Naci Ergen

İstanbul’dan kulüp yönetmek?

24.08.2015 Naci Ergen

Sezon başladı. Ligin ilk hafta müsabakasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor yeşil Bursa’yı ağırladı. Ceza nedeniyle müsabaka seyircisiz oynandı.

 

Yeni sezon’da kadrosunu değiştiren hocasını değiştiren ve yönetimini değiştiren Büyükşehir Belediye Erzurumspor kendi evinde vasat bir futbol sonunda bir puanı hanesine yazdırdı.

 

Maçı izleme imkanım olmadığı için müsabaka hakkında yorum yapmayacağım. Ancak maçı izleyen gazeteci arkadaşlarımdan aldığı bilgiye göre takımın lige hazır olmadığını ve oynanan futbolun tat vermediğini söyleyebilirim.

 

Haklılığım bir kez daha ortaya çıktı!

Hafta içi yönetimde Erdinç Şıktar alt yapı sorumluluğundan ve yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti. Ismarlama bir yönetimde şu ana kadar yanlış yapılarak yazılan iki ilçe belediye başkanı ve bir yönetim kurulu üyesi istifa etti. İlçe belediye başkanları mecburi olarak istifa etmek zorunda kalırken, Erdinç Şıktar haksızlığa isyan ederek istifa etti.

 

Kongre sonrası şampiyonluk hedefi için yönetimi ile birlikte her şeyi yapacağını belirten Kulüp Başkanı Ali Demirhan yapılan görev dağılımında kulübün menfaatlerini değil de yöneticilerin menfaatlerini düşünmüş olacak ki “işi ehline verin” mantığını hiç düşünmemiş.

Sayın Demirhan veya Başkan vekili Süha Dengizek eğer kulübün menfaatlerini düşünmüş olsaydı adaletli bir görev dağılımı olurdu. Yönetimde futbol’dan anlayan birkaç isim var. Ama bakıyorsunuz geçmişinde Erzurumspor’da futbol oynamış veya çoğu takımda profesyonel futbolculuk hayatı bulunan isimler nedense değişik görevlere verilmiş?

 

Yönetimdeki futboldan anlayan isimleri öve öve bitiremeyen Süha Dengizek acaba görev dağılımı yaparken neden bu isimleri hiç dikkate almamış merak ettim!. Düşünsenize futbolun içinden gelen isimler adeta pasifize edilmiş! Bunlardan biri Serkan Daş, Serkan Daş’ın futbolun içinden geldiğini hepimiz biliyoruz.

 

Peki görev dağılımında Serkan Daş’a ne görev verilmiş? “taraftarlardan Sorumlu Başkan yardımcısı!... Ne akalası varsa. Yine futbolun içinden gelen bir başka isim Erdinç Şıktar. Şıktar nereye verildi alt yapı sorumluluğuna. Aslında bu iki ismin direk futbol şube sorumlusu olması gerekirken futbolu yeterince bilmeyen isimler ön plana çıkarılmış. Erdinç Şıktar İstifa açıklamasında haksızlığa uğradığını ve başta kulüp başkanı Ali Demirhan ile bazı isimlerin verdiği sözleri yerine getirmediğini belirtmiş. Yazıyı okuduğumda hiç şaşırmadım! Erdinç hoca bana göre “Dayanışma kurbanı” olmuş gibi…

 

Bakın yöneticiliği herkesin yapamayacağını üstüne basa basa söylemiştim. Hatta bir iki yönetim kurulu toplantısının ardından yöneticilerin heyecanını yavaş yavaş kaybedeceğini ve toplantılarda yönetici sayısının azalacağını belirtmiştim. Bazı borazancılık yapanlar beni eleştirmişti. Hatta yerden yere vurdular. Ama edindiğim bilgilere göre son yapılan toplantılarda yönetim kurulu üyelerinin çoğunun toplantılara bile katılmadığını öğrendim. Yönetimde Hataları dile getirdim, Süha Dengizek sanal ortamda bizi suçlu ilan ederek “doğmamış çocuğa isim koyduğumuzu ve takımı eleştirdiğimizi” yazıp durdu. Şu ana kadar takım veya futbolcular veya teknik heyet hakkında tek kelime etmedim. Yönetimdeki sıkıntıları dile getirdim. Ancak kendi hataları görmemezlikten gelenler, konusu saptırarak sanal gündemlerle işi başka tarafa çektiler. Canları sağ olsun. Ne diyim!.. istanbul’dan kulüp yönetmek böyle olur işte?... istifaların devamı gelirmi! Gelecek gibi görünüyor. Çünkü futbol’dan anlayan isimler eğer pasifize edilerek sıradan görevlere verilirse istifalarda kaçınılmaz olur… 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 24-08-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları