Naci Ergen

Gerçeğim değişmeyecek!

05.02.2015 Naci Ergen

Bugün 29 ocak 2015. Erzurumspor’umuzun doğum günü yani. Koca çınar tam 47 yıl önce bu tarihte kuruldu. Mavi beyaz renkleri ve çift başlı kartal logosu ile Türkiye de örnek kulüp oldu. Türk futbolunda Erzurumspor dendimi  işin rengi değişirdi. Hele hele eski adıyla cemal gürsel deplasmanı rakiplerin korkulu rüyası idi. Rakip futbolcular erzurum’da sahaya çıkarken korkudan ayakları titrerdi. İhtişamlı taraftarları ve büyülü atmosferi ile Erzurum deplasmanı büyük takımların bile kabusu olmuştu. 1968 yılında kurulan göz bebeğimiz biricik sevdamız Erzurumspor’umuz son on yılda eridi tükendi ve türk futbolundan silindi. Evet birileri istedi ve öz Erzurumspor’umuz kapandı. Daha doğrusu kapatıldı.

                     Bugün sevgilimin doğum günü. Bugün ilk göz ağrımın yaş günü. Ve bugün Erzurumspor’umun ölüm günü. Evet dernekler masasından gele bir yazı beni derinden kahretti. Gerekçe kulübün iki kez üst üste kongre yapmamasından dolayı fesh olduğu idi. Yani kanunlar gereği Erzurumspor bir darbede dernek masasından yemiş ve artık tamamıyla Türk futbolundan silindi. Gözünüz aydın Erzurumspor düşmanları. Gözünüz aydın siyasiler. 

                          1968 yılında kurulan ve 30 yıllık rüyasını gerçekleştirerek Süper Lig’e çıkan ardından ise yine Bank Asya ve İkinci Lig’de varlığını sürdüren, bizlere zevk veren, bizleri üzen, bizleri sevindiren bir kulübümüz vardı. Aşıktık mavi-beyaz renklere. Aşıktık Erzurumspor ismine. Seviyorduk ölesiye.

Deplasmanlarda alemin kralı bizdik. İsmi ile itibar en üst seviyede idi. Futbolcular Erzurumspor’da oynamak için can atardı. Mavi-beyaz formayı giymek için para hep ikinci planda kalırdı. Seviyorduk Erzurumspor’umuzu. Seviyorduk kulübümüzü. Kaliteli yönetimler, kaliteli teknik adamlar ve kaliteli futbolcularımız vardı. Ta ki Necmi Akalın yönetimine kadar… Sonrası belli anlatmaya gerek yok. Sırf Erzurumspor’da başkan veya yönetici olmak uğruna kulübümüz bugün Türk futbolunda yok. Kimseyi eleştirmek ve geçmişi irdelemek artık doğru değil. Şehir olarak biz istedik Erzurumspor’un kapanmasını. Birkaç fedakar taraftar dışında kimse ilgilenmedi Erzurumspor ile. Siyasiler zaten hiç olmadı Erzurumspor’un yanında. Bürokratları hiç kaale bile almamak lazım. Artık çok geç. Erzurumspor sadece isim olarak hafızalarda. Gerçek mavi-beyaz renkleri özledik. Gerçek Erzurumspor ismini telaffuz edemiyoruz. Hiçbir futbol müsabakasından zevk almıyoruz.  Daha doğrusu alamıyoruz. Çift başlı kartalın karizması kalmadı. Bir kulübü yaşatmayı beceremedik. Erzurum kendi takımına sahip çıkamadı. Kimse didinmedi uğraşmadı. Sonuçta Erzurumspor artık yok.  Profesyonel maçlar hiç zevk vermiyor. Erzurumspor’umuz sahada olmayınca futbol keyif oyunu olmaktan çıkmış. Yani dünyanın çivisi çıkmış. Biri üçüncü ligde imiş biri bal liginde imiş bana ne?. Erzurumspor olmayınca umurumda mı futbol.  Erzurumspor’un kapanmaması için hiçbir çaba sarf etmeyen ve de kapanması için mücadele edenlerden Allah hesap sorsun.  Erzurumspor’umuzun günahı neydi. İlimizde Üniversiad oyunları yapıldı. Milyarlar aktı. Peki ne oldu. Sormak lazım acaba Erzurumspor’un yaptığı reklamın üçte birini yapabildik mi. Erzurumspor ismi birilerine bu kadar basit miydi. Yazıklar olsun… Erzurumspor ismi hiçbir zaman silinmeyecek. İçimizdeki Erzurumspor sevgisi hiçbir zaman yok olmayacak. Mavi beyaz renklerimizi hiç kimse başka renklere çeviremeyecek. Seni seviyoruz Erzurumspor. Seni özlüyoruz Erzurumspor.  

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 05-02-2015
  
  • Uğur YÜREKSEVEN 04.03.2015 08:03:00

    Eline kalemine sağlık abim çok güzel ifade etmişsin ama ne yazık ki memleketin en büyük kanayan yarası halen çünkü bu konuda bir çok insanımızın içi yanıyor ah Erzurumspor diyor. Teşekkürler abi teşekkürler...

Yazarın Diğer Yazıları