Naci Ergen

LİGE HAZIRMIYIZ?

08.08.2017 Naci Ergen
Türkiye 1. liginde perde cuma günü oynanacak olan Ankaragücü Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçı ile açılıyor. Lig öncesi şampiyon kadrosunu baştan aşağı  yenileyen ve adeta sıfırdan bir takım kuran Büyükşehir Belediye Erzurumspor yönetimi, büyük paralar harcadı. Kamp  çalışmaları ve hazırlık maçlarına bakıldığında takımın hazır olmadığı bir gerçek. Özellikle  son oynanan Elazığspor maçındaki futbol rezaletti. Zaten formaları hiç yazmaya bile  gerek yok?. Formalar  bir tarafa, transfer edilen futbolcular galiba daha camianın büyüklüğüne kanaat getirmemişler. Rakip takım karşısında tel tel dökülen yeni transferler lig öncesi içimizi karartmadı dersem yalan olur. 
 
 
                 Daha önce basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Osman Özköylü, “kimse şampiyonluk beklemesin. İlk  hedefimiz ligde kalmak” ifadelerini kullanırken, son basın toplantısında ise tam  tersi bir açıklama yaparak “herkesin beklentilerine karşılık vereceğiz” dedi. Osman hoca iki basın toplantısında da herkesi ters köşeye yatırdı. Teknik direktör Özköylü, “ya şampiyonluğa oynayacağız de yada ligde kalacağız “de. Herkesin beklentisi tabiî ki şampiyonluk. 
 
 
                  Ortada dolaşan iddialara göre bu takım 30 milyona kurulmuş!  Eğer doğru ise gerçekten çok büyük paralar harcanmış. velhasıl 30  milyona sadece ligde kalmaya oynayacaksak valla kusura  bakmayın ama üstümüze gülerler? Hem de katıla katıla gülerler. 
 
 
              Lige hazır değiliz ve ilk maçımızı Cuma günü oynayacağız. Sportif direktör Zafer Demir ile yaptığım sohbette her zamanki gibi sabır ve süre isteniyor. Tabiî ki bu takıma zaman lazım. Birazda fazla sabır gerek. Ligde diğer takımlara bakıldığında ise özellikle  Giresunspor, Gazişehir Gaziantep, Çaykur Rize, Adana demispor, Eskişehirspor, Ankaragücü ve  Samsunspor iyi  transferler yaptılar. Gerçi Eskişehirspor transfer  yapmadan geçen sezonki kadrosunu korudu ama yinede şampiyonluğun güçlü adaylarından birisi. Yani Lig ateşten gömlek. Hal böyle iken Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da maya tutar mı bunu bekleyip yada izleyip göreceğiz… 
BU YAZININ EKLENME TARİHİ 08-08-2017
  
Yazarın Diğer Yazıları