Nurullah Pala

Rio yolunuz açık olsun pehlivanlar

29.04.2016 Nurullah Pala

Önceki gün Erzurum’da Hakan Ünsal, Oğuz Çetin, Ali Gültiken ve  Ersin Düzen rüzgarı esti. Biri spor spikeri olarak ünlendi ve şu an TRT’de Stadyum programını sunuyor.

 

Diğer konuklar ise Türk Futbolunun yaşayan efsaneleri Galatasaraylı Hakan Ünsal, Fenerbahçeli Oğuz Çetin ve Beşiktaşlı Ali Gültiken di…

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın güzel projelerinden biri olan ‘Tecrübe Konuşuyor’ programı kapsamında Erzurum’un konuğu oldular.

 

Şovdan uzak sıcak kanlılıkları ve samimiyetleri ile Dadaşların konuğu olan eski yıldızlar gençlerle buluşmanın ve onların heyecanını paylaşmanın mutluluğunu yaşadılar, Dadaşlar diyarında…

 

Beşiktaş’ın efsane MAF üçlüsünden Ali Gültiken, attığı gollerle hafızalara kazınan isimdi.  Oğuz Çetin Fenerbahçe ve Milli takımlarda attığı milimetrik paslarla 1990’larla 2000’li yıllara damga vuran yıldızdı. Hakan Ünsal ise modern futbolda akıl, dinamizm, güç, kuvvet ve hırsı bizlere yansıtan bir sol kanat oyuncusuydu. Üçünün de Milli takıma katkıları çok büyüktü.

 

Özellikle Hakan Ünsal, dünya üçüncülüğü yaşayan bir futbolcu apoletini omzunda taşıyan yıldız olarak gelmişti, Erzurum’a…

 

TRT’nin beyefendi ve sempatik spor spikeri Ersin Düzen ile eski yıldızlar Erzurum’da unutulmaz anlar yaşarken, genç nesillere de tecrübelerini, futbolda yaşadıkları acı tatlı anları anlattı.

 

Kısacası güzel anlar yaşandı Salı günü Erzurum’da…

 

****

 

Futbolda BB Erzurumspor’un şampiyonluğu, Hentbolda Aziziye Belediyesi Termalspor’un Süper Lig’e yükselme zaferi ile büyük sevinç yaşayan Dadaşlar, Ata sporumuzda iki pehlivanın Rio bileti almasının mutluluğunu yaşadı.

 

Önce Pasinlerli (Hasankale) İbrahim Bölükbaşı 97 kiloda olimpiyat vizesi aldı, ardından da Oltulu Yakup Gör 65 kiloda Rio biletini kaptı.

 

İki Dadaş güreşçi 2016 Brezilya Rio Yaz Spor Olimpiyatları’nda Türkiye adına güreşte madalya umudu olacak.

 

Bizleri ekrana kilitleyip, uykusuz bırakacaklar, ama kendilerinden kürsü beklediğimiz kesin…

 

Tabi ki, Türkiye ilk kez yaz olimpiyatlarına geçtiğimiz dönemlerden daha çok sporcu ile katılacak ve bu bizim için gurur vesilesi…

 

Erzurumlu iki güreşçinin olimpiyat vizesi alması ve birde uluslar arası güreş hakeminin Rio’da görev yapacak olması Dadaşlar açısından çok daha önemli olacak.

 

Dünya Güreş hakemimiz Yusuf Sadri Kishalı’nın Rio’da final maçları yöneteceğine inancımız tam. Şimdiden kendisine başarılar diliyoruz.

 

Tabi gözümüz kulağımız 97 kiloda mindere çıkacak İbrahim Bölükbaşı ile 65 kiloda güreşecek Yakup Gör’e daha çok takılacak.

 

Çünkü olimpiyat minderinde dünya Erzurumlu pehlivanların gücünü ‘Gör’ecek…

 

İki pehlivanı da çocukluklarından beri tanıyorum. Beyefendi çalışkan ve dürüst sporcular, düzgün çocuklar…

 

Büyüğüne saygılı, küçüğüne saygılı iki genç…

 

Bugünlerde kutlamaya hazırlandığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası öncesinde, Atatürk’ün, “Ben Sporcunun Zeki Çevik ve Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim” sözüne en iyi örnek Erzurumlu İbrahim Bölükbaşı ve Yakup Gör olsa gerek…

 

Ata sporumuz minderde kendilerini en iyi yetiştiren iki güreşçinin Rio’da başarılı olacaklarından en ufak kuşkum yok.

 

İnanıyorum ki, hem Yakup, hem de İbrahim kürsüye çıkacak.  Ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandırıp, milli marşımızı okutacak. Bizlerin de göğsünü kabartacak.

 

İki pehlivanı yetiştiren ve bugünlere getiren başta aileleri, antrenörlerine ve kulüplerine teşekkür ediyoruz.

 

Rio yolculuğunuz şimdiden hayırlı olsun. Başarılar Dadaş pehlivanlar…

 

Allah, gücünüze güç, kuvvetinize kuvvet, başarınıza başarı katsın.

 

Madalyanızın rengi sarı olsun İnşallah…

  

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 29-04-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları