Naci Ergen

EYOF BİLMECESİ!

20.01.2017 Naci Ergen
ERZURUM’da 11-18 Şubat tarihleri arasında yapılacak Avrupa Gençlik Oyanları Kış Festivali’ne artık sayılı günler kaldı. Büyük organizasyon öncesi Erzurum’da hazırlıklar sessiz ve gizlilik içerisinde devam ediyor.
 
Sessizlik derken, 2011 kış oyunları için yapılan tanıtımların hiçbiri EYOF için yapılmıyor. Sadece bilbortlar da afişler görmemiz mümkün. Bakın büyük bir organizasyon olmasına rağmen koordinatörlük başta olmak üzere şehirde büyük bir ilgisizlik hakim.
 
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geçtiğimiz Nisan ayında EYOF Genel Koordinatörlüğü’ne getirilen Orhan Atasoy oyunlara 48 gün kala görevinden ayrıldı. Orhan Atasoy’un Koordinatörlükten alınmasının ardından gözler kimin atanacağına çevrilirken, bakanlık bu göreve Necati Kaplan’ı getirdi.
Yapılan değişim sonrası özellikle tanıtın başta olmak üzere organizasyon hazırlıkları kapsamında büyük bir hareketlilik bekleniyordu.
 
 
Ancak aradan geçen süreye bakıldığında öyle abartılı veya şaşaalı bir çalışma yapılmadı. Bine yakın sporcunun katılması beklenen EYOF için spor genel müdürü Mehmet Baykan Erzurum’da incelemelerde bulundu ve toplantılar yaptı. Ancak sayın genel müdürün Erzurum’a gelip basın’ın karşısına çıkarak yapılan iddialarada cevap vermesini arzu ediyorduk. Çünkü bazı ulusal spor gazetelerinde EYOF’un iptal edileceği yönünde haberler vardı. Fakat bu iddialara hiçbir kesimden cevap gelmedi. Hazırlıklar kapsamında organizasyon için 5 bine yakın güvenlik görevlisi, 300 sağlık ekibi ve 150 AFAD personeli görev alacak.
 
 
Avrupa Gençlik Oyanları Kış Festivali’ne (EYOF) ev sahipliği yapacak Erzurum’da yapılan çalışmalar koordinasyon kurulunda masaya yatırıldı. Vali Seyfettin Azizoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıda EYOF’la ilgili bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Fuat Taşkesenligil, 36 ülkeden 900’e yakın sporcunun Erzurum’a geleceğini bildirdi. 9 ayrı branşta yarışlara sahne olacak EYOF için 12 Şubat saat 19.00’da görkemli bir açılış yapılacağını aktaran Taşkesenligil, "Devlet büyüklerimizin de katılımıyla EYOF’un açılışı Kazım Karabekir Stadyumu’nda görkemli bir şekilde yapılacak. Bir hafta sürecek yarışlar boyunca bizim misafirimiz olan yabancı sporculara esnafımızın da gereken ilgi ve alakayı göstermelerini istiyoruz" dedi.
 
 
 
Evet hazırlıklar ve yapılan açıklamalar bu yönde. Birde işin bir başka tarafı var. Acaba EYOF Erzurum esnafı için bir anlam teşkil ediyor mu!.Veya Erzurum esnafının EYOF’dan haberi var mı?, onu da geçelim esnafın beklentisi ne!. Tabii bu sorunun cevabını verecek ve esnafı temsile den sivil toplum örgütlerinin temsilcileridir.
 
 
 
Peki acaba esnafı temsil eden sivil toplum örgütlerinin temsilcileri EYOF’u biliyormu?...2011 kış oyunlarında büyük beklenti içerisine giren ancak ile gelen sporcuların veya kafilelerin yüzünü dahi göremeyen esnaflar EYOF’un da bir katkısının olmayacağı görüşünü savunuyor. 2011 kış oyunları öncesinde taksicisinden tutunda lokantacısına kadar bazı esnaf kesimlerinde çalışan insanlar değişik kurslara tabi tutuldu. Bunların başında İngilizce geliyordu tabii. Ancak kış oyunları için yapılan bu çalışmaların hiçbiri meyvesini vermedi. Şu anda emin olun Erzurumluların çoğusu EYOF’un ne olduğunu dahi bilmiyor 
BU YAZININ EKLENME TARİHİ 20-01-2017
  
Yazarın Diğer Yazıları