Naci Ergen

SEZARIN HAKKI SEZARA

13.05.2016 Naci Ergen

Yerel yönetimlerin bir kent için ne kadar önemli olduğunu herkes bilir. 30 mart yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Mehmet Sekmen, özellikle spor’da çok ciddi çalışmalar sergiledi.

 

İlin spor kenti olma noktasında tesisler başta olmak üzere kulüpler ve iyi diyaloglar sayesinde Erzurum artık kabuğunu aştı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ayrıca futbol’da adeta devrim yaptı. Türk futboluna kazandırdığı isimleri saymaya kalksak onlarca isim söyleyebiliriz.

 

Bunlardan sadece Egemen Korkmaz’ı öne atabilirim. Futbol’dan çok iyi anlayan Başkan Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un şampiyonluğundaki en büyük paya sahip isimdir.

 

Kimse yalandan kalkıp’ta afişlerle ve “verdiğimiz sözü tuttuk” pankartları ile nutuklar atmasın.

 

Desteği verende, parayı verende, takımı için çaba gösterende ayrıca gerektiğinde devre arasında soyunma odasına inerek futbolcuları motive edende Başkan Sekmendir.

 

Haaa unutmadan şunu da belirteyim ithal başkanların daha önceki başarısızlıklarını herkes biliyor.

 

Şunu da ifade edeyim ki Mehmet Sekmen olmasaydı acaba bu yönetim ve bu başkan ne derece başarılı olabilirdi!.

 

Kocaman bir ?. Şöyle bir geçtiğimiz sezona bakalım, haftanın çoğu günü kulübe giden ve kulüp Başkanından daha çok kulüpte olan bir Büyükşehir Belediye Başkanı var.

 

Üstüne üstlük hesaplarda son derece titiz bir Belediye Başkanı.

 

Ödemeler, futbolcularla diyaloglar, yönetimdeki isimlerde devamlı irtibat da olan bir Büyükşehir belediye Başkanı. Üstüne üstlük şampiyonluğa da kulüp başkanı ve yöneticilerden daha çok inanan bir Mehmet Sekmen vardı.

 

Kısaca Mehmet Sekmenin şampiyonluktaki payı çok büyüktür. Şampiyonluk sevincini yaşatan Başkan Sekmen her ne kadar birileri tarafından kupayı kaldırdığı için eleştirilse de bence o kupa ve şampiyonluğu en fazla hak eden isimdir.

 

Şampiyonluk kutlamaları olsun stadyumdaki kupa töreninde olsun, “büyük başkan” tezahüratları yapılacak tek kişi vardı oda Başkan Mehmet Sekmen’di. Murat Aslan Değerlendirilmelidir.

 

Önümüzde bir kongre var.

 

Kulüp başkanı Ali Demirhan, İstanbul’daki 12 Mart kutlama programlarını takip için gittimiz de bir toplantı esnasında şöyle bir ifade kullandı. “Şampiyon olalım takım 2. lige çıksın bırakmayı düşünüyorum” diye.

 

Hatta bu ifadeyi kullanırken de sevgili Doğan Haber Ajansı Bölge Müdürü Kadir Sabuncuoğlu’da yanımızdaydı. Bunu bir tarafa bırakalım. Kongrede başkan adayı çıkar çıkmak bunu bekleyip görecez. Ama benim Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Sekmen’den tek isteğim, Murat Aslan’ı değerlendirmesidir. Hem de Başkan olarak.

 

Neden mi söylüyorum?.

 

Bakın dışardan birilerinin Başkan olması bir sezonda iki üç kongreye neden oluyor. Bu geçmişte de olmuştu şimdide oluyor. Yok İstanbul grubu yok Erzurum grubu falan.

 

Murat Aslan’ı anlatmamıza gerek yok.

 

Erzurum sevdalısı ve başarılı bir iş adamı. Her kesiminde sevdiği bir isim. Üstelik çokta iyi bir tecrübesi var. Hesap kitap işlerinden çok iyi anlayan ve başkan Mehmet Sekmeninde yönetimde sağ kolu olan bir kişi.

 

Her ne kadar bazı çevreler ondan farklı yararlanmaya çalışsa da Murat Aslan’ın kulüp için neler feda ettiğini bizler çok iyi biliyoruz.

Gizli kahramanlar gölgede kaldı.

 

Büyükşehir belediye Erzurumspor şampiyon oldu ve 2. lige çıktı. Ancak burada sadece bir kişi öne çıktı. Oda birkaç kişinin “büyük Başkan” tezahüratlarına hasıl olan kişi.

 

Ancak madalyonu birde tersine çevirin bakın!.

 

Sanki bir tek kulüp başkanı sahada mücadele etmiş golleri atmış puanları toplamışta tüm başarı endeksi bir kişiye kesilmiş. Takım’dan bahsediyoruz beyler. Kulüp demek futbol branşında Yönetim, futbolcu, teknik heyet, masör, malzemeci, aşçısı, şoförü, veya kulüp müdürü.

 

Bunların emeklerini neden kimse gündeme getirmiyor. Masör Ahmet Em, malzemeci Taner Altay, kulüp müdürü Kadir bey, aşçışı Recep bey, bunlar neden hiç ödüllendirilmedi.

 

Bu isimlerin hiç mi değeri yok.

 

Kaldı ki futbolcuların sağlık tedavilerini yapan masör, malzemelerini hazırlayan malzemeci, yemeğini kahvaltısını hazırlayan aşçı. Bunlar neden unutuldu. En azından bu hizmet emekçileri de onure edilmeliydi. Evler veya pirimler falan verilmiyor bari birer tane 15 veya 20 liralık plaket’demi verilemezdi.

 

Ben buradan kulüp için emek sarf eden kulüp müdüründen masörüne aşçısından malzemecisine kadar hepsine teşekkür ediyorum. Gizli kahramanlar unutmayınki sizi unutmayan birileri her zaman olacaktır. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 13-05-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları