Nurullah Pala

Demirhan 2. Özel ve Ilıcalı vakası olur mu?

06.08.2015 Nurullah Pala

Gerçekte öyle değil ama taraftarın gözünde BB Erzurumspor adeta bir Real Madrid, Barcelona gibi ve şehirde de bu  hava estiriliyor. Günlerdir Erzurum’un gündemini meşgul eden olağanüstü kongrenin yankıları sürüp, gidiyor. Böyle gideceğe de benziyor. BB Erzurumspor’da kongre skandalı öncelikle başlamada yaşandı. Gazete ilanında kongrenin başlama saati 18.00’di, sonra Başkan adayı Ali Demirhan’ın havayolu ile Erzurum’a geleceğinden dolayı kongre saat 19.00’a ertelendi. Buna da ‘Eyvallah’ dedik. Saatler 19.00’u gösterdiğinde henüz kongre başlamamıştı. Sonra bir ses yükseldi, buyurun üst salona şeklinde bir ses yankılandı. Çıktık Necip Fazıl Kısakürek Kongre Salonu’na saatler 19.30’u gösterirken, start verildi, olağanüstü genel kurula. Tam bir buçuk saat sıcak ve bunaltıcı havada kongrenin başlamasını bekledik. Sözü uzatmayalım kongreye geçildi. Divan teşekkülü, saygı duruşu, İstiklal Marşı, konuşmalar derken seçime geçildi. Bir tek liste Divan’a sunuldu. Yani birileri o listeyi akıl edipte fotokopi ile çoğaltıp, basın mensuplarına ve ilgililere dağıtmadı. Yani Erzurumspor tarihinde ilk kez bir kongre salonundan yönetim listesinin yer aldığı bir liste ile ayrılmadık, düşünebiliyor musunuz?

Aslında bu problemler, sonrasında yaşanan skandalın yanında devede kulak kalır. Yani düşünün ki; Bir kulüp başkanı hem de Avukat, yani bir hukuk adamı kanunlardan bi haber hareket etmiş. Bunu da Kanal 25 Televizyonu’ndan deneyimli meslektaşımız Naci Ergen gün yüzüne çıkarttı. Araştırmacı gazetecilik örneğini sergileyerek, 5216 Sayılı  Büyükşehir Belediyeler Kanunun 17. Maddesi gereği Belediye Başkanları spor kulüpleri ve derneklerde başkan ya da yönetim kurulunda yer alamaz, maddesini köşesine konu etti ve büyük skandalı ortaya çıkarttı, kendisini kutluyorum. Pusula gazetesi muhabirlerinden Muhammet Tarhan da, bu skandalı haberleştirdi.  Yani Avukat Ali Demirhan’ın listesinde yer alan Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ve Aziziye Kaymakamı M. Cevdet Orhan, bu kanun gereği listede yer almayacaktı ama aldılar. Belki de bu köşe yazımı kaleme aldığımda Sayın Orhan ve Sertoğlu istifa dilekçelerini sunmuşlardır. Belki de bu akşam yapılması muhtemel yönetim kurulu toplantısında sunacaklardır. Bu iki isim istifa edecek, yerlerine yönetim listesindeki ilk isimler dahil olacak. Bu isimlerden biri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdürü Ahmet Dal, diğeri de ERTANSA Genel Müdürü Yasin Deniz olacak büyük bir olasılıkla…

Evet!…Skandalların yaşandığı kongrede Kulüp Başkanlığına seçilen Avukat Ali Demirhan’ın, TFF, Profesyonel Disiplin Kurulu’nun verdiği ve onanan 3 maçlık seyircisiz oynama cezasını kaldırmak için çalışacağını söylemesi benim ve benim gibi düşünenlerin garibine gitti, Vesselam…

Evet Demirhan’ı henüz tanımıyoruz, kişiliği dört dörtlük olabilir, iyi bir Erzurumlu olabilir. Aslında herkes kendine göre en iyi Erzurumludur. En iyi Erzurumlunun kıstası yok ki… En iyi Erzurumlu kanımca rant gözetmeksizin, Dadaşlık ruhunu benimseyen ve şehrine menfaatli işlere imza atan birisidir. Demirhan’ın listesinde de iyi Erzurumlular olduğunu çok iyi biliyorum. Örneğin İstanbul’da ikamet eden İSTON Genel Müdürü Ahmet Ağırman’ın ne kadar bir Erzurum sevdalısı olduğunu yakinen bilenlerden biriyim. Yönetimin Erzurum kanadında da çok iyi Dadaşlar var, bundan en ufak bir kuşkum yok. Onlara birileri emri vaki yaptı, onlarda yönetimde yer almak zorunda kaldılar.

Evet günahı ile sevabı ile bir olağanüstü kongreyi geride bıraktık. Ali Demirhan başkan oldu. Yeni yönetimi belli oldu, artık bu saatten sonra oturup kongreyi günlerce tartışmanın bir anlamı yok. Demirhan ve yönetimine yürekten başarılar diliyoruz. İnşallah başarılı olarak şehrin şampiyonluk özlemine son verirler. Takımı bir üst lige taşırlar, bizlerde alkış tutarız. Şimdi insanların aklında bir soru işareti var. O da acaba Ali Demirhan ikinci bir Tevfik Özel ya da Bekir Ilıcalı vakası olabilir mi?… İşte sorun burada onu bekleyip göreceğiz. Çünkü zaman her şeyin ilacı… Ama yıllar önce Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Tevfik Özel ve Bekir Ilıcalı’yı ithal ederek Erzurumspor’un başına getirmişti. Şimdi de aynı yolu  mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen tercih etti.  Hemen belirteyim Tevfik Özel ile yıldızım hiç barışmadı. Ama kendisine Erzurumspor başkanı olarak her zaman saygı duydum. Bekir Ilıcalı ise çok farklıydı. Çok büyük özveriler yaptı, ancak büyük şanssızlıklar yaşadığı için başarılı olamadı. Bunda kendisinin de payı oldu. Çünkü şampiyon olabilecek bir takımı Play-Off maçları öncesinde dağıtıp, sonrasını toparlayamadı. Sonunda da hem Özel, hem de Ilıcalı kulübün sırtına borç kamburu yükleyerek gittikleri için o kulüp kapandı. Erzurumspor özellikle iki ismin alacaklarından feragat etmedikleri için yok olup gitti. Demirhan ve ekibinin öyle bir şansı olacağını sanmıyorum. Çünkü BB Erzurumspor her şeyden önce bir kurum takımı ve denetimi çok farklı olacak. Bu yüzden diyorum ki, Ali Demirhan ikinci bir Tevfik Özel ya da Bekir Ilıcalı vakası olur mu? onu bekleyip görmekten başka şansımız yok. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 06-08-2015
  
Yazarın Diğer Yazıları