Hasan Yamaç

TEŞKİLAT

22.10.2020 Hasan Yamaç
Teşkilatçılık bazı Siyasi Partilerde Hakkını vererek yapılırken bazı siyasi partilerde ise bu kavramdan eser yok.
 
 
Milliyetçi Hareket Partisi Rahmetli Alparslan TÜRKEŞ’in kuruluşundan itibaren yerleştirdiği ve Dr.Devlet BAHÇELİ’nin devam ettirdiği Lider-Teşkilat-Doktrin kuralı ile Türkiye Siyasetinde her zaman sahnede olmuş ve üstlendiği Devlet dengesi görevi ile de her zaman Devlet’in ve Milletin yanında yer alarak misyonuna uygun hareket etmiştir.
 
 
 
M.H.P.‘de her zaman Teşkilat önem arz etmiş ve teşkilatın direktifleri doğrultusunda hareket edilerek asla çizgiden sapma olmamıştır.
 
 
 
Genel Başkan ve Genel Merkezden başlayıp,Partinin tabanına kadar bu teşkilat disiplini tüm kademelerde tavizsiz uygulanarak bugünlere gelinmiştir.
 
 
Bazen hiç ummadığınız isimler partiden uzaklaştırılmış,bu işlem önce şaşkınlıkla karşılanmış fakat sonra o isimlerin konuşması,davranışı veya çizgilerini değiştirmesi Liderin ne kadar isabetli bir karar ile o isimleri Partiden uzaklaştırdığı kabul görmüştür.
 
 
M.H.P.‘nin Büyük Kurultay Öncesi Türkiye’deki tüm İl ve İlçelerde Kongreleri yapmaya başlaması ve Kasım Sonu itibariyle de tamamlanacak olması heyecanlı bir sürecinde yaşanmasına vesile oluyor.
 
 
M.H.P.’nin  “İstiklal İçin Birlik,İstikbal İçin Dirlik- Kazanan Türkiye Olacak” sloganı ile yola çıktığı  2023 ve 2024 Seçimlerine Partiyi hazırlayacak ve Seçimde ciddi bir sıçrama yaptıracak ekiplerin kurulması, çeşitli vesilelerle Partiden uzaklaşmış, kenarda köşe de yalnız kalmış ama asla ve asla Lidere,Teşkilatlara hakaret etmemiş ve Ülkücülüğün’den taviz vermemiş dava erlerini yeniden yuvaya döndürmek ve birlik beraberliği yeniden pekiştirmek için kollar sıvandı.
 
 
 
Bu Meyanda M.H.P. Lideri Dr.Devlet BAHÇELİ’nin  Cumhur İttifakına halel getirmeyecek şekilde hareket edilmesi,Önce Ülkem-Sonra Partim-Sonra ben düsturuyla çalışması ve birlik beraberlik içinde hareket edilmesi talimatı çok önemlidir.
 
 
 
Erzurum ve Bayburt’ta katıldığım İl kongrelerinde bu havayı tüm teşkilat mensupları gibi bende iliklerime kadar hissettim.
 
 
 
Erzurum’da Naim KARATAŞ Başkanlığında son derece disiplinli,son derece iyi organize edilmiş ve coşkulu bir Kongre yapıldı.Teşkilat’ın ve disiplinin ne olduğu bir kere daha burada gözler önüne serildi.
 
 
İyi organize olmuş bir ekip ile çok başarılı bir kongre gerçekleşti.Hakeza Bayburt’ta da aynı manzara hakimdi.Bu kongreler gösterdi ki Genel Merkez de,İl ve İlçe Teşkilatları da Ülkemizin Bölünmez Bütünlüğü için var güçleri ile çalışacaklar.
 
 
 
Yurdumuzun her yanı ateş çemberi ile çevrili iken, İç ve dış düşmanlar ile uğraşılırken, Türkiye  adı Dünya da yeniden korku salmaya başlamışken M.H.P. bu süreçte Cumhur İttifakını sağlam tutmak için Tüm teşkilatları ile göreve hazır ve nazır.
 
 
Erzurum da ise Naim KARATAŞ başkan bu işin bayraktarlığına soyunmuş ciddi bir efor sarfediyor Allah yardımcısı olsun.
BU YAZININ EKLENME TARİHİ 22-10-2020
  
Yazarın Diğer Yazıları