Naci Ergen

ALİ DEMİRHAN NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

11.08.2016 Naci Ergen
Dün haber sitelerine konan bir haber dikkat çekti. Haberde Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp Başkanı Ali Demirhan açıklamalarda bulunmuş ve 15 temmuz gecesi yaşanan hain darbe kalkışması ile şehit olan Niğdeli Kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in ismi’nin 23 Bin 700 seyirci kapasiteli Erzurum Kazım Karabekir Stadı’nın maraton bölümüne verildiğini açıklamış.
 
 
Düşünce güzel. İfadeler güzel. Ancak! Sayın Başkan bu kararı alırken ne kimseye sormuş nede müracaat etmiş. Galiba Kazım Karabekir stadı Ali demirhan’ın?... şimdi önce Başkanın açıklamasına gelelim. Sayın Demirhan açıklamasının bör bölümünde ,  ’MARATON TRİBÜNÜNE ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR İSMİNİ VERDİK’
 
 

"Kahraman askerimiz daha sonra FETÖ/PDY’ci teröristler tarafından şehit edilmişti. Kahraman Şehit Ömer Halisdemir sayesinde hayati öneme sahip ÖKK, devletimizin idaresinde kalmış ve darbecilerin büyük oranda direnişi kırılarak olayın seyri değiştirilmişti. Bu Nedenle Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir’in ismini unutmayacağız, unutturmayacağız.

 

Erzurumlu hemşehrimiz Kahraman Paşamız Zeki Aksakallı’nın da ismi unutulmayarak yaşatacağız. 23 Bin 700 seyirci kapasiteli Tarihi Kazım Karabekir Stadı’nın Maraton Bölümüne Şehit Ömer Halisdemir’in İsmini verdik.". evet Başkanın ifadeleri böyle.

 

Dedim ya düşünce güzel. Fakat uygulamada yani resmiyet’de hiçbirşey yapılmamış. Galiba Başkan stadıda satın almışki kendi kendine karar alabilme yetkisine sahip. Haberin yayınlanmasının ardından konu güzel olunca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat beyi aradım. Sordum “böyle bir şey varmı” diye. Sayın müdür ise “bize intikal eden bir şey yok. Kaldıki kazım Karabekir stadı genel müdürlüğümüz bünyesinde. Bir tribüne isim verilecekse genel müdürlüğümüz bu kararı verebilir. Şuan için bize gelen bir talep veya yazı yok”dedi.

 

Aldığım bu cevap karşısında şaşırdım. Üstüne üstlük bu kararı alan sayın Demirhan’ın mesleğide avukat.  Sayın Ali Demirhan’ın şehitler üzerinden şhow’mu yapıyor diye düşünmedim değil! Böyle bir açıklama veya böyle bir düşünce vardıysa eğer, önce Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğünden izin alınması gerekmiyormuydu?.  

 

Kimsenin haberi olmadan Sayın Demirhan gündem oluşturmak için hemen kolları sıvamış ve kendi malıymış gibi stadın maraton tribününe şehit isminin verildiğini açıklamış. Üstüne üstlük görüştüğüm bazı yöneticilerin bile konudan haberi yok. Sayın Demirhan hassasiyetinize saygılıyız ama bir işi yaparken önce prosedürü bilmeniz lazım. Kafanıza göre devletin tesislerine isim verip sonrada şhow yapamazsınız. Eğer prosedürleri takmıyorsanız oda ayrı bir şey. Ancak unutulmamalıdır ki resmi kurumlarda kanunlara ve kurallara riayet edilir. Sizde bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysanız vede önemli bir kulübün Başkanıysanız. Kurallara ve kanunlara riayet etmek zorundasınız. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 11-08-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları