Naci Ergen

EYOWF VE İDDİALAR

17.11.2016 Naci Ergen
Erzurum’da 2017 yılının şubat ayında yapılacak olan Avrupa Gençlik Kış Oyunları hazırlıkları geç başladı ve ağır aksak yürüyor. EYOWF öncesi  özelliklede Erzurum’un tanıtımı için bir şeyler yapılması gerekiyordu. Ancak gelinen noktaya bakıldığında sadece ismi ile ön plana çıkan bir organizasyon görünümünde. şimdi sıkı durun! Çünkü öyle iddialar var ki inanın şok yaşayacaksınız. 
 
 
        Bu organizasyon için 40 milyon lira bütçe ayrıldığı açıklandı. 40 milyon lira bütçe ayrıldı ayrılmasına ama iddialar doğruysa bu 40 milyon liranın 30 milyon lirası IT denilen iletişim yarışmalarındaki sonuçların açıklanma sistemine harcandı. Üstüne üstlük yapılan ihalede de yine ali Cengiz oyunlarının oynandığı ileri sürülüyor. 30 milyon liranın sadece bir şirkete verilmesinin ardından geriye kalan 10 milyon lira ile de  konaklama, yemek, ulaşım transferi, şehir tanıtımı, salon iç ve dış görseller gibi birçok gider için harcanacak. 
 
 
              Burada şu soru akla geliyor. 2011 yılında  bütün alt yapısı hazır hale getirilmiş ve iç ve dış mekanlarda canlı yayın ve skorlama için alt yapısı olan tesislerde ne için 30 milyon lira harcanacak?. 
 
 
               Kış sporları federasyonları 2011 yılından sonra yaptıkları Dünya Şampiyonalarında alt yapısı hazır ve kendi sistemlerini kullanarak yaptıkları faaliyetlerde bu kadar para harcanmazken siz ne için ihale yaptınız. Televizyonlardan canlı yayını olmayan sadece 4 kamera ile iç ve dış alanlarda haber nitelikli çekim yapacak ve medya ve yayın işi olmayan bu firmaya neden bu kadar para ödeniyor?. 
 
 
            Organizasyon sonrası bu sistemleri alıp geri götürecek firmaya bu kadar hizmet tutarını nasıl ödüyorsunuz?. Madem satın alsaydınız hiç olmazsa federasyonlar daha sonra kendi yarışmalarında bu sistemi kullanırdı ve bu kadar parada boşa gitmezdi. 10 milyon liraya yapılacak olan bu hizmeti ve sistemlerde federasyona kalacak şekilde olmasına rağmen 30 milyona nasıl ihale ettiniz?. 
 
 
                İhaleyi yaparken Cuma günü 300 sayfalık teknik şartnameyi firmalara dağıtıp (aslında onunda yapılmadığı söyleniyor ama), Salı günü tek bir firmaya ihaleyi anlaşmalımı verdiniz?. 

 

              Gelelim koordinatörlüğe, koordinatörlük şu ana kadar ne yaptı! Kimse bilmiyor. Bu gidişlede bilmeyecek gibi. Herkes havanda su dövüyor. Avrupa Olimpiyat Komitesi her toplantıda verip veriştiriyor. Bizim koordinatörlük yetkilileri ise her şey yolunda diye hemen hemen her gün basına açıklamalarda bulunuyor. Benim asıl anlamadığım konu şu bu kadar iddialar ve bu büyük organizasyon öncesi sayın Milletvekilleri başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen olup bitenlerden hiç mi haberdar değil. Buradan Başta Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımız ve Erzurum milletvekilleri ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmenin bu iddiaları araştırmasını ve birilerinin rant’lanmasına engel olmasını bekliyorum. Şubat ayına az bir süre kaldı. Eğer bu iddialar doğru ise  EYOWF’da kazanan belikli sadece IT şirketi ve ona destek verip ihaleyi kazandıran olacak haberiniz olsun… 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 17-11-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları