Nurullah Pala

Sporda da öncü ATAUNİ

08.06.2020 Nurullah Pala
Türkiye’nin en seçkin eğitim yuvalarından biri kuşkusuz Atatürk Üniversitesi…

 
Adı gibi öncü bir Üniversite, Atatürk Üniversitesi…

 
Aynı zamanda gazetemizin yazarı da olan ve yazılarını büyük bir hayranlıkla zevkle okuduğum Berhan Yılmaz Hocanın paylaşımında gördüm, Erzurum’un gurur kaynağı Atatürk Üniversitesi’nin 63 yaşında olduğunu…

 
Aynı zamanda diş profesörü olan değerli ağabeyimiz başarılı bilim insanı Prof. Dr. Ahmet Berhan Yılmaz, çok güzel özetlemiş eğitim, bilim, kültür ve sanat yuvası ATAUNİ’yi…

 
Ne diyor Berhan Hoca; “Dünyaya, Bölgemize, Ülkemize, Şehrimize ışık ve yol gösterici olan, Yüzbinlerce öğrenci, binlerce akademisyen yetiştiren, öğrencilerini, akademisyenlerini yurdun dört bir tarafına, vatana, millete, diğer üniversitelere hizmet etmeleri için gönderen… Son 39 yıllık sürecini bire bir, çok yakın yaşamış olan bir bilim adamı olarak vatana, millete, dünyaya, Erzurum’a hizmet yolunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Atatürk Üniversitesi’nin 63. Kuruluş Yıldönümünü bütün yüreğimle kutluyorum.”

 
***

 
Evet, yarım asrı çoktan geride bırakan Atatürk Üniversitesi yerleşkesi ve donanımı ile bölgenin de hamisi olan bir üniversitedir.

 
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 1 Kasım 1937 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclis’inde yasama yılını açış konuşmasında Doğu Anadolu’da büyük bir üniversite kurmanın gereğini ifade ederek, bu husustaki çalışmaları başlatma talimatı vermişti.

 
Belki atamızın ömrü vefa etmedi, ama Erzurum’a 1957’de kuruldu O, Üniversite…

 
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Kurtuluş Savaşı’nın Baş Kumandanı ve Erzurum kimliği taşıyan Atatürk’ün adını taşıyan bu ulu çınar dünya var olduğu müddetçe eğitim, bilim, sanat, kültür ve spor alanında bilgili donanımlı insanlar yetiştirmeye devam edecektir.

 
***

 
Bugün onlarca öğretim üyesi ve Rektör verdiği Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile birlikte eğitim anlamında Türkiye’nin markası olan Atatürk Üniversitesi spor da öncü üniversite olma şiarını benimsemiş bir Üniversite’dir.

 
***

 
Atatürk Üniversitesi,  bugüne kadar bir çok kez şehrimizi kulüpler düzeyinde voleybol, basketbol, Hentbol ve güreş gibi takım sporlarında temsil etmiş bir kurumdur.

 
Ayrıca Üniversiteler(ÜNİLİG) spor karşılaşmalarına da hep damga vuran bir Üniversite olmuştur, ATAUNİ…

 
***

 
Özellikle 2011’de Erzurum’da yapılan  Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları (UNIVERSIADE) ile birlikte kabuk değiştiren Atatürk Üniversitesi kış sporlarında zirvenin tek sahibi olmuştu.

 
Üniligde kayak, curling, buz hokeyinde şampiyonluklara ve kupalara ambargo koyan ATAUNİ, boksta ve güreşte de Türkiye’nin en büyüğü olmuştur.

 
Atatürk Üniversitesi’nin başarısı bunlarla sınırlı değil…

 
Basketbolda, voleybolda, karatede, atletizmde, judoda, futbolda, futsalda, kick boksta, hentbolda, bowlingde, halk oyunlarında ve daha bir çok spor branşında kürsüye çıkmıştır ATAUNİ…

 
***

 
Tabi Atatürk Üniversitesi son yıllarda spor branşlarında birbirinden değerli öğretim üyesi ve araştırma görevlisi antrenörler sayesinde başarılı derecelere imza atarken, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı da sağladığı maddi manevi desteklerle elde edilen başarılarda baş rol oynamıştır.

 
Ömer Hoca’ya verdiği destekler ve sağladığı imkanlar için kocaman Teşekkürler.

 
Tabi ekibine de…

 
Evet! Erzurum’un yüz akı Atatürk Üniversitesi’nin 63’üncü yaşını kutlarken, adı gibi sporda da önce olan ATAUNİ’ye başarılar diliyorum.

 
Sen çok yaşa Atatürk Üniversitesi.

Nice 63’lü senelere… 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 08-06-2020
  
Yazarın Diğer Yazıları