Naci Ergen

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN ERZURUMSPOR...

29.01.2014 Naci Ergen

1968 yılında kurulan ve 30 yıllık rüyasını gerçekleştirerek Süper Lig’e çıkan ardından ise yine Bank Asya ve İkinci Lig’de varlığını sürdüren, bizlere zevk veren, bizleri üzen, bizleri sevindiren bir kulübümüz vardı. Aşıktık mavi-beyaz renklere.  Aşıktık Erzurumspor ismine. Seviyorduk ölesiye.

Deplasmanlarda alemin kralı bizdik. İsmi ile itibar en üst seviyede idi. Futbolcular Erzurumspor’da oynamak için can atardı. Mavi-beyaz formayı giymek için para hep ikinci planda kalırdı. Seviyorduk Erzurumspor’umuzu. Seviyorduk kulübümüzü. Kaliteli yönetimler, kaliteli teknik adamlar ve kaliteli futbolcularımız vardı. Ta ki Necmi Akalın yönetimine kadar…

Sonrası belli anlatmaya gerek yok. Sırf Erzurumspor’da başkan veya yönetici olmak uğruna kulübümüz bugün Türk futbolunda yok. Kimseyi eleştirmek ve geçmişi irdelemek artık doğru değil.

Şehir olarak biz istedik Erzurumspor’un kapanmasını. Birkaç fedakar taraftar dışında kimse ilgilenmedi Erzurumspor ile. Siyasiler zaten hiç olmadı Erzurumspor’un yanında. Bürokratları hiç kaale bile almamak lazım. Artık çok geç. Erzurumspor sadece isim olarak hafızalarda.

Gerçek mavi-beyaz renkleri özledik. Gerçek Erzurumspor ismini telaffuz edemiyoruz.

Hiçbir futbol müsabakasından zevk almıyoruz. Daha doğrusu alamıyoruz. Çift başlı kartalın karizması kalmadı. Bir kulübü yaşatmayı beceremedik. Erzurum kendi takımına sahip çıkamadı.

Kimse didinmedi uğraşmadı. Sonuçta Erzurumspor artık yok.

Profesyonel maçlar hiç zevk vermiyor. Erzurumspor’umuz sahada olmayınca futbol keyif oyunu olmaktan çıkmış. Yani dünyanın çivisi çıkmış. Biri üçüncü ligde imiş biri bal liginde imiş bana ne?.

Erzurumspor olmayınca umurumda mı futbol. Sağlık bakanı görevden alınmış!.

Yorum bile yapmıyorum. Erzurumspor’un kapanmaması için hiçbir çaba sarf etmeyen ve de kapanması için mücadele edenlerden Allah hesap sorsun. Bakın Mersin idmanyurdu’nda Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın nasıl çırpındığına. Futbolcu sözleşme imzalarken bile sayın Çağlayan kulüpte poz veriyor. Mehdi Eker’in Diyarbakırspor için yaptıkları unutulmayacak. Faruk Çelik’in yaptıkları unutulmuyor. Peki ya biz. Ya Erzurumspor’umuzun günahı neydi. İlimizde Üniversiad oyunları yapıldı. Milyarlar aktı. Peki ne oldu. Sormak lazım acaba Erzurumspor’un yaptığı reklamın üçte birini yapabildik mi. Erzurumspor ismi birilerine bu kadar basit miydi. Yazıklar olsun…

Erzurumspor ismi hiçbir zaman silinmeyecek. İçimizdeki Erzurumspor sevgisi hiçbir zaman yok olmayacak. Mavi beyaz renklerimizi hiç kimse başka renklere çeviremeyecek. Seni seviyoruz Erzurumspor. Seni özlüyoruz Erzurumspor. İyi ki vardın Erzurumspor.

Bir hatırlatma! (Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste)..... 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 29-01-2014
  
Yazarın Diğer Yazıları