Naci Ergen

“BU ŞEHRİN RUHUNDA ŞAMPİYONLUK VAR”! AMA SADECE RUH’DA?

21.12.2015 Naci Ergen

Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da ligin ilk yarının bitmesi ile birlikte çok değişik ve birbiri ardına gelen iddialar gündemden düşmüyor. Görevine son verilen teknik direktör ayrı konuşuyor, kulüp başkanı ayrı konuşuyor, yönetici ayrı konuşuyor, futbolcu ayrı konuşuyor ve basın yani spor yazarları ayrı konuşuyor. Tüm bu olup bitenleri toparlamaya çalışıyorum, işin içinden çıkılacak gibi değil. Yani “kim haklı! Sorusuna cevap bulamıyorum. Kulüp Başkanı hocayı gönderir, yöneticiler birbirine düşer, futbolcular farklı konuşur, başkana yakınlığı ile bilinen sözde taraftarlar, soysal medyadan bazı spor yazarlarını tehdit eder, as başkanlar sessiz kalır daha neler neler…

Aslında Besim Durmuş’un gitmesi doğrumu yanlış mı! bu saat den sonra önemli değil. Sonuçta sadece Başkan kararı vermiş ve göndermiş. Etik veya değil. Bunları sorgulamanın bir manası yok. Aslında işin en başına gelirsek, Ali Demirhan’ın ısmarlara bir şekilde kulüp başkanlığına getirildiğini net b ir şekilde biliyoruz. Çünkü Ali Demirhan birkaç kez “aday değilim”diye bazı medya kuruluşlarına açıklamalar yapmıştı. Sonuçta birileri listeyi hazırladı ve Ali Demirhan’ı da Başkan olarak yazdı. Neyse geçelim bunları. “Balık baştan kokar” atasözü boşuna söylenmemiş. Ali Demirhan’ı bu göreve getirenler, şimdilerde sus pus olmuş. Yöneticilerden biride çıkıp demiyorki “Biz Ali Başkanın yanındayız”. Haaa bu arada bazı sözde yazarlar 1968 yılında kurulan ve türk spor tarihine mal olmuş Erzurumspor’un mazisine getirip büyükşehir belediye Erzurumspor ekleme cahilliğinde bulunuyorlar. Sizin spor bilginize yazıklar olsun. Üç temmuz Beldespor adıyla amatörden döndürülen ve kuruluş tarihi logonsunda bile 2010 yazan bir kulübü nasıl olurda o köklü kulübün mazisine katarsınız. Bre cahiller…

Geçtiğimiz hafta içi büyükşehir belediye erzurumspor’da çok hareketli günler yaşandı. Yeni teknik direktör arayışları, yönetimden bazı isimlerin görevlerine son verilmeler falan filan. Görevine son verilen Besim Durmuş, Erzurum’a gelerek gizli saklı bir basın toplantısı düzenleyip bir takım yakışmayan ve spor ahlakı ile bağdaşmayan açıklamalar yaparak çıkıp gitti. Besim Durmuş’un iddialarına göre Kulüpte neler olmuş neler!... eyyy Besim Hoca madem bu anlattıkların vardı neden bugüne kadar tüm bu olup bitenlerin karşısında el pençe durdun. Madem bazı yöneticiler seni ve futbolcuları dövmeye kalktı neden o gün çıkıp ta aslanlar gibi bunları anlatmadın. Neden Başkan Ali Demirhan ile yan yana basının karşısına çıkıp ta bunları Başkanın yanında anlatmadın. Sanki tek başına çıkıp ta anlattığında ne oldu. Birileri sana inandı birileri ise kaale bile almadı. Bak işte futbolcular bile seni yalanladı.

Sayın Ali Demirhan, Başarılısın veya başarısızsın. Bu tartışılır. Ancak bir kulüp başkanı olarak seninde ikili oynamaman lazım. “Başkan Benim. Benim değidim olur”diyorsan eğer kusura bakma ama sen sadece kendi kendinin başkanı olursun. Genç bir başkansın. Birazda acemi. Dolayısıyla birileri seni yönlendirebiliyor. Ancak bu saat den sonra eğer ki göreve devam edeceksen yaşananlardan ders almalısın. Daha önce birileri çıktı 1 milyon üyeden falan bahsetti. Birileri çıkıp değişik fikirler ortaya attı veya birileri yönetim kurulu toplantılarında esti gürledi. Peki sonuç!. Ali Demirhan ve diğerleri oldu?. Şimdi önümüzde bir kongre var. Daha öncede söyledim şimdide söylüyorum. İyi bir yönetim oluşacaksa bunu Ali Demirhan’ın kendisinin yapması lazım. Eğer yine birileri ısmarlama isimleri listeye yazdırırsa aynı sorunlar yine yaşanır.

“Bu şehrin ruhunda şampiyonluk var” diye sloganlar ön plana çıktı. Evet doğrudur bu şehrin ruhunda şampiyonluk var ama nasıl var. Galiba sadece sözde var!... eyyy ruhhhh bize şampiyonluk yaşattttttt….. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 21-12-2015
  
  • ERDAL GÜZEL 21.12.2015 11:12:20

    HER GÖNÜLDE BİR ASLAN YATAR BU YÜZDEN TOP KOŞTURAN HER TAKIMIN RUHUNDA ŞAMPİYONLUK ÖZLEMİ VE HAYALİ VARDIR.ERZURUM'A HAS BİR ÖZELLİK DEĞİLDİR. BU TÜR SÖYLEMLERLE LİG KAZANILMIYOR ŞAMPİYON OLUNMUYOR.ŞEHİR İÇİN SÖYLENECEK BİR TEK GERÇEK VAR O DA KISKANÇLIK VE HASETLİKDİR. BU OLDUĞU MÜDDETCE HAYALLERİMİZLE AVUNUR DURURUZ.

Yazarın Diğer Yazıları