Naci Ergen

Ahmet Ağırman, Suat Önal ve Erzurum’luluk.

22.03.2016 Naci Ergen
Erzurum’lu olmak veya Erzurum’da yaşamak bir farkındalılıktır. Erzurum, tarihi, kültürü, gelenek ve görenekleri ile Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biridir.
 
 
Milli değerlerine sahip çıkan, devletine sadık, milliyetçi muhafazakar bir ildir Erzurum. Erzurum’lu olmak ise herkese nasip olmaz. Dadaşlık ünvanı bir başkadır. Hele gele gurbet’de yaşayanlar için dadaş kelimesi kullanıldığı zaman gözler dolar ve derin bir ahhh çekilir.
 
 
Dedim ya Erzurum’lu olmak veya dadaşlık kavramı çok farklıdır. İstanbul’da gurbetdeki dadaşlar ile birkaç gün geçirdim. İsimlerini sayamayacağım çok kaliteli insanlar gurbet’de Erzurum’u yaşatmaya Erzurum’u anlatmaya ve Erzurum’u tanıtmaya devam ediyorlar. Haaa unutmadan Erzurum’lulara da sahip çıkmasını çok iyi biliyorlar. 
 
       
 
 
AHMET AĞIRMAN! 
 
1961 Erzurum, Oltu doğumlu olan Ağırman, ilköğretimini Oltu’da, Lise’yi ise Kars’da tamamladı.
 
 
İ.T.Ü. Sakarya Mühendislik Fakültesi’nden 1985 yılında inşaat mühendisi olarak mezun olan Ahmet Ağırman, 1997 yılına kadar serbest olarak çalıştı. Erzurum İl Genel Meclis üyeliği, İl Daimi Encümen üyeliği ve Plan-Bütçe ve Mali İşler Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulunan Ağırman’ın ilk İSTON deneyimi 1997 yılında başladı.
 
 
BİMTAŞ A.Ş.’nın kurulmasının ardından bu şirkette görev yapmaya başlayan Ahmet Ağırman, şirket bünyesinde koordinatörlük ve proje müdürlüğü görevlerinin akabinde 2007 yılından beri BİMTAŞ A.Ş.’de Genel Müdür olarak görev yapıyordu.
 
 
Son olarak ise İSTON’da Genel Müdürlük görevine getirildi. Bir Erzurum’lu hemşehrimizin böylesine önemli bir göreve getirilmesinden tabiî ki gurur duymalıyız. Ağırman’a görevinde üstün başarı dileklerimizi iletelim.
 
 
Evet sayın Ahmet Ağırman ile birkaç gün beraber olduk. Daha doğrusu toplantılarda ve etkinliklerde. Bir insan yıllardır gurbet’te olmasına rağmen Erzurum’da yaşıyormuş gibi lehçesi ile hareketleri ile bu kadar kendini dadaş gösteremez.
 
 
Erzurum’un değerlerini Erzurum’un gelenek ve göreneklerini bu kadar çok kabullenemez.  Konuşması, söylediği türküler, yaptığı espriler ve sıcak kanlılığı ile Ahmet Ağırman öz be öz Erzurum’luyum.
 
 
Erzurum’lu olmaktan da gurur duyuyorum diyor. Ayrıca Ahmet Ağırman’ın bir başka özelliği de hemşehrilerine sahip çıkması. Ayrıca Erzurum’un sorunlarını da çok ama çok iyi biliyor.
 
 
Federasyon başkanlığının yanı sıra vakıf yöneticiliğinde de Çok etkin olan Ahmet bey, özellikle şehir ailelerine ev kampanyasında büyük bir başarı kat etti. Başarıların daim olsun sayın Ağırman. 
               
 
SUAT ÖNAL. 
 
İstanbul’da bir başka  Erzurum’lu ile tanıştım.  iş adamı Suat Önal. Büyükşehir Belediye Erzurum’da Başkan yardımcılığı görevinide unutmadan belirteyim.
 
Aynı zamanda yine Maltepe Vakfında yönetim kurulu üyesi.
 
 
Mütevazi kişiliği, çalışkanlığı, insanlar la kurduğu sıcak ilişkiler ve duruşu ile yine tam bir Erzurum’lu Suat Önal. Gurbet’deki yaşantısına rağmen Erzurum’dan hiç kopmamış.
 
 
Öyle güzel bir gönlü var ki sadece Erzurum’u düşünüyor. Erzurum için ne yapılabilir’in hesaplarını yapıyor. Yapılan toplantılarda Erzurum kelimesi geçtiğinde heyecanını görmeniz lazım.
 
 
Tam bir Erzurum aşığı desem yalan olmaz.  Yazımın içerisinde dedim ya o kadar çok kaliteli insan varki hangi birini yazalım.  Gurbet’teler ama hepsi birer değer.  Bu tabloyu gördükten sonra İnsanın iyiki Erzurum’luyum demesi kaçınılmaz oluyor….
BU YAZININ EKLENME TARİHİ 22-03-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları