Naci Ergen

Karatenin çelebisi alkışı hak ediyor

09.08.2014 Naci Ergen
 
Aslında başlık atarken çok düşündüm. Bir spor adamı düşünün, erzurum’da, kıt imkanlar hatta baba parası ile başlayan bir spor dalı! Ve gelişmişlik. Evet yazımın başlığını atarken nasıl bir terim kullanmam gerektiğini dakikalarca düşündüm. Çünkü bırakın Erzurum’u Türkiye’de karate sporunun gelişmesi ve yaygınlaşmasında kendi adamımız öz erzurum evladı ve spor camiasının çok sevdiği bir kardeşimizin emeği herkesten fazladır. Geçenlerde büyükşehir belediye başkanı mehmet sekmen7in basın toplantısında ifade ettim, yine ediyorum, “ Ahmet Çelebi Erzurum için hatta Türkiye için bir şyansdır” diye.
 
Bakın karate sporunun geçmişine bakarsak özellikle velilerimiz bu spor dalına çocuklarını göndermekten imtina ederdi. “aman ya karateci olupde ne olacak. Gidip sokaklarda kavgalarmı estin, başını belayamı soksun” düşünceleri hep ön plandaydı. Lisanslı sporcu sayısı bakımından karete’de rakamlar çok düşüktü. Ahmet Çelebi’nin kendi imkanları ile açtığı karate salonu çok geçmeden yüzlerce sporcuyu kürsülere çıkardı hatta ve hatta uluslar arası alanlarda büyük başarıların kazanılmasına vesile oldu. Evet Ahmet Çelebi bu spor dalında bir mucizeyi gerçekleştirdi.  Ahmet Çelebi inandı uğraştı ve başardı.  
 
Erzurum’da 11 yıl önce bir turnuva gerçekleşti. 1. Uluslar arası palandöken karate turnuvası. Çelebi turnuva hazırlıklarını yaparken birileri güldü, hatta alay etti. “ ya senin başka işin gücün yokmu. Kim gelecek! Gibi alaycı ifadeler kullanıldı. Ancak tüm olumsuzluklara rağmen Aühmext Çelebi inandığı yolda yürüdü ve 15 ağustos tarihinde 11. Uluslar arası palandöken karate  turnuvası yapılacak. Üstüne üstlük bu turnuvaya 3 bine yakın sporcunun katılacağını bizzat büyükşehir belediye başkanı mehmet sekmen açıkladı. Eeee “ne oldum değil ne olacağım” diye düşünülmesi lazım. Daha ilk turnuva düzenlenirken engel olmaya çalışanlar ve ileri göremeyen küçük beyinliler bugün ahmet Çelebinin başarısı ile kendilerine pay çıkarıyorlar. Sporun içinde olanlar ahmet çelebinin asla hakkını yiyemezler. Çünkü yaptıkları ortadadır. Haaa bu arada unutmadan büyükşehir belediyebaşkanı mehmet sekmen’in tebrizkapı çarşısında düzenlediği ve asıl konusu turnuva olan basın topalnıtısnda Ahmet çelebi’ye söz verilmemesi vede bi teşekkür bile yapılmaması beni üzdü. Çünkü bu sporun ve bu turnuvanın artık kıtalar arası büyümesi ve gözde olmasının tek müsebbibi ahmet çelebidir. 

Evet karete erzurum’da altın yıllarını yaşıyorsa bunun tek mimarı çelebi ve spor salonu’dur. Gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğünün lisanslı sporcu rakamlarını açıkladığında Karate ilk sırada yer alıyor. Geçmişte birilerinin istemediği bu spor branşı şimdi zirvede.  Evet 15 ağustos tarihinde büyük bir turnuva var. Bizim yapmamız gereken bu turnuvada üzerimize düşeni yapmak.  Ahmet çelebi’ye destek vererek onu onure etmek.  Gelin uluslar arası palandöken karate turnuvasında tribünleri dolduralım ve çelebiye minnet borcumuzu ödeyelim.   

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 09-08-2014
  
Yazarın Diğer Yazıları