Naci Ergen

DSİ’DE KİME İNANACAĞIZ!

09.10.2014 Naci Ergen

İnsanların spor yapma hakkını kısıtlamak kimsenin haddine değildir. Hele hele devletin imkanlarını kullanarak ve de resmi kurumların sosyal tesislerini babasının çiftliği gibi görmek hiç kimsenin haddine değildir. Bakın uzun zamandır Dsi Bölge müdürlüğü kampüsü içerisinde yer alan spor salonu sözde müfettiş raporu doğrultusunda giderlerinin fazla olduğu gerekçesi ile hem kurum personeline hemde halka kapatılmıştı. “unutmadan üçüncü yazımın ardından spor salonu personele açıldı”…

Müfettiş raporunda “ elektrik, su ve ısınma giderleri fazlaymış?”. Nasıl giderler fazlaysa bende merak ettim. Salonun ısınması merkezi sistem. Yani kampus te kaloriferler yandımı her yer aynı ısınıyor. Su, kuyu suyu, yani bedava, geriye bi elektrik kalıyor. Onu da müsaade etsinler de kulüp ödesin. İşte müfettişin raporuna verilmesi gereken cevap buydu. Ama nedense müfettiş karşısında Dsi yetkililerinin galiba dilleri tutulmuş. Sporu sevdiğini iddia eden ve spor salonunu babasının malıymış gibi kendisine kullandıran Bölge Müdürü Sabahattin Çapkınoğlu, bu rapora istinaden halkın spor yapma imkanını elinden aldı.

Yazıyı fazla uzatmayacağım. Bir araştırma yaptım, Dsi spor salonunda yaşam boyu spor yapan Remzi Ertek, raporu tutan Ankara’daki müfettiş ile görüşmüş. Müfettiş, “ ben salonu kapatın falan demedim. Sadece giderlerin fazla olduğunu ve bunu da kulübün karşılaması gerektiğini ifade ettim. Yani salonun kapanması ile benim alakam yok” demiş. Ey bölge müdürü bumu senin spor sevgin!. Bumu senin spor’a ve spor yapmak isteyenlere bakış açın!. Demişlerdi de inanmamıştım! “müdürün arkası kuvvetli” diye. Demek ki diyenler haklıymış. Baksanıza Vali bey, Milletvekili ve Genel Müdür bile sökmüyor Çapkınoğlu müdüre?..

Biz kime inanacağız? Bir tarafta müdür! Diğer taraf’ta müfettiş?.

Haaa bu arada bölge müdür yardımcıları var sporu seven ve halka kapatılan spor salonunda bol bol spor yapan!. “ağaya beleş”ya!. Salonun halka kapatılması müdür yardımcılarına yaramış bes belli. Sevgili müdür yardımcılarından ömer Faruk kılıç, acaba son dönemde kaç kilo verdiniz!. Salondaki aletler güneş enerjisi ile çalışıyor herhalım?. Duşu da salon damı alıyorsunuz yoksa lojmanınız damı!. Gerçi ikisi de “kuyu suyu”? yani BELEŞ… Bu arada sayın kılıç, siz halka kapatılan salonda spor yaparken rahatsız olmuyorsunuz değil!. Gerçi niye rahatınız bozulsun ki, ses yok, gürültü yok, emir erinizde yanınızda? Havlunuzu da taşıyan var mı bu arada?. Ey Erzurum yazık ki ne yazık. Kimlere kalmışsın.

Uzun zamandır Dsi spor salonundaki bu skandalı gündeme getirip duruyorum. Belki içinizden birileri derki “yeter yaa sende taktın bu Dsi’ye”. Haklı olabilirsiniz. Ancaaakkkk yıllardır halka açık olan ve insanların severek spor yaptığı salon, şimdi beyefendilerin keyfiyatlarına göre kullanılamaz. O salon spor yapılması için açıldı. Kimsenin babasının malı da değil.

YÖNETİM UYUMA KULÜBÜNE VE SALONUNA SAHİP ÇIK!

Dsispor yönetimine de akıl sır erdiremiyorum. Tüm bu olup bitenlere karşı hala nasıl sessiz kalıyorlar anlamış değilim! Ey başkan ve yönetim kurulu daha ne kadar sessiz kalacaksınız. Faaliyetiniz kalmadı bee. Kulübün karizması yerlerde. Sizler ne yer ne içersiniz Allah aşkına!... bir yanda istifalar bir yanda salonun elinizden alınması bellikli sizi hiç rahatsız etmiyor. Sözün özü, “ ortada bi yalan dolan dönüyor ama kim yalancı kim doğrucu onu da önümüzdeki yazıda dile getirecem… 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 09-10-2014
  
Yazarın Diğer Yazıları