Naci Ergen

BUYURUN BURADAN YAKIN

16.08.2017 Naci Ergen
Türk futbolunda saha ve tribün olayları maalesef  kulüplere çok ciddi zararlar veriyor. Üstelik hem  maddi hem de manevi yönden bu zararlar ortaya çıkıyor.  İşin ilginç yanı üç beş kendini bilmez yüzünden kulüpler hem birlerce liralık para, hem de saha kapatma cezası alıyor. Özellikle son oynanan Süper Kupa finalinde Atiker Konyaspor ile Beşiktaş arasındaki maçta bıçaklar bile çekildi.
 
 
Varın gerisini siz düşünün.  
 
 
Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da, birkaç kendini bilmez futbol katili yüzünden çok cezalar çekiyor. Alın size Balıkesirspor maçı!. Futbol federasyonu cumartesi günü oynanacak olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor Balıkesirspor maçının seyircisiz oynanacağını açıkladı. 
 
 
        Sebep tribün olayları. Yani seyircisiz müsabaka cezamız var?. işin birinci yanı?. 
 
 
Önce şu kendini bilmez bilinçsiz taraftarlara bi çözüm diyorum ama kim bulacak ve nasıl bir çözüm olacak oda merak konusu?. 
Evet maça gelirken beklide bilet almadan  yeni beleş maça giren bu kendini bilmez futbol katilleri müsabaka esnasında gerek sahaya girmeleri ve gerekse attıkları yabancı maddeler ile kulübe büyük oranda zarar verdiler. Hal böyle olunca da federasyon cezayı kesti. 
 
 
                     Futbol katili birkaç kendini bilmez sözde taraftarlar yüzünden maalesef kendi evimizde oynayacağımız ilk maçımızı seyircisiz oynamak zorunda kaldık. Futbol katilleri şimdi bir yerlerinize  kına yaksınlar.  Taraftarlık stada gelip küfür etmekle sahaya atlamakla olmuyor. Avrupa liglerini izleyin. Adamlar mağlup olan ve kötü oynayan takımlarını bile alkışlayarak soyunma odasına gönderiyor. 
 
 
 
                    Peki ya sizler ne yapıyorsunuz!.
 
 
Daha maç başlar başlamaz küfürler, hakaretler ve sahaya dalmalar… aslında tribünde sağ duyulu taraftarlar biraz sorumluluk alsa kötü niyetli futbol düşmanı sözde taraftarları engellerler. Ama maalesef  öyle bir bananecilik var ki sonuçta “kulüp nasılsa cezayı ödüyor” mantığı ile hareket ediliyor. 

         

 

                  Gelelim bir başka skandala?

 

Takımımız büyük bir başarı göstererek 1. lige yükseldi. Liglerin bitmesinin ardından haftalar hatta aylar geçti. Peki stad konusunda hazırlıklar yapıldı mı?.

 

Bizimkiler sadece saha zemini ile ilgilendikleri için maalesef stadımız lige hazır olmadı yani lige yetişemedi!. Evet bir passolig kartları nedeniyle ilk maçımızı Elaszığ’da oynayacağız. Sebep ise stadımızdaki  turnikelerde passolig makinalarının olmaması?.

 

Bir sonraki maçımızı nerde oynayacağız? Diye  sorarsanız valla eğer turnikeler yapılmazsa yeni passolig  makinaları  konmazsa ya Trabzon Yada Rize de oynamak zorunda kalacağız. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 16-08-2017
  
Yazarın Diğer Yazıları