Nurullah Pala

Erzurum için lig yeni başladı

19.09.2016 Nurullah Pala
Lig BB Erzurumspor için yeni başladı diyebiliriz, Cumartesi gecesi oynanan Konya Anadolu Selçuk maçından sonra…
 
 
Evet!...3. Lig’de şampiyon olan Dadaşlar, yeni bir kategoride sahne alıyor ve de iki haftayı aslında lige alışma dönemi olarak da değerlendirebiliriz.
 
 
Öyle ya yeni transferler vardı, sistem oturtulmaya çalışıyordu. Bu süreç epey bir vakit aldı. 
 
 
Aslında ligin bitimi ile birlikte hız kesmemişti, BB Erzurumspor… 
Hazırlık maçlarındaki performansı şahane idi… Yani hazırlık maçlarını bir turnuva sayarsak, Erzurum 3. Lig’de kaldırdığı şampiyonluk kupasından sonra yaz sezonunu bir kupa ile kapatmış olabilirdi. Hazırlık müsabakalarındaki skorlar lige sirayet etmemişti, Anadolu Selçuk maçına kadar…
 
 
Evet!...Cumartesi günü oynanan maçta tribünler yine dolmuştu, taraftarın futbolculara gösterdiği sevgiden daha büyüğünü Efsane Kaptan Zafer Demir’e göstermesi kanımca geceye damga vuran bir durumdu.
 
 
Erzurumspor’la Süper Lig sevinci yaşayan ve profesyonelliğin cilvesi antrenör olarak memleketinin takımı BB Erzurumspor’a rakip olan Zafer Demir’in tribünlere çağrılarak sevgi gösterilerinde bulunulması çok güzeldi.
 
 
Çünkü Zafer ve Zafer gibi efsaneler bize her zaman lazım.
Evet!...BB Erzurumspor-Konya Anadolu Selçuk maçında ikin ayrıntı daha gözden kaçmadı. Biri onursal başkan Mehmet Sekmen’in uçaktan iner inmez, Kazım Karabekir Stadı’na koşmasıydı. 
 
 
Bir diğer konuda Teknik Direktör Ahmet Yıldırım’dı, Kurban Bayramı günü Babası Dursun Yıldırım’ı toprağa veren Ahmet Hoca, dimdik ayaktaydı, yası bir kenara bırakıp, işinin hakkını verdi.
 
 
Ligin ilk iki haftasından iyi dersler çıkartan Yıldırım’ın en akılcı tarafı çift forvetle maça çıkması oldu.
 
 
Konya Anadolu Selçuk gibi ilk iki haftada dikkatleri üzerine çeken ve iyi pas yapan takıma karşı çift forvetli önlem alması ve rakibe ilk dakikalardan itibaren kendi kalesi önünde baskı kurması aslında Dadaşların 3 puanı çekip koparacağının sinyallerini verdi.
İşte bu hız ve iştahla maça başlayan Mavi-beyazlılar, daha beş dakika dolmadan 1-0 üstünlüğü sağladı. Sahanın yıldızı olan ve Dadaşta ikinci baharını yaşayan ve ciğerleri patlarcasına koşan Engin Baytar’ın ikramını boşa çevirmeyen Mert Nobre, Dadaşların forması ile siftah yaptı.
 
 
Adeta maça 1-0 önde başlayan Mavi-beyazlılar, 35 dakika boyunca müthiş oynadı. Bir tek Seddar’ın vuruşunda kaleci Ramazan Evren Üstündağ’ın topu müthiş bir tokatla dışarı çelmesinin dışında Konya ekibi etkili olamadı.
 
 
Tabi; bu süre içinde Fatih Gül’ün orta sahada Fahri Tatan ile müthiş işlere imza atması, katan Mehmet Albayrak’ındefansı bunaltan presi ve koşuları da Dadaşların işini kolaylaştırdı. 
BB Erzurumspor’da Fatih Gül’ün zamansız sakatlığı planları alt üst etti. Müthiş oynayan Fatih’in oyundan çıkması ile orta saha üstünlüğü bir anda rakip takıma geçti. 
 
 
Futbol terimi ile adamlar uzun bir süre bizi ‘Pas manyağı’ yaptı.
Ragıp Başdağ ve Ufukhan Bayraktar, Konya ekibi adına orta sahada adeta cirit attılar.
 
 
39’da Gökhan’ın serbest vuruşta çektiği bazuka gibi şutun BB Erzurumspor kale direğinde patlaması ve  ikinci yarıda Anadolu Selçuk’un Seddar Karaman ile bulduğu yüzde yüzlük gol pozisyonunda Kaleci Evren’in müthiş kurtarışı 1-0 gerideki Anadolu Selçuk’un gardını düşürdü.
 
 
Orta sahada Engin Baytar’ın müthiş savaşı ve Fahri’nin de sezonun en iyi performansını göstermesi ile Dadaş yeniden oyun üstünlüğünü ele geçirdi.
 
 
59. dakikada bana göre Mehmet Albayrak’ın attığı nizami gol, orta hakem Serkan Ergün tarafından faul gerekçesi ile iptal edildi.
Dadaş’ın bir golü ‘güme’ gitti.
 
 
84. dakikada Fahri Tatan’ın attığı golün ofsayt gerekçesi ile iptal edilmesi ise hakemin doğru kararıydı.
 
 
Teknik Direktör Ahmet Yıldırım’ın Konya Anadolu Selçuk Spor’un fişini çeksin diye sahaya sürdüğü geçen sezonun flaş ismi Erhan Çelenk, hocasını mahcup etmedi. 
 
 
Yorulan Konya ekibinin pilini bitiren adam oldu, attığı şık golle…
Bu gol Erhan’a ilaç gibi gelirken, Dadaşlar’ın da galibiyetini perçinledi.

 

Evet!...2-0’lık Konya Anadolu Selçuk Spor galibiyeti ile zirve için ümitlenen BB Erzurumspor için lig yeni başlıyor. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 19-09-2016
  
Yazarın Diğer Yazıları