Nurullah Pala

Deplasmandan gelen puana rağmen…

07.11.2016 Nurullah Pala

Cumartesi günü adeta bir gözümüz televizyondaki Sivas Belediyespor-BB Erzurumspor maçında bir gözümüz de Cirit Süper Kupa Finali’ndeydi…

 

Cirit Süper Lig Kupa Finali dedim, yanlış söylemedim, Sakın şaşırmayın.

 

Bu sezon ilk kez Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Cirit Süper Ligi düzenledi. Finalleri de Ankara Hipodromunda oynandı.

 

Erzurum Akıncılar Atlıspor’un şampiyonluğu ile biten maçlar sonunda hiç Erzurum Büyükşehir Belediyesi boş durur mu?...

 

Durmadı tabi…

 

Büyükşehir Belediyesi de ‘süper’ bir karar aldı.

 

Ata sporumuz ciridi yaşatma ve cirit takımları destekleme adına, ismine ‘Süper Kupa Finali’ dediği cirit maçı oynattı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in maddi destekleri ile Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürlüğü’nün organize ettiği, Cirit Süper Kupa Finali nefes kesti.

 

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün de desteklediği organizasyonda Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Emin Öz ile Spor Müdürü Muzaffer Şahin, atlı ciritte ödülleri takdim etti.

 

Ata sporumuz Ciridi desteklediği ve yaşatılması adına önemli bir hamle yaparak, süper bir projeye imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen ile ekibini kutlarız.

 

***

 

Evet!...Bir yandan Cirit Süper Kupa finalini yaşarken, diğer yandan Sivas Belediyespor-BB Erzurumspor maçını da televizyon ekranlarından takip ettik.

 

İlk yarıda Fatih Gül’ün jeneriklere girecek olan muhteşem golü ve Mehmet Albayrak’ın filelerle buluşan vuruşunda bir anda skor üstünlüğüne 2-0’a getiren ve artık farka gider gözü ile bakılan BB Erzurumspor ikinci yarıda peş peşe kalesinde gördüğü gollerle skorun 2-2’ye gelmesine neden oldu.

 

Tabi bunun birinci nedeni BB Erzurumspor’un oyun ritmindeki düşüşü oldu.

 

İkinci nedeni hakemlerin kötü yönetimi özellikle de orta hakem Mustafa Kürşat Filiz’in, akıllara zarar veren Dadaşların aleyhine çaldığı penaltı düdüğü belki de Sivas’ta kaybedilen iki puanın en büyük faktörüydü.

 

İnanın Filiz’in verdiği penaltı kararına kargalar bile gülerdi.

 

Filiz, Dadaşların alacağı üç puanı filizlenmeden yok etti.

 

Üçüncü nedeni ise Sivas Belediyesporlu oyuncuların, zırt-pırt sakatlık bahanesi ile kendilerini yere atmaları ve oyunu soğutmalarını sayabiliriz.

 

Orta hakem o kadar kötü bir yönetim sergiledi ki, inanın futboldan hiç anlamayan sade bir insan bile ekrana baktığında BB Erzurumspor’un saha içinde hakkının gasp edildiğini görebilirdi.

 

Bir takımın hakkı ancak bu kadar saha içinde yenilebilir, buna tanık olduk.

 

Ev sahibi takımdan Emrah, ikili mücadele kendini yere atıyor. Hakemin sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle sarı kart göstermesini beklediğimiz anda BB Erzurumspor aleyhine çalınan penaltı düdüğü inanın takımın gardını düşürdü.

 

Diyeceksiniz ki, Dadaş haksız bir penaltının altından kalkamaz mıydı?...

 

Kalkardı tabi, ama ve sahibi oyuncular en az 10-15 dakikaya sakatlık bahanesi ile çalınca, bunun altından nasıl kalkılabilir ki;

 

Bir de 2-0’den 2-2’ye gelmiş bir takımın nasıl bir demoralize olduğunu varın siz hesaplayın…

 

Sonuçta deplasmandan alınan 1 puan üstelikte en az senin kadar iddialı olan, ancak sana saha içinde Real Madrid gözü ile bakan bir takımdan puan alıyorsun, ama bu 1 puan senin taraftarını kesmiyor.

 

Nedeni çok açık!, senle birlikte zirve mücadelesi veren takımlar maçlarını kazandı da o yüzden…

 

Evet!...Henüz zirve yarışında hiçbir şey kaybetmemişken, aradaki puan sadece dört olmasına rağmen, rakiplerin galibiyet alması moralleri bozdu.

 

Sırf bu nedenle deplasmanda alınan bir puana sevinmemiz gerekirken, sevinemiyoruz…

 

Yine de yenemiyorsan, yenilmeyeceksin mantığını güdenlerdenim.

 

Şimdiden Çarşamba günkü Zonguldak maçında Dadaşlara başarılar diliyorum.

 

Haydi taraftar maça… 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 07-11-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları