Nurullah Pala

Yarı Maraton’un ardından

23.05.2016 Nurullah Pala

Cuma akşamı Buz Pateni Federasyonu’nun Olağan Mali Genel Kurulu için uçtuk Başkent’e…

Cumartesi günü Crowne Plaza Hotel’de yapılan mali genel kurulu takip ettikten sonra turladık, Ankara’da…

Tabi spor sever olarak her zamanki gibi soluğu Ankara 19 Mayıs Stadı’nın kampüsü içinde aldık, arkadaşım Zafer Ala ile birlikte…

Son yıllarda sentetik çimle kaplanan yan sahalarda oynanan amatör maçları izledim. Tabi amatör kulüplerin yuvası 19 Mayıs Stadı’nın tribünlerinin altı olunca, coşku da devam ediyor. Veliler, aileler çocuklarını yalnız bırakmıyor. Futbol severler yeni biten Profesyonel lig maçlarının ardından amatör küme maçlarında stres atıyor. Başkent Gençlik Spor Kulübü’nün kapısında üç genç futbolcu sivil kıyafetle oturuyordu. Yanlarına dışarıdan gelen iki arkadaşının ‘Selamun aleyküm’ demesi inanın beni o kadar duygulandırdı ki, anlatamam.

Yani Ankaralı gençler, birbirine ‘Hello’ demiyor.

Müslümanın selamını veriyor. Bu çok güzel bir duygu. Tabi hepimizin bu ülke sınırları içerisinde yaşayanlar olarak görevimiz, birbirimize selam vermek ve selam almak…

Saatler ilerledikçe Ankara Spor Salonu’nda da Pazar günkü AK Parti Olağanüstü Büyük Kongresi için hummalı bir çalışma vardı, bir süre de orayı gözetledikten sonra, telefonumuz çaldı.

Arayan Erzurum GHSİM’nin eski Spor Şube Müdürü Hüdaverdi Uğur’du. Şu an Ankara GHSİM’de görev yapıyor. Sağolsun hafta sonu bize vakit ayırıp, evine davet etti. Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yeşillikler içindeki bahçede Hüdaverdi Bey’i bize ikram ettiği tavşan kanı çayları yudumladıktan sonra, yeniden Erzurum’un yolunu tuttuk.

Uçakla gece döndüğümüz Erzurum’da sabahın ilk ışıkları ile birlikte Havuz Başı’na koştuk.

Çünkü büyük bir organizasyon vardı, Erzurum’da…

Hem de iki büyük sınav biri KPS diğeri Erzurum Büyükşehir Belediyesi  2. Uluslararası Yarı Maraton ve Halk Koşusu…

Erzurum Emniyet Müdürlüğü hem KPS hem de yarışlar için büyük önlem almıştı. Bir yandan koşu güzergahlarını trafiğe kapatırken, diğer yanda da KPS’ye giren adayların rahatsız olmaması için araçların korna ve klakson çalmaması için yoğun uğraş veriyordu.

Buna rağmen düğün gününü KPS’ye getiren düğün sahiplerinin klaksonları yine inletti, cadde ve sokakları burası da ayrı bir muamma…

Evet!...Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü ve Yarışma Direktörü Ahmet Dal, yanımıza sokulup, biraz kısık sesle, “Değerli basın mensupları, bugünü halka en iyi anlatacak sizsiniz” dedi.

Evet!...Biz de amme hizmeti sorumluluk duygusu içerisinde diyoruz ki, şehrimizin tanıtımı için bir spor organizasyonları çok önemli.

Onun için bugünlerde yolların trafiğe kapatılmasını mazur görün,

çünkü memleket bizim…

Bu yarışların 22 Mayıs olarak belirlenmesi de bir yıl önce Kararlaştırılmış.  Hem de Kahramanlık abidesi Nene Hatun’un ölüm yıl dönümünde.

Sağolsun Büyükşehir Belediyemiz bize 22 Mayıs’ı unutturmadı. Teşekkürler emeğe geçenlere…

Evet!... Dün yine işini seven ve meslek duyarlılığı ile maratona koşan haberciler vardı. O emekçilerin isimlerini saymaya kalksam yer kalmaz bu sütunlarda.

Ama artık Büyükşehir Belediyesi’ndeki yetkililerin de testiyi getiren ile testiyi kıranı birbirinden ayırt etmesi gerekir diye düşünüyorum

Değil mi basın emekçileri?

Bu arada fotoğraf çekerken, ufak bir kazaya uğrayan Büyükşehir Belediyesi Basın ve Hakla İlişkiler foto muhabiri İbrahim Soner Ekici’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Evet!... Erzurum Yarı Maraton’un ardından bunları aktarmak istedim. Çok güzel bir etkinlik ile birlikte,  Mali Genel Kurul’da güven tazeleyen Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu ve ekibini kutluyorum, hayırlı olsun… 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 23-05-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları