Naci Ergen

LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMÜYOR!

27.03.2017 Naci Ergen

Hedefe varmak için kararlı bir o kadarda istekli olmak lazım. Tabiî ki hiçbir zaman büyükte konuşmayacaksın. Evet herkes bir yola çıkarken hedefini belirler. Ancak hedefe giderken önündeki engelleri de aşman lazım. Siyaset ve spor çok farklıdır. Siyasetin sermayesi insandır. Spor’da ise başarı için kazanmaktan başka çaren yoktur. Büyükşehir Belediye Erzurumspor kulüp Başkanı Ali Demirhan, her zaman dereyi görmeden paçalarını sıvamayı iyi beceriyor. Kaldı ki Demirhan, daha ligin ilk yarısında takımı şampiyon yapıp, şehirde öyle bir hava yarattı ki herkes zafer sarhoşluğuna büründü. Devre arası gönderilen futbolcular bir tarafa yerlerine alınan takviye transferler büyük bir hataydı. Üstelik bu transferleri yaparken kim kime sordu! Kim kime danıştı bilen yok?. Bu takımın iyi oynamadığını ve adeta bir canlı bomba olduğunu hemen hemen tüm yazılarımızda belirttik. Ayrıca yönetim’de de büyük bir krizin olduğu ve sayın Demirhan’ın kimseyi kaale almadığı da vurgulamıştık. Takımdaki sorunlar bir tarafa, yönetimde büyük sıkıntıların olması nedeniyle son dönemlerde mülayim kişiliği ile tanınan Zafer Aynalı’nın bile Demirhan ile arasının bozuk olduğunu bilmeyen yoktu. Kulüpte önüne gelene maaş verilmesi deplasmandalar da bazı kişilerin beş yıldızlı otellerde konaklama ve uçak biletlerinin alınması ve de faturalarının kulübe kesilmesi de işin bir başka tarafı!.

 

Sayın Demirhan son yaptığı basın toplantısında “bu takım şampiyon olacak” ifadesini üstüne basa basa söyledi. Sayın Demirhan öylesine kendinden eminki futbol’da sanki “garanti” var gibi mangalda kül bırakmıyor. Gelelim asıl bombaya! Pazar günü maçınız var ve hafta başından beri bu maça antrenmanlar yaparak hazırlanıyorsunuz. Rakip orta sıralarda bulunan pendikspor. Cuma günü son taktik antrenmanı yapılıyor ve takım kampa giriyor. Ertesi gün yani cumartesi günü ter antrenmanının olması gerekli. Ancak teknik heyet ter antrenmanını bile yaptırmıyor. Sebep ise takım yorgunmuş?.. sanki takım üç günde bir maç yapıyor ya ondan dolayı maçtan bir gün önce takıma izin veriliyor?. Böyle bir anlayışta nasıl olurda başarı beklenebilir!.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmenin emeklerine yazık oluyor. Kulübe aktarılan paralar ve verilen desteğin ne kadar büyük olduğunu zaten sağır sultan bile biliyor. Pekiii gelinen noktada bu harcanan paralar ve desteğin karşılığında Demirhan ve yönetimi ne yaptı. Aslında yönetim ibaresini kullanmasak daha iyi olur!. Çünkü kulüpte dört beş kişilik bir grup var ki,masalarda takım şampiyon yapılıyor, yönetimler kuruluyor ve masalarda iş bitiriliyor?.. fazla detaya inmeyeceğim! Çünkü sezon sonuna beklemekte fayda var. Şimdi önümüzde bir play-off hedefi oluştu. Teknik direktör gönderildi ve yeni bir isim takımın başına gelecek. Başkan Demirhan bakalım bundan sonra nasıl bir yol haritası hazırlayacak. Lafla peynir gemisini çok iyi yürüten Demirhan’ın yaşanan başarısızlıktan sonra kamuoyuna nasıl bir açıklama yapacağını da çok merak ediyorum. Çünkü son basın toplantısında başarısızlık durumunda tek suçlunun kendisinin olacağını belirtmişti. Yazımı güzel bir sözle tamamlamak istiyorum. “ÖZÜ DOĞRU OLANIN SÖZÜDE DOĞRU OLUR” 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 27-03-2017
  
Yazarın Diğer Yazıları