay sormaz olaydım?..

 

Sayın Toraman ve saz arkadaşları öyle bir yazı ve yorum yapmışlar ki, sanki “MANAS DESTANI”!...

 

SAYIN Osman Nuri Toraman, kendi yazısında başlamış dernek olarak yaptıkları faaliyet raporunu açıklamaya. Üstüne üstlük yazısında üstü kapalı olarak benimde Erzurum’luluğumu sorgulamış!.

 

Ayrıca geceye davet edilmediğini de belirtmiş?. Neyse bunları bi tarafa bırakalım. Sayın Toraman ve saz arkadaşları sosyal medya üzerinden yazımdan dolayı bana vermiş veriştirmişler. Sayın Toraman Erzurum sevdalısı olduğunu ve her zaman he türlü zorlukta memleketi için taşın altına elini değil gövdesini koyacağını belirtmiş.

 

Sayın Osman Nuri Toraman’a bir hatırlatma yapmak isterim.

 

Yıl 2010. 25 Ağustos tarihinde Erzurumspor kongresi yapılacaktı. Çok iyi hatırlar umarım. Unutması da mümkün değil. Çünkü arşivleri bende mevcut. Kendisi ortaya çıktı ve Erzurumspor Başkan adayı olarak günlerce gazete ve tv lerin manşetlerinde yer aldı.

 

Son gün yani kongre günü ise borçları bahane ederek adaylıktan çekildi. İşte o gün Erzurumspor sevdalıları Sayın Osman Nuri Toraman’ın Erzurum sevdalılığını gördü. Şimdi kalkıp Sayın Toraman ve saz arkadaşları bana “Manas Destanı’nı” anlatmasınlar. Erzurumspor üzerinden reklam yapıp sonra adaylığını açıklarken “her şeye hazırım” diyerek gazete manşetlerinde Başkan adayı pozları verenler son gün kaçıp gittiklerini unutmasınlar. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 13-04-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları