Naci Ergen

İBRAHİM ERKAL’E VEFASIZLIK!

03.03.2017 Naci Ergen
Türkiye de her ilin kendi kültürü kendi değerleri vardır. Erzurum’un kültürünü ve değerlerini anlatmama gerek yok. Lakin, o kadar çok kültür ve değerlerimiz olmasına rağmen maalesef bu değerlere bir türlü sahip çıkmıyoruz.
 
 
Bakın bir sanatçımız var.
 
İbrahim Erkal.
 
Erzurum’un gönüllü turizm elçisi ve ilimizin tanıtılmasında bugüne kadar yaptığı büyük fedakarlıklar ve özverileri herkes çok iyi bilir.
 
 
İbrahim Erkal birileri gibi şöhret olduktan sonra memleketini asla unutmadı. Aksine zirvede iken bile “memleketim memleketim” dedi. Erzurum için yaptığı besteler, Palandöken için yaptığı şarkı halen daha dillerden düşmüyor.
 
 
Üstelik gerek televizyon programlarında gerekse ilimize getirdiği sanatçı arkadaşları ile ilimizin tanıtımında çok büyük rol oynayan bir isim. Velhasıl kelam bunları zaten inkar eden namert olur.

Gelelim asıl konuya!.

 

Gururumuz gözbebeğimiz İbrahim Erkal, geçtiğimiz günlerde “ÖMRÜM” isimli bir albüm çıkardı. Albümün çıkmasının ardından İstanbul Maltepe Erzurumlular Vakfı Başkanı Süha Dengizek bir kampanya başlattı ve sanatçımızın zirveye çıkması için tüm Erzurumluları bu kampanyaya davet etti.

 

Üstelik sayın Dengizek büyükte bir jest yaparak albüm alacak olan vakıf ve derneklere indirim yapılacağını diğer kısmı ise kendisinin karşılayacağını beyan etti. Kampanya başladı başlamasına ama gelin görünki, Erzurum denince mangalda kül bırakmayan dernek başkanları ve yöneticileri maalesef sadece 15 lira olan albümü almaktan bile kaçındılar.

 

Urfayı kim tanıttı tabiî ki İbrahim Tatlıses.

 

Erzurum’u kim tanıtıyor İbrahim Erkal.

 

Peki bizler kendi değerimiz ve öz evladımız olan İbrahim Erkal’e ne yaptık!. İstanbul’da bulunan dernek ve vakıf başkanları veya sözde birlik başkanları da var. Sadece sosyal medyada boy gösterip çok şey yaptıklarını sanan, ancak gerçekte hiçbir şey yapmayan başkanlar?

 

Size soruyorum İbrahim Erkal’i gördüğümüzde hemen yanına gidip boy boy resim çektirip hava atmasını biliyorsunuz. Onun adının geçtiği sohbetlerde göğsünüzü gere gere “benim hemşehrim” demesini biliyorsunuz.

 

Sadece 15 lira olan bir albümü almak sizin için çok mu zor. Bumu sizin milliyetçiliğiniz. Bumu sizin hemşehrinize bakış açınız veya verdiğiniz değer. Biz biliyoruz aslında İbrahim Erkal’ın albüm satışlarından gelecek paraya ihtiyacının olmadığını.

 

İnanın beklide bu yazıyı yazdığımı görün İbrahim Erkal bana kızabilir. “Niye böyle bi yazı yazdın, Zorlamı albüm satacaz” diye. Maksat albüm satışı değil tabiî ki.

 

Benim dile getirmek istediğimiz şey, Bütünlüğümüzü göstermek ve değerimize sahip çıkmak. Sanırım bunu İbrahim Erkal fazlasıyla hak ediyor. Gerek Erzurum ve gerekse İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, ve diğer illerde bulunan Erzurum’lular hadi gelin gurumuza kendi değerimize sahip çıkalım. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 03-03-2017
  
Yazarın Diğer Yazıları