Naci Ergen

ŞAMPİYONLUK! NEDEN! NİÇİN! NİYE?

01.05.2016 Naci Ergen

Büyükşehir Belediye Erzurumspor şampiyon oldu. İyisiyle kötüsüyle bir sezon daha sona erdi. Önümüzdeki sezon 2. ligde mücadeleye devam edilecek. Kulüp şampiyon oldu olmasına ama öyle enteresan öyle komik ve bir okadarda öyle ilginç gelişmeler yaşandı ki inanın hiç anlam veremedim. Yönetimdeki kaos’dan mı, gazetecilerin değişik eleştirilerinden mi, sanatçıların küsmesinden mi, siyasilerin boy göstermesinden mi, yoksa hava durumundan mı bahsedelim çözemiyorum. Aslında her şey çok iyi gitmesine rağmen birden bire takımın şampiyonluk özlemini dindirmesinin ardından işler tam tersine döndü.

Yönetimde büyük sorunlar var belli. Turgutluspor maçı akabinde futbol şube sorumlularından Serkan Daş beni telefonla arayarak istifa ettiğini açıkladı. Tabi istifalar yine olacak gibi görünüyor. Zaten ligin bitmesinin ardından da yine bir kongre yapılacağı aşikardı. Çünkü İstanbul kanadı ile Başkan ali Demirhan arasındaki soğukluk bunu gösteriyordu.

Özellikle hafta sonu yapılan şampiyonluk gecesinde Başkan Demirhan ile Süha Dengizek, arasındaki soğukluğu tüm salon gördü. İşin bir başka boyutu, daha doğrusu gündemi en fazla meşgul eden konu İbrahim Erkal oldu. Öyle dedikodular çıktı ki kime inanacağımızı şaşırdık. “yok İbrahim Erkal çağrılmamış. Yok Bengü konser verecekmiş. Yok bilmem ne” yani tam bir krize girdik. Bu konuda öyle iç açıcı ve aydınlatıcı bir açıklamada kimseden gelmedi. Beklentim şuki önümüzdeki günlerde bu konu hakkında birileri çıkarda kamuoyunu bilgilendirir. Şimdi gelelim bir başka mevzuya. Takım şampiyon oldu ama! Sanki siyasiler sahada mücadele etmiş sanki onlar maçları kazanmış ve sanki onlar hep ön planda olmuş gibi kutlamalarda hep siyasilerin ve protokolun reklamı yapıldı. Futbolcular, teknik heyet unutuldu. Haaa yeri gelmişken sayın Erzurum milletvekili ve ak parti genel başkan yardımcısı eski sağlık bakanı prof.dr. recep akdağ’ın kutlamalarda olmaması ve bir kutlama mesajı bile göndermemesi dikkatimi çekti. Ankara’dan bir türlü Erzurum’a gelemeyen Sayın milletvekili Orhan Deligöz’ünde olmaması ayrı tartışılacak bir konu!.

Dedim ya bu hafta çok farklı şeyler yaşadık. Sevinsekmi! Üzülsekmi bilemedim. Beğenende var beğenmeyende. Medya bile ikiye bölünmüş! Birileri başarıyı kutlarken, birileri habire eleştiriler ve değişik iddialar ortaya atıyorlar. Sayın başkana açık bir çağrıda bulunuyorum. Acilen bir basın toplantısı yaparak tüm sorulara cevap vermesini ve gelecekle ilgili düşüncelerini açıklamasını bekliyorum. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 01-05-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları