Naci Ergen

KARADIR ERZURUM BAHTIN KARA

02.08.2017 Naci Ergen
Futbol’da Erzurum’lu gençlerin yüzü gülmüyor. Daha doğrusu sahip çıkan olmuyor. Binlerce lira paralar harcıyoruz, gerek yabancı gerekse diğer illerden futbolcu transferleri yapıyoruz. Bunları yaparken de kendi öz evlatlarımızı gönderiyoruz ve dışa bağımlılık hastalığı devam ediyor.
 
 
Neymiş efendim Erzurum’lu dan bişey olmaz?. 
 
 
Veliler şaşkın! 
 
 
Kendi memleketinin takımında oynamayı hayal eden genç futbolcu kardeşlerimiz, işi bilmeyen ve alt yapıyı görmeyen daha doğrusu önemsemeyen yöneticiler sayesinde futboldan soğuyor hatta futbolu bırakabiliyor.
 
 
Kendi çocuklarımıza hiçbir zaman önem verilmediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Geçmiş dönemler olsun şimdiki zamana bakın Erzurum’lu futbolcular birer birer yok oluyor. 
 
 
Peki neden bu kara tabloyu bir türlü kıramıyoruz!. 
 
 
Bakın size bir örnek vereyim. Yakutiyespor kulübü son yıllarda futbolda çok başarılı işlere imza attı. Hele hele alt yapıyı anlatmama gerek bile yok.
 
 
Altınorduspor’u herkes görüyor. Bugün Roma da forma giyen ve İtalyan medyasının büyük beğenisini kazanan Cengiz Ünder’i futbola kazandıran bir kulüp altınordu. Erzurum’un altınordusu da yakutiyespor’dur.
 
 
Yaş kategorileri ve kaliteli antrenör kadrosu ile 200’ün üzerinde futbolcu adayı yakutiyespor’da yetişiyor. Üstüne üstlük yaş kategorilerinde kazanılan başarıları da kimse görmezden gelemez.
 
 
Kurtulay Öksüz yıllardır yakutiyespor’un başında baş antrenör olarak yüzlerce cocuğumuzu futbola kazandıran ve yeteneklerini geliştiren bir isim. Tabii yanındaki antrenör kadrosunda unutmamak lazım.
 
 
Hiçbir şey olmasa bile Erzurum’lu çocuklara sahip çıkılıyor ve spora kazandırılıyor. Her ne kadar birileri bu başarıları gölgelemek istese bile yinede “iyiler mutlaka kazanıyor”. 
 

 

Şimdi Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a bakalım. Yeni sezon öncesi kadrosunu neredeyse baştan aşağı yeniledi.

 

Erzurum’lu futbolcu var mı diye sorarsanız birilerine göre var bana göre ise yok!. Zafer Demir’in sportif görevine gelmesine en çok sevinenlerden biriydim. Çünkü Zafer Demir Erzurum’lu ve işi bilen bir isimdi.

 

Ancak Erzurum’lu futbolcuların takımdan birer birer gönderilmesinin ardından Zafer Demir’inde neye hizmet ettiğini pek anlamadım!.

 

Buradan yönetici beylere soruyorum.

 

Erzurum, Erzurum diyorsunuz ya? Neden Erzrum’lu çocuklara sahip çıkmıyorsunuz!.

 

Neden bu dışa bağımlılık!.

 

Hedefiniz zaten şampiyonluk değil. Bunu teknik direktörünüz bas bas bağırarak söyledi zaten. Madem amaç ligde kalmaktıysa neden bu kadar transfer ve büyük paralar harcanıyor.

 

U 21 takımında bile Erzurum’lu sayısı üçü beşi geçmiyor.

 

Ayıptır yönetici beyler. Yazıktır günahtır. Kendi çocuklarımızın geleceği ile oynama hakkını size kim verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet sekmen’inde Erzurum aşkından şüphe ediyorum.

 

Futbol’da kulüpte Erzurum’lu çocuklara nasıl davranıldığını neden kimse görmüyor.

 

Erzurum’daki yüzlerce antrenörler neden sesleriniz çıkmıyor. Eyy antrenörler birilerinden icazet almayı bırakın.

 

Kendi memleketinizin çocuklarına sahip çıkın. Bari sahip çıkmıyorsunuz o zaman diğer kulüplere giden Erzurum’lu futbolcuları o kulüplere kötülemeyin!. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 02-08-2017
  
Yazarın Diğer Yazıları