Naci Ergen

Zafer Demir değenlendirilmeli

05.01.2016 Naci Ergen

Spor Toto 3. Ligde ikinci yarı ilk hafta müsabakaları önümüzdeki Pazar günü başlıyor. Ligde büyük hedefleri bulunan Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da devre arası Kampı için Antalya’yı mesken Tuttu. Yapılan kongre ardından yeni yönetimin şekillenmesi derken, gözler artık takviye transferlere çevrildi. Sanal ortam’da yeni isimlerin takıma kazandırılması noktasında paylaşımlar yapılıyor. Birçok futbolcu takıma katıldı katılmasına ama nedense bu konuda yeni yönetim’de basın sözcüsü olarak görevlendirilen yöneticimiz bir türlü ortala çıkıp ta açıklama gereksinimi sunmuyor. Kimler gitti kimler kaldı hiçbir bilgi yok?. Kurumsallaşmadan bahsediyoruz yeni bir ekip, yeni bir ruh diyoruz ama “gelen gideni aratır” sözünü de söyletmeden edemiyoruz!...

 

Spor kulüpleri için son yıllarda sportif direktörler veya genel menajerler moda oldu. Malumunuz Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da bu modaya aya uydurmuştu. sportif direktör kulüpler için gereklimi gereksiz mi! Bu tartışıla dursun alsında bu işi çok iyi yapan isimler olduğunu unutmamak lazım. Örnek olarak Süleyman Hurma veya Cem Onuk karşınıza çıkabilir. Kulüplerin menfaatlerini koruyacak, hatalı transferleri engelleyecek, menajerlerin oyununa gelmeyecek hatta ve hatta menajerlerden komisyonlar almayacak sportif direktörler kulüplerinin menfaatlerini her zaman ön planda tutanlardır. Şimdi bunları niye yazıyorum?.

 

Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da geçen dönem sportif direktör pozisyonu vardı. Profesyonel olarak kulübü yönetmeye çalışan Başkan Ali Demirhan bu manada bir isim görevlendirmişti. Ardından ise alınan kötü sonuçların ardından sportif direktör ve futbol şube sorumlularını görevden aldı. Yeni bir yönetim iş başına geldi. Başkan Ali Demirhan futbol şube sorumluluğuna futboldan anlayan iki ismi atadı. Serkan Daş ve Uğur Yürekseven. Peki acaba Başkan Ali Demirhan sportif direktör konusunda yeni bir isimle anlaşacak mı!. İşte bu konuda bir çalışma olursa, yıllarını futbola adayan, futbolun içinde yaşamını devam ettiren ve kulüpte genel idareyi çok iyi yapacak olan isimlerin ele alınması gereklidir. Hem teknik heyete hem de futbol şube sorumlusuna yardımcı olacak kulübün menfaatlerini gözetleyecek bir isim. Peki kim olabilir!. Şimdi yazacağım isim hakkında birileri farklı düşünebilir hatta acaba birilerini ön planamı çıkarıyor? Diyebilir. Oysaki bu yazacağım isimle ne konuştum nede görüştüm.

 

Sadece iyi bir Erzurum’lu ve Erzurumspor’lu olması ayrıca kişiliği ve başarısı ile kulüpte sportif direktör olarak görmek istediğim bir isim. Evet Zafer Demir’den bahsediyorum. Üç kümbetler yani sultan melik mahallesinde büyüyen ve amatör takımlarımızdan Sanayispor’dan Erzurumspor’a, ardından Türkiye’nin değişik takımlarında terlettiği formaların hakkını veren kişiliği ve efendiliği ile takdir toplayan bir isimdir Zafer Demir. Ali Başkan Ve yönetiminden sportif direktörlük konusunda bir çalışma yapılacaksa Zafer Demir’in isminin değenlendirilmesi gerektiğini düşünmüyor değilim. Çünkü Hem Erzurum’lu, hem futbolun sevilen siması hem de işi bilen bir kişi. Eğer böyle bir girişimde bulunulur ve düşünülürse, ayrıca Zafer Demir’inde tabiî ki bu görevi kabul etmesi ile kulüpte farklı bir havanın oluşacağına eminim.

Bu arada sevgili spor adamı Levent Çakmur köşe yazısında Erzurum’daki spor yazarlarını ele almış ve bizleri de bu güzel yazısına dahil ederek onurlandırdım bende kendisine buradan teşekkür ediyorum. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 05-01-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları