Naci Ergen

SİYASİ PARTİLER VE GÜNDEM!

24.10.2013 Naci Ergen

Erzurum’da bazı siyasi partiler adeta tabela partisi konumuna geldi. Öyle ki başta DSP olmak üzere, Demokrat Parti, kapandı mı  kapanmadı mı! belli olmayan doğru yol partisi, hak ve hakikat partisi ve daha şuan hatırıma gelmeyen bir çok parti var.

Faal görünen ancak suni gündemlerle ayakta durmaya çalışan diğer partilerde yok değil. Örnek mi Saadet partisi ve  Büyük Birlik partisi. Bu iki partinin il Başkanları da haftada bir gün basının karşısına geçerek, gerek ülke gündemi ve gerekse  Erzurum gündemini dile getirerek kendilerini unutturmamak adına bir şeyler yapıyorlar. Alsında bana sorarsanız siyaset  bu kadar ucuz yapılmamalı. Eskilere dönüp baktığımızda hey gidi Anavatan Partisi, hey gidi Doğru yol partisi hey gidi kapatılan Refah partisi veya fazilet partisin’de müthiş muhalefet ve siyaset yapılırdı. Erzurum’da görünen o ki üç parti  siyaset yapıyor. Ak Parti, CHP ve MHP.

Benim üzerinde duracağım konu,  yıllardır Erzurum’da bir türlü l teşkilatı bazında taşların yerine oturmadığı CHP’dir. Cumhuriyet   Halk Partisinde, sık sık yapılan il başkanlığı değişiklikleri sonrası teşkilat’da büyük bir bölünme ve küsme yaşanmıştı. “O onun adamı, bu bunun adamı” falan türlerinden. Hani Önder Sav ile  Adnan Keskin arasında yaşanan soğuk savaş misali. Bugüne geldiğimizde Tacettin Kızıloğlu parti tabanını toparlayan ve teşkilatlanmada büyük başarı sağlayan bir yönetime hakim. CHP’de sık sık yapılan il başkan değişiklikleri artık rafa kalkmış gibi görünüyor. Üstüne üstlük Tacettin kızıloğlu’nun il başkanlığa getirilmesinin ardından  CHP Genel Merkezinden önemli isimlerde Erzurum ismine artık daha farklı bakmaya başladı.

Son olarak genel sekreter Adnan Keskin’in Erzurum ziyaretinin ardından il başkanı Tacettin Kızıloğlu’nun oturduğu koltuğu hak ettiği görüşüne vardım. İlimizde çok sesli muhalefet yok denecek kadar az.  Öyle ki bazı siyasi partilerin il başkanları yerel gündemden ziyade ülke gündemi hatta daha ileri giderek dış gündemleri değerlendirme eğilimi bile taşıyorlar. Ak parti cephesinde her şey güllük gülistanlık gibi gösterilse de muhalefetin yetersizliği iktidar olan partinin işine geliyor. Bakın Erzurum’da o kadar çok sorun olmasına rağmen bazı parti il başkanları, Suriye, Mısır, Arakan falan dillerine dolayıp duruyorlar. Bir babayiğit çıkıp ta Erzurum’un sorunlarını gündeme getirmiyor. Hani “bana dokunmayan yılan bin yaşasın misali. 

MHP il başkanı Zekai Kaya, zaman zaman iyi çıkışlar sergiliyor. CHP’de ise il başkanı tacettin kızıloğlu, pek gösterişe girmiyor. Zaten siyaset gösterişle olmaz. Siyasetin sermayesinin  insan olduğunu iyi bilen Kızıloğlu, teşkilatlarını da bu konuda iyi eğitiyor. Şimdi önümüzde bir yerel seçim ardından ise genel seçimler var. Mecliste grubu bulunan partiler harıl harıl dört koldan çalışıyor. Benim yerel siyasetçilere çağrım, Erzurum’un gelişmesinde kalkınmasında ister iktidar isterse muhalefet hep beraber sesimizi yükseltelim. Bugün eğer Tunceli ye dahi kayak merkezi yapılıyor ve bizimde palandöken kayak merkezimiz yavaş yavaş popülerliğini yitiriyorsa varın gerisini siz düşünün… 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 24-10-2013
  
Yazarın Diğer Yazıları