Nurullah Pala

Doğulu hakemlere garazınız niye?

04.10.2019 Nurullah Pala

Önceki gün Türkiye Futbol kamuoyu şok bir haberle sarsıldı. TFF, MHK’nin önerisiyle Suat Aslanboğa’nın Profesyonel hakemlik sözleşmesi feshetti.

 

Hemen belirteyim Suat Aslanboğa, Malatyalı yani Doğulu… Eskişehir Bölgesi hakemi olarak liglerde düdük çalıyordu Suat Aslanboğa, 1 Ekim 2019 tarihine kadar…

 

Yine aklıma gelmişken belirteyim, bu Suat Aslanboğa, geçtiğimiz sezon Erzurumspor-Fenerbahçe maçında Dadaşların penaltısını vermediği için sert eleştiri de yapmıştım, kendisi için…

 

***

 

Ama TFF ile MHK’nin Suat Aslanboğa için linç girişimine de sessiz kalamazdık, kalmayacağız da…

 

Çünkü ortada Doğulu bir hakem resmen lime lime doğrandı. Neymiş efendim, Suat Aslanboğa, Beşiktaş-Başakşehir maçında Başakşehirli oyuncuların penaltı itirazına rağmen, ilk yarıyı bitirdiği için VAR’a gitmemiş.

 

Eee niye gitsin ki, kardeşim düdüğü çalmış ilk yarı bitmiş. Suat Hoca, penaltıyı vermeyip ilk yarıyı bitirmişse, VAR hakemleri ne iş yapıyormuş o anda. Onlar niye VAR’a çağırıp, varsa penaltı niye ‘Suat Hoca, bu pozisyon penaltı’ dememişler.

 

***

 

Ya amaç bir kurban seçeceklerdi, o kurban da Suat Aslanboğa oldu. Hani meşhur bir hikaye var ya: Kurt ile koyun hikayesi. Kurt’un Koyuna, ‘Gözeyi bulandırıyorsun’ sözüne, Koyun, “Seninamacın beni yemek” diye cevap vermiş.

 

İşte o misal yediler Suat Hoca’yı…

 

***

 

Süper Ligde canı yanmış bir Erzurumspor’un taraftarı olarak konuşuyorum.

 

Suat Aslanboğa, belki de Erzurumspor’a vermediği penaltı ile Süpür Lige veda etmemizi sağladı.

 

Ama, mesele Suat Hoca’nın profesyonel hakemlik sözleşmesini iptal etmekse, Suat Aslanboğa’ya sıra gelinceye kadar çokkk, hakemin sözleşmesini iptal etmeniz gerekir. Suat Aslanboğa bir hata yapmışsa, diğerleri onlarca kez eyyamcılık yapmıştır. Yaptılar da..

 

Eee, onların sözleşmeleri niçin iptal edilmiyor, çünkü sırtları pek…

 

***

 

Suat Aslanboğa, Beşiktaş-Başakşehir maçının orta hakemi, AlanyaFenerbahçe maçının VAR hakemi olduğu için kurban seçildi.

 

***

 

Ya, diğer takımlar, işte o diğer takımların canlarını o kadar çok hakem yakıyor ki, sadece izliyoruz, o hakemleri.

 

Ama o hakemler bildiklerini okumaya devam ediyorlar.

 

***

 

Bakın söz konusu bana göre Suat Aslanboğa’nın hakemlik sözleşmesini feshetme meselesi değildir.

 

Doğulu hakemler için uygulanan bir gazaptır.

 

Suat Hoca, Eskişehir bölgesi hakemiydi, ama Malatyalı kendisi… Bir bakın bakalım Ankara’dan beri başka bir doğulu hakem kaldı mı Süper Ligde.

 

Geçmişte de Erzurumlu hakemler MHK’nin kurbanı oldular. Üst klasmana çıkacakları anda, adeta tepelerine MHK balyoz gibi indi. Çıkamadılar üst klasmana, sonra da ya kimileri kayboldu gitti.

 

Ya da gözlemci olmak zorunda kaldılar.

 

İşte bizde bu yüzden diyoruz ki; Doğulu hakemlere garazınız niye?

 

Türkiye’de eyyamcı hakemler dururken, Erzurumspor’u küme düşürenler adeta TFF ve MHK tarafından kayrılırken, Suat Aslanboğa’nın Profesyonel hakemlik sözleşmesini iptal etmek ne vicdana ne de insanlığa sığar. Suat Aslanboğa gibi inançlı ve vicdan sahibi insanlar devam etmeli,

 

Hatta hakemlikte bu tip insanların sayısı bile artırılmalı. Suat Aslanboğa’yı boğdurmayacağız.

 

***

 

Eğer TFF ve MHK verdiği karardan dönmez ise Bünyamin Gezer Hoca’nın da dediği gibi Türkiye’de Profesyonel hakemlik bitmiştir.

 

Bana göre de Türk Hakemliğinin bittiği gündür 1 Ekim 2019…

 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 04-10-2019
  
Yazarın Diğer Yazıları